Ultima oră
E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!” E gata! Transferul lui Marius Ştefănescu de la Sepsi se face! Patronul a făcut anunţul: ”A sosit vremea!”
Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech Un fotbalist francez care s-a retras din cauza accidentărilor dă în judecată Pfizer şi BioNTech
Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!” Mitică Dragomir ar face revoluţie la Rapid în rolul de preşedinte: ”Aş face selecţie pe banii mei. Dacă nu, să fiu răstignit pe Arcul de Triumf!”
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare VIDEO | Dinamo - FC Voluntari, astăzi, de la 20:00, în direct la Prima Sport 1! Duel crucial pentru salvarea de la retrogradare
VIDEO | Performanţă istorică pentru Joel Embiid în victoria uriaşă obţinută de Philadelphia 76ers VIDEO | Performanţă istorică pentru Joel Embiid în victoria uriaşă obţinută de Philadelphia 76ers
VIDEO | Orlando Magic a măcelărit-o pe Cleveland Cavaliers! Echipa din Florida reintră în serie VIDEO | Orlando Magic a măcelărit-o pe Cleveland Cavaliers! Echipa din Florida reintră în serie

LIVE TEXT | Cupa Mondială, ziua 6: Remiză albă între Anglia şi SUA. Calificarea se decide în ultima etapă

CM 2022 Publicat pe 25 nov 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/39606/20930769/6/profimedia-0740206429.jpg

A doua rundă a Campionatului Mondial din Qatar ne aduce patru dueluri extrem de interesante, dar de departe cel mai aşteptat meci va fi Anglia - SUA. Ţara Galilor a înfruntat-o pe Iran în primul meci al zilei, unde a pierdut surprinzător cu 2-0, iar Qatar, ţara gazdă, a întâlnit-o pe Senegal, care a învins-o cu 3-1. Olanda s-a duelat cu Ecuador (1-1) şi Anglia a avut primul test important de la acestă Cupă Mondială, împotriva Americii, încheiat cu o remiză albă (0-0). Toate partidele vor putea fi urmărite în format live text pe www.primasport.ro.

Iran a învins vineri, scor 2-0, reprezentativa Ţării Galilor, într-un meci din cadrul grupei B de la Cupa Mondială din Qatar. Guatemalez Mario Escobar l-a eliminat pe portarul europenilor, Wayne Hennessey, în minutul 88, pentru o intrare la Taremi, iar acesta a fost primul cartonaş roşu al acestei Cupe Mondiale. Iran a dat lovitura printr-un jucător intrat pe teren în minutul 77, Cheshmi, care a înscris în minutul 90+9, iar Rezaeian a înscris pentru 2-0 în minutul 90+11.

Qatar - Senegal 1-3 (Muntari 78 / Dia 41, Diedhiou 48, Dieng 84) 

Echipele de start:

  • Qatar: Barsham - Pedro Miguel, Mohammad, Khoukhi, Hassan, Ahmed – Al Haydos, Boudiaf, Madibo – Almoez, Afif
    Rezerve: Al Sheeb, Hassan – Abdulsallam, Alaaeldin, Al Hadhrami, Al Hajri, Assadalla, Hatem, Khoder, Mazeed, Meshaal, Muntari, Salman, Waard
    Antrenor: Felix Snaches
  • Senegal: Mendy - Sabaly, Koulibaly, Jakobs, Diallo - Gueye, Mendy - Diatta, Diedhiou, Sarr - Dia
    Rezerve: Dieng, Gomis – Cisse, Ciss, Dieng, Gueye, Jackson, Loum, Mendy, Name, Ndiaye, N'Diaye, Sarr
    Antrenor: Aliou Cisse

Min. 90+7: Fluier final! Senegal se impune cu 3-1.

Min. 84: GOOOL Senegal! Dieng reia din 16 metri şi securizează victoria ţării sale.

Min. 78: GOOOL Qatar! Muntari marchează primul gol pentru ţara sa la un Campionat Mondial. Finalul de meci se animă.

Min. 48: GOOOL Senegal! După un corner din flancul drept, Famara Diedhiou reia imparabil cu capul. Scorul devine 2-0!

Min. 45+7: Final de primă repriză. 

Min. 41: GOOOL Senegal! Africanii marchează prin Dia, care profită de o eroare a lui Khouki, care vrea să respingă din prima, cu şut puternic din careu, dar dă pe lângă balon şi cade. Dia, pe fază, trage din prima şi punctează pentru 1-0.

Min. 24: Gueye semnează una dintre cele mai mari ocazii ale partidei. Şutul său, de la 22 de metri, pe jos, se duce puţin pe lângă bara din stânga.

Min. 21: Senegal continuă să domine, dar are şanse în ultimii metri doar când greşesc ”gazdele”. Africanii profită de anumite erori, chiar şi de o ieşire greşită a portarului la un corner, dar până acum nu sunt exacţi la finalizare şi nu nimeresc ţinta.

Qatar arată bine doar pe contraatac, dar a avut, totuşi, puţine incursiuni în viteză la poarta adversă.

Min. 5: Senegal începe sus, Qatar se apără aproape de poartă, la 20 de metri. Africanii au un şut spre poartă, destul de periculos. Trage Sarr, din careu, dar în plasa laterală.

Min. 1: Începe partida! 

Ţara gazda a început cu stângul debutul la Cupa Mondială şi a cedat în faţa Ecuadorului, 2-0, în timp ce senegalezii au pierdut cu acelaşi scor în faţa Olandei.


Ţara Galilor - Iran, 0-2 (Chesmi R. 90+8', Rezaeian R. 90+11')

Echipele de start:

  • Ţara Galilor: Hennessey - Mepham, Rodon, Davies - Roberts, Ramsey - Ampadu, Williams N - Wilson, Bale - Moore
  • Rezerve: Davies, Ward - Allen, Cabanago, Colwill, Gunter, Harris, James, Johnson, Levitt, Lockyer, Morell, Smith, Thomas, Williams J
  •  
  • Iran: H. Hosseini - Rezaeian, Pouraliganji, M. Hosseini, Mohammadi - Gholizadeh, Noorollahi, Ezatolahi, Hajisafi - Azmoun, Taremi
  • Rezerve: Niazmand, Beiranvand, Abedzadeh - Amiri, Ansarifard, Chesmi, Ghoddos, Jahanbakhsh, Jalali, Kanaani, Karimi, Khalilzadeh, Moharrami, Torabi

Min. 90+13: Final de partidă!

//i0.1616.ro/media/581/3142/39606/20930769/2/profimedia-0740108676.jpg

Min. 90+11: GOL marcat de Iran, Rezaeian profită de spaţiile din apărarea galezilor şi dublează avantajul echipei sale.

Min. 90+8: GOL marcat de Iran, Chesmi trimite o bombă din afara careului şi reuşeşte să deschidă scorul. Este sărbătoare pe Ahmad bin Ali Stadium.

Min. 87: Centralul îi acordă cartonaşul roşu lui Hennessey, după ce a consultat monitorul VAR. Portarul galez a ieşit hazardat şi a avut o intervenţie foarte dură asupra lui Taremi.

Min. 83: Paradă senzaţională a lui Hosseini, portarul iranian parează racheta trimisă de Ben Davies şi îşi ţine echipa în joc.

Min. 73: Ocazie bună pentru Iran, Ezatolahi trimite un şut bun din afara careului, dar Hennessey reuşeşte o nouă intervenţie senazaţională şi îşi salvează echipa. Galezii sunt în corzi!

Min. 52: Iran a lovit bara de două ori în 30 de secunde, prima dată  Azmoun a trimis în stâlpul din dreapta, în urma unui şut la colţul scurt. La puţin timp Gholizadeh găseşte o execuţie excepţională, dar încercarea sa loveşte bara stângă. Au noroc galezii!  

Min. 46: A început repriza a doua!

Min. 45+5: Final de primă repriză!

Min. 45+2: Ocazie bună pentru iranieni, Noorollahi centrează excelent, dar Azmoun nu reuşeşte să ajungă la minge.

Min. 29: Bale este găsit într-o poziţie foarte bună, dar şutul lui este dezamăgitor. 

Min. 16: GOL marcat de Iran, Gholizadeh trimite mingea în poartă, dar reuşita este anulată de VAR, pe motiv de offside.

Min. 12: Ocazie imensă pentru Ţara Galilor, Kieffer Moore reuşeşte o execuţie acrobatică şi trimite periculos, dar Hosseini respinge şutul.

Min. 1: A început partida!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Iranienii vin după o înfrângere usturătoare, 6-2 în faţa Angliei, în timp ce galezii au obţinut un rezultat de egalitate în faţa Americii, 1-1. Gareth Bale a marcat golul egalizator din penalty, după ce Timothy Weah deschisese scorul. De cealaltă parte, Iranul a reuşit să înscrie de două ori în poarta englezilor, prin starul lor, Mehdi Taremi. Cei doi marcatori din partidele de debut la Cupa Mondială sunt şi cei mai reprezentativi şi importanţi jucători a celor două naţionale. 


Olanda - Ecuador 1-1 (Gakpo 6 / Valencia 49), ACUM, echipele de start:

  • Ţările de Jos (5-3-2): Noppert - Dumfries, Timber, Van Dijk (cpt.), Ake, Blind - Koopmeiners, F. de Jong, Klaassen - Bergwijn, Gakpo
  • Rezerve: Bijlow, Pasveer - Berghuis, L. de Jong, De Ligt, Depay, De Roon, De Vrij, Frimpong, Janssen, Lang, Malacia, Simons, Taylor, Weghorst
  • Selecţioner: Louis van Gaal
  •  
  • Ecuador (5-4-1): Galindez - Preciado, Porozo Vernaza, Torres, Hincapie, Estupinan - Plata, Mendez, Caicedo, Estrada - Valencia
  • Rezerve: Dominguez, Ramirez - Arreaga, Cifuentes, Franco, Gruezo, Ibarra, Mena, Pacho, Palacios, Preciado, Reasco, Arboleda, Rodriguez, Sarmiento
  • Selecţioner: Gustavo Alfaro

Min. 90 + 7: Meciul se termină 1-1!

Min. 90 + 1: Ocazie pentru Ecuador! Portarul Olandei Noppert degajează în Rodriguez.

 

Min. 90: Dublă schimbare la Ecuador: iese Plata, intră Ibarra. De asemenea, iese Valencia accidentat, intră Rodriguez.

Min. 80: Schimbare la Olanda: intră De Roon, iese Koopmeiners.

Min. 74: Schimbare la Ecuador: iese Estrada, intră Sarmiento. 

Min. 69: Schimbare la Olanda: intră Berghuis în locul lui Klaassen.

Min. 59: Bară pentru Ecuador! Şutul lui Gonzalo Plata din interiorul careului izbeşte bara transversală. Olanda a avut mare noroc. 

Min. 57: Mendez (Ecuador) încasează cartonaşul galben. 

Min. 49: GOL Ecuador! Valencia are de îndeplinit o simplă formalitate, după ce portarul olandez a respins în faţă un şut dificil din flancul stâng al unui ecuadorian. 

Min. 46: A început a doua repriză! Schimbare la Olanda: Depay intră în locul lui Bergwijn. 

Min. 45 + 4: La pauză Olanda conduce Ecuador cu 1-0!

Min. 45 + 3: GOL anulat pentru Ecuador! Sud-americanii execută un corner, un jucător al lor trage de la distanţă, iar Estupinan deviază balonul decisiv în poarta olandezilor. Golul Ecuadorului este anulat pentru că Orozco, în ofsaid, se afla pe traiectoria balonului, chiar dacă nu şi-a manifestat intenţia să îl joace şi nu l-a atins. 

Min. 32: Ocazie de egalarare pentru Ecuador! Valencia îl încearcă de la aproximativ 20 de metri pe Noppert la colţul scurt, dar portarul olandez este atent şi are un răspuns sigur pe măsură. 

Min. 6: GOL Olanda! Gakpo driblează din scurt şi îl învinge cu un şut în forţă la colţul scurt, de la aproximativ 18 metri, pe portarul Galindez. 

Min. 1: A început meciul!

”Portocala Mecanică” nu a arătat senzaţional în faţa Senegalului, dar a reuşit să obţină victoria. De cealaltă parte, Ecuadorul a bifat fără probleme victoria în faţa Qatarului, dar va întâlni un adversar cu mult mai bun.


Anglia - SUA 0-0, echipele de start:

  • Anglia: Pickford - Trippier, Stones, Maguire, Shaw - Rice, Bellingham - Saka, Mount, Sterling - Kane
  • Rezerve: Alexander-Arnold, Coady, Dier, Foden, Gallagher, Grealish, Henderson, Phillips, Pope, Ramsdale, Rashford, Walker, B.White, Wilson
  • Selecţioner: Gareth Southgate
  •  
  • SUA: Turner - Dest, Zimmerman, Ream, Robinson - McKennie, Adams, Musah - Weah, Wright, Pulisic
  • Rezerve: Aaronson, Acosta, Carter-Vickers, Ferreira, Horvath, Johnson, Long, Moore, Morris, Reyna, Roldan, Sargent, Scally, Yedlin
  • Selecţioner: Gregg Berhalter 

Min. 90 + 5: Fluier final! Anglia - SUA se termină 0-0.

Min. 90 + 3: Ocazie pentru Anglia! Kane putea să marcheze cu capul golul de 3 puncte pentru Anglia, însă reluarea starului lui Spurs este departe de ţintă. 

Min. 87: Rashford trimite moale, direct în braţele portarului american Turner. 

Min. 83: Dublă schimbare la SUA: ies Weah şi Wright, intră Reyna şi Sargent. 

Min. 78: Schimbare la Anglia: intră Rashford, iese Saka. 

Min. 77: Dublă schimbare la SUA: intră Aaronson, iese McKennie. De asemenea, în locul lui Dest intră Moore. 

Min. 68: Dublă schimbare la Anglia: ies Bellingham şi Sterling, intră Grealish şi Henderson.

Min. 64: Centrarea lui Pulisic din corner traversează tot careul englezilor. Pickford încearcă, dar nu poate interveni. 

Min. 49: Şansă pentru SUA! McKennie trage mult peste poarta englezilor din interiorul careului acestora. 

Min. 46: A început a doua repriză!

Min. 45 + 2: 0-0 este scorul primei reprize!

Min. 45 + 1: Ocazie pentru Anglia! Turner intervine foarte bine la şutul lui Mount. 

Min. 45: Şansă pentru Anglia! Shaw îi centrează lui Saka, care nu reuşeşte să cadreze balonul pe poartă din interiorul careului. 

Min. 43: Şansă pentru SUA! Pulisic reia cu capul centrarea lui Dest pe lângă poarta lui Pickford.

Min. 41: Ocazie pentru SUA! Maguire îl blochează pe Dest din drumul către gol în ultima clipă.

Min. 33: Bară pe SUA! Şutul lui Pulisic loveşte transversala. Pickford era învins. Anglia a avut mare noroc. 

Min. 29: Şansă pentru SUA! Şutul lui Weah deviat de Rice este prins fără probleme de Pickford. 

Min. 26: Ocazie pentru SUA! McKennie risipeşte o şansă bună de a marca, trimiţând din voleu, din careu, mult peste poarta englezilor.

Min. 16: Şansă pentru SUA! Lovitura de cap expediată de Wright se duce pe lângă poarta lui Pickford. 

Min. 10: Şansă pentru Anglia! Şutul lui Kane este blocat în ultima clipă de Zimmerman.

Min. 1: A început meciul!

Partida dintre cele două este de departe cel mai interesant duel de astăzi şi primul examen important pentru Anglia, care a arătat senzaţional în victoria din faţa Iranului, 6-2. SUA este cotată mai slab, dar poate produce surpriza, având în vedere lotul destul de bun pe care îl are la dispoziţie.

Grupa A de la CM 2022 - Clasament

  • 1. Ecuador  3p (2-0)
  • 2. Olanda 3p (2-0)
  • 3. Senegal 0p (0-2)
  • 4. Qatar  0p (0-2)

Grupa B de la CM 2022 - Clasament

  • 1. Anglia 3p (6-2)
  • 2. SUA 1p (1-1)
  • 3. Ţara Galilor 1p (1-1)
  • 4. Iran 0p (2-6)
mail-share icon Email
viewscnt

CM 2022

Ultimele articole Toate articolele