Ultima oră
VIDEO | Corvinul Hunedoara - Oţelul Galaţi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start VIDEO | Corvinul Hunedoara - Oţelul Galaţi 0-0, în direct la Prima Sport 1! Echipele de start
”Aceeaşi durere”. Simona Halep a reacţionat după abandonul de la Trophee Clarins ”Aceeaşi durere”. Simona Halep a reacţionat după abandonul de la Trophee Clarins
Moştenitorii lui Diego Maradona îşi reclamă drepturile asupra Balonului de Aur furat de la tatăl lor Moştenitorii lui Diego Maradona îşi reclamă drepturile asupra Balonului de Aur furat de la tatăl lor
Verdict clar în privinţa lui Istvan Kovacs. "Nu este exclus" Verdict clar în privinţa lui Istvan Kovacs. "Nu este exclus"
Simona Halep a câştigat primul set cu McCartney Kessler, dar a fost nevoită să abandoneze Simona Halep a câştigat primul set cu McCartney Kessler, dar a fost nevoită să abandoneze
Echipa din Superliga ce i-ar dori pe jucătorii plecaţi de la FCU Craiova. ”Problema e cum negociem cu ei” Echipa din Superliga ce i-ar dori pe jucătorii plecaţi de la FCU Craiova. ”Problema e cum negociem cu ei”

VIDEO | Farul - Petrolul, 3-1! ”Lupii galbeni”, înecaţi de ”marinari”

Superliga Publicat pe 10 dec 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/21414589/7/farul-constanta-petrolul-ploiesti-superliga-superbet-10-12-2023.jpg

Farul Constanţa a învins duminică seara, pe teren propriu, scor 3-1, Petrolul Ploieşti, într-un meci din etapa a 19-a a Superligii. Este prima victorie pe teren propriu a constănţenilor după opt etape.

La Ovidiu, portarul ploieştenilor, Zima, a intervenit încă din minutul 1, la şutul lui Budescu. În minutul 28, Marian Huja a comis un henţ în careu la o centrare a lui Dan Sîrbu şi arbitrul Chivulete a dictat penalty. A transformat Budescu, în minutul 31, şi gazdele au deschis scorul. Louis Munteanu a majorat scorul în minutul 52, din pasa lui Rivaldinho, iar Ionuţ Larie a reuşit să înscrie pentru 3-0 în minutul 78. După patru minute Paul Papp a redus din diferenţă cu o lovitură de cap, stabilind scorul final, Farul – Petrolul 3-1.

Farul reuşeşte prima victorie pe teren propriu după mai bine de două luni (2-1 cu Sepsi în etapa a 11-a, 30 septembrie) şi este pe locul 6 în clasament, cu 28 de puncte, trecând peste Petrolul – locul 7, cu 26 de puncte.

  • FARUL: Aioani – Sîrbu, Larie, M. Popescu (Diogo Quieros 79’), Dussaut – Vînă (D. Grosu 89’), Artean, Grameni – L. Munteanu (N. Grigoryan 89’), Rivaldinho (Mazilu 72’), Budescu (Dănuleasa 79’). ANTRENOR: Gheorghe Hagi
  • PETROLUL: Zima – Papp, Meijers, Huja (Dumitriu 60’), Ţicu – Doua, Seto (Mitrov 74’), Jefferson (M. Roman 61’) – A. Musi (I. Răducan 74’), Grozav (M. Rădulescu 89’), Jair. ANTRENOR: Florin Pîrvu
  • Cartonaşe galbene: Budescu 35’, M. Popescu 54’, Dussaut 61’
  • Arbitri: Andrei Florin Chivulete - Sebastian Eugen Gheorghe, Andrei Constantinescu - Horia Gabriel Mladinovici
  • Arbitri VAR: Iulian Dima – Vasile Marinescu
  • Observator: Vasile Bratu

Farul - Petrolul 3-1 (Budescu 30, Munteanu 52, Larie 78 / Papp 81)

Echipele de start

  • Farul Constanţa: Aioani, Sîrbu, Larie, Popescu, Dussaut, Artean, Vînă, Grameni, Budescu, Munteanu, Ferreira Mosca.
  • Rezerve: Buzbuchi, Dănuleasa, Queiros, Grosu, Banu, Grigoryan, Cojocaru, Popescu, Mazilu.
  • Antrenor: Gheorghe Hagi.
  • Petrolul Ploieşti: Zima, Meijers, Papp, Huja, Doua, Ţicu, Seto, Silva, Jefferson, Musi, Grozav.
  • Rezerve: Eşanu, Garutti, Dumitriu, Radu, Vraciu, Mitrov, Rădulescu, Răducan, Roman.
  • Antrenor: Florin Pîrvu.

Min. 90 + 4: Fluier final! Farul – Petrolul s-a terminat cu scorul de 3-1.

Min. 81: GOL Petrolul! Paul Papp înscrie cu capul golul care teoretic îi relansează în meci pe oaspeţi. Aioani putea să facă mai mult, însă plasamentul său a fost uşor deficitar.

Min. 78: GOL Farul! Larie înscrie cu capul al şaselea său gol din actualul sezon al Superligii.

Min. 73: Ocazie pentru Petrolul! Roman reia cu capul periculos, însă mingea trece puţin pe lângă poarta lui Aioani.

Min. 52: GOL Farul! Louis Munteanu înscrie din pasa lui Rivaldinho la capătul unui contraatac superb al gazdelor.

Min. 46: A început a doua repriză!

Min. 45 + 4: La pauză Farul Constanţa – Petrolul Ploieşti este 1-0. 

Min. 30: GOL Farul Constanţa! Constantin Budescu deschide scorul dintr-un penalty executat imparabil. Zima a ghicit colţul, însă nu a putut face nimic. Lovitura de pedeapsă a fost acordată pentru un henţ, în urma consultării VAR.

Min. 24: Jair (Petrolul) reia slab spre poarta lui Aioani dintr-o poziţie periculoasă pentru poarta Farului.

Min. 12: Ocazie pentru Farul! Budescu încearcă un şut la colţul scurt, însă Zima este pe fază şi reuşeşte să respingă.

Min. 1: A început meciul!


Astăzi, de la 17:00, Farul Constanţa întâlneşte Petrolul Ploieşti. Partida va fi în direct la Prima Sport 1 şi online pe PrimaPlay.ro.

După ce ambele formaţii au fost eliminate din Cupa României, singurul obiectiv a rămas lupta pentru play-off.

După 18 etape, Farul se află pe locul 8 cu 25 de puncte, iar Petrolul pe 5 cu 26 de puncte.

În vreme ce constănţenii au doar două înfrângeri, în acest sezon de Superligă, pe teren propriu, ploieştenii stau şi mai bine la meciurile din deplasare. Doar CFR Cluj a reuşit să îi învingă pe prahoveni, scor 1-0.

În tur, Petrolul s-a impus cu 3-2, graţie reuşitelor lui Jair (48), Grozav (69) şi Irobiso (90+3). Constănţenii au punctat prin Mateus (73) şi Carnat (90).

mail-share icon Email
viewscnt

Superliga

Ultimele articole Toate articolele