Ultima oră
Anca Todoni, eliminată în optimi la turneul WTA 125 de la San Luis Anca Todoni, eliminată în optimi la turneul WTA 125 de la San Luis
Locurile unde s-au desfăşurat Jocurile Olimpice din 1924 la Paris, o moştenire de patrimoniu Locurile unde s-au desfăşurat Jocurile Olimpice din 1924 la Paris, o moştenire de patrimoniu
CINEMARATON TV aniversează 7 ani cu un super concurs cu premii pentru iubitorii filmului românesc CINEMARATON TV aniversează 7 ani cu un super concurs cu premii pentru iubitorii filmului românesc
Proiect care vizează introducerea educaţiei nutriţionale ca materie în şcoli, promovat de vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport Proiect care vizează introducerea educaţiei nutriţionale ca materie în şcoli, promovat de vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport
E gata! Cine va arbitra Universitatea Craiova - Rapid

E gata! Cine va arbitra Universitatea Craiova - Rapid
Dennis Man, pe urmele lui Mutu! Colosul câştigător de Champions League a pus oferta pe masă: ”A fost coleg cu el şi va intermedia negocierile!”

Dennis Man, pe urmele lui Mutu! Colosul câştigător de Champions League a pus oferta pe masă: ”A fost coleg cu el şi va intermedia negocierile!”

Finlanda - România 1-1. Am jucat curajos, dar nu am reuşit să ne impunem. Singurul obiectiv a rămas evitarea retrogradării în Liga C

Echipa nationala Publicat pe 23 sep 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/20863465/3/rom-fin-bun.jpg

Reprezentativa României a remizat în deplasare, scor 1-1, cu selecţionata Finlandei, în penultima rundă a grupelor Ligii Naţiunilor. ”Tricolorii” ocupă în continuare ultimul loc în clasamentul grupei, cu un singur meci rămas de disputat.

În celălalt meci din grupă, Bosnia şi Herţegovina a învins cu 1-0 Muntenegru.

La Helsinki, Finlanda a deschis scorul prin Pukki, în minutul 12. Pentru România a marcat Florin Tănase ’52.

Finlanda - România 1-1 (Pukki 12 / Tănase 52 ), live text pe PrimaSport.ro. Echipele de start:

  • Finlanda: 1. Hradecky (C) - 17. Alho, 2. L. Valsanen, 4. Ivanov, 3. Jensen, 18. Uronen - 16. Valakart, 11. Schuller, 6. Kamara - 9. Jensen, 10. Pukki
  • România: 1. I. Radu – 2. Raţiu, 5. Nedelcearu, 17. Rus, 11. Bancu – 18. R. Marin (C), 14. M. Marin, 19. Fl. Tănase – 20. Man, 7. Alibec, 13. Sorescu

Minutul 90+6: Fluier final! Partida se termină la egalitate, 1-1.

Minutul 90+5: Noul intrat Cicâldău trage năpăraznic, dar portarul Finlandei respinge artistic.

Minutul 84: Kallman are o şansă bună, dar trimite puţin pe lângă poartă.

Minutul 80: Răzvan Marin lasă foarte bine pentru Nicolae Stanciu. Acesta trage de la 20 de metri, dar mingea se duce puţin pe lângă stâlpul din dreapta al porţii.

Minutul 60: Man are şansa să ne aducă în avantaj, dar Hradecky intervine la execuţia sa.

Minutul 52: GOL România! Bancu îl găseşte excelent pe Florin Tănase în careu. Jucătorul lui Al Jazira egalează cu un şut din prima.

Minutul 45: Pauză la Helsinki. Finlanda conduce cu 1-0.

Minutul 31: Ne jucăm cu ocaziile! Sorescu este din nou periculos şi trage din afara careului. Hradecky are probleme serioase, dar reuşeşte să respingă în bară. Mingea se duce la Raţiu, care trimite o centrare ce cade pe bară. Tănase a încercat să devieze, dar execuţia sa nu a prins cadrul porţii.

Minutul 26: Prima şansă pentru România! Răzvan Marin trage din marginea careului, dar Hradecky este la post.

Minutul 25: Pukki profită de o desincronizare, dar trimite pe lângă poartă.

Minutul 17: Sorescu se află într-o poziţie foarte bună, dar Valsanen intervine şi îl blochează.

Minutul 12: GOL Finlanda! Kamara se infiltrează în defensiva adversă, mingea ajunge la Pukki, care deschide scorul cu un şut din marginea careului, la care Ionuţ Radu nu a reuşit să intervină.

Minutul 1: A început partida de la Helsinki! În tribune sunt peste în jur de 200 de fani români.


UPDATE ora 13:10: FRF a anunţat lotul final pentru meciul cu Finlanda, unul din care lipseşte Florinel Coman, lăsat în tribună. În afara atacantului de la FCSB, Edward Iordănescu a renunţat la Nicolae Păun şi Daniel Boloca, în timp ce Andrei Burcă este suspendat.

Partida se dispută în Finlanda, după ce în România, în Giuleşti, elevii lui Edi Iordănescu s-au impus cu 1-0. O victorie e capitală, pentru că România are doar 3 puncte până acum, luate chiar din duelul cu nordicii, în timp ce adversarii au cu unul mai mult, 4.

În aceeaşi etapă, în această seară, se dispută şi partida Bosnia – Muntenegru, care poate fi văzută în direct pe Prima Sport 3, tot de la ora 21:45.

Clasamenul înainte de etapa a 5-a, penultima:

  1. Bosnia – 8 puncte
  2. Muntenegru – 7 puncte
  3. Finlanda – 4 puncte
  4. ROMÂNIA – 3 puncte  

Edward Iordănesu, anunţ înainte de Finalda - România 

Edward Iordănescu vrea să dea un restart la echipa naţională a României mai ales la nivel de mentalitate şi implicare a jucătorilor. În conferinţa de presă pe care a susţinut-o duminică, selecţionerul le-a transmis şi un mesaj clar fotbaliştilor săi: dacă nu sunt gata de sacrificii, mai bine să evite convocarea!

Partidele cu Finlanda (23 septembrie) şi Bosnia (26 septembrie) vor fi folosite de Edward Iordănescu şi pentru a cristaliza lotul pentru viitoarele calificări pentru Campionatul European din 2024, iar fiul lui Anghel Iordănescu vrea să vadă unele îmbunătăţiri la jucătorii pe care i-a chemat, în special la capitolul mentalitate.

"Îmi doresc să consolidăm lucrurile bune. Ştiu că echipa are nevoie să înţeleagă şi să-şi însuşească reperele pe care noi le avem, principiile, felul cum ne organizăm în teren şi în afara lui. 

Toate aceste lucruri necesită timp pe care nu îl avem. Îmi doresc să avem continuitate la nivel de selecţie, nu-mi doresc shimbări mari de la o selecţie la alta, dar trebuie să ne adaptăm. Reperele şi criteriile de selecţie sunt la fel: valoare, formă de moment şi acum mai mult ca niciodată am adăugat un lucru pe care îl consider capital, mentalitatea. 

Înseamnă mult dorinţa cu care se vine la lot, ardoarea, devotamentul, capacitatea de a oferi totul pentru echipa naţională. Cine nu e dispus să vină pe jos la echipa naţională când e convocat atunci să nu mai vină. 

Îmi doresc să schimb mentalitatea, îmi doresc o altă energie, îmi doresc ca în viitor să dăm ce-i mai bun pe teren şi să nu avem niciun regret. Indiferent de rezultat, când ieşim de pe teren să ştim că am dat totul", a spus Iordănescu în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii mass-media.

Lotul României pentru această acţiune din septembrie:

  • PORTARI: Ionuţ Radu (Cremonese | Italia, 0/0), Horaţiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ştefan Târnovanu (FCSB, 0/0);
  • FUNDAŞI: Andrei Raţiu (Huesca | Spania, 8/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Bogdan Mitrea, Adrian Rus (Pisa | Italia, 14/0), Ionuţ Nedelcearu (Palermo | Italia, 21/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 12/0), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova, 26/2), Mario Camora (CFR Cluj, 8/0);
  • MIJLOCAŞI: Deian Sorescu (Rakow | Polonia, 7/0), Dennis Man (Parma |Italia, 14/4), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 25/3), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 6/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Tudor Băluţă (Farul Constanţa, 7/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 41/2), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 54/11), Darius Olaru (FCSB, 6/0), Denis Drăguş (Standard Liege | Belgia, 2/0), Florinel Coman (FCSB, 5/0);
  • ATACANŢI: George Puşcaş (Genoa | Italia, 30/8), Denis Alibec (Farul Constanţa, 25/2), Florin Tănase (Al-Jazira | EAU, 14/1).
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri