Ultima oră
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”

Fiorentina - West Ham 1-2. Englezii câştigă un trofeu istoric, după ce au marcat golul victoriei în minutul 90. Trofeul Conference ajunge în Anglia

Conference League Publicat de Daian Cutu pe 8 iun 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/39126/21220109/2/profimedia-0782041992.jpg

Echipa engleză West Ham United a învins miercuri seara, la Praga, scor 2-1, formaţia italiană AC Fiorentina, în finala Conference League. West Ham a câştigat trofeul printr-un gol marcat în minutul 90.

Repriza secundă a fost în continuare dominată teritorial de italieni deşi ocaziile au aparţinut englezilor. De altfel, primul sut pe poarta al Fiorentinei, prin Kouame, a venit abia în minutul 57. În minutul 60 arbitrul spaniol Carlos del Cerro Grande a acordat penalti pentru West Ham United, după un henţ comis de Biraghi, în careu, la o acţiune a lui Bowen, iar Benrahma a transformat fără emoţii, în minutul 62.

În minutul 67, Amrabat a trimis o pasă lungă, perfectă, pentru Gonzalez, acesta i-a pasat, cu capul, lui Bonaventura care a egalat cu un şut la colţul lung. Mandragora a şutat pe lângă poartă dntr-o poziţie excelentă, în minutul 71.

Terraciano a avut o intervenţie excelentă în minutul 80, la lovitura de cap a lui Soucek. Dar golul victoriei a venit în minutul 90, când Lucas Paqueta a pasat perfect pentru viteza lui Bowen, iar acesta l-a învins pe Terraciano pentru 2-1 scor final. West Ham s-a impus şi a cucerit al doilea trofeu european din istorie.


LIVE TEXT | Fiorentina - West Ham 1-2 (Bonaventura 67) // (Benrahma 62, Bowen 90)

Fiorentina: Terracciano - Dodo, Ranieri, Milenkovic, Biraghi - Bonaventura, Amrabat, Mandragora - Gonzalez, Jovic, Kouame

West Ham: Areola - Coufal, Aguerd, Zouma, Emerson - Soucek, Rice, Paqueta - Bowen, Antonio, Benrahma

Min 90+5. Final de meci!

Min 90. GOOOOOL West Ham! Paqueta a trimis perfect pentru Bowen, care şi-a calculat foarte bine paşii şi a trimis mingea în poartă!

Min 66. GOOOOL Fiorentina! Bonaventura a trimis mingea în poartă, după ce a controlat bine mingea în careu!

Min 62. GOOOOOL West Ham! Benrahma a marcat de la 11 metri fără probleme!

Min 60. După ce a fost consultat arbitrajul video, arbitrul a revăzut faza şi a dictat penalty pentru West Ham!

Min 46. A început repriza secundă!

Min 45+5. Final de primă repriză!

Min 45+4. Luka Jovic a marcat pentru Fiorentina, dar golul a fost anulat pentru o poziţie incorectă!

Min 1. A început meciul!


Finală atractică în acest sezon din Conference League. În capitala Cehiei, Praga, Fiorentina şi West Ham se vor confrunta pentru trofeu. Partida este de la 22:00 şi va putea fi urmărită în format live text pe PrimaSport.ro.

Miza este un loc în grupele Europa League în sezonul viitor plus un bonus financiar de 2 milioane de euro, care se adaugă sumelor acumulate până la accederea în finală.

Fiorentina a terminat pe locul 8 în Serie A, în timp ce West Ham e jucat cu FCSB în grupele Conference League. Pe plan intern, formaţia lui David Moyes nu a impresionat, fiind abia pe locul 14 în sezonul recent încheiat din Premier League.

Italienii sunt în mare formă pe plan european, fiind neînvinşi în 10 din ultimele 12 partide şi minim 3 goluri înscrie în ultimele 5 meciuri.

West Ham nu a cunoscut eşecul în această stagiune din Conference League şi are o medie de 2.36 goluri/meci. Astfel sunt conturate toate premisele pentru un meci deschis, cu multe faze de poartă.

Echipele probabile:

  • Fiorentina: Terracciano; Dodo, Martinez Quarta, Milenkovic, Biraghi; Amrabat, Mandragora; Gonzalez, Bonaventura, Ikone; Cabral
  • West Ham: Areola; Kehrer, Aguerd, Zouma, Cresswell; Soucek, Rice; Bowen, Paqueta, Benrahma; Antonio
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri