Ultima oră
Echipa Under 19 a CS Dinamo a câştigat Cupa României Naţional Echipa Under 19 a CS Dinamo a câştigat Cupa României Naţional
Dan Petrescu, uimit de situaţia de la Rapid. „Este ceva de neînţeles pentru mine” Dan Petrescu, uimit de situaţia de la Rapid. „Este ceva de neînţeles pentru mine”
Irina Begu, victorie de senzaţie la Roma. Merge în optimi, după ce a pierdut doar 2 gameuri cu locul 30 WTA Irina Begu, victorie de senzaţie la Roma. Merge în optimi, după ce a pierdut doar 2 gameuri cu locul 30 WTA
Kenyanul Alex Nzioka Matata a câştigat semimaratonul Bucureşti. Leonard Mitrică şi Alexandru Corneschi s-au clasat pe 5 şi 6 Kenyanul Alex Nzioka Matata a câştigat semimaratonul Bucureşti. Leonard Mitrică şi Alexandru Corneschi s-au clasat pe 5 şi 6
UTA, fără 9 jucători de bază înaintea meciului cu Dinamo. Decizia luată de Mircea Rednic UTA, fără 9 jucători de bază înaintea meciului cu Dinamo. Decizia luată de Mircea Rednic
Jucătorul lui Dinamo e convins de asta, înaintea meciului cu UTA. „Nu contează că are trecut dinamovist” Jucătorul lui Dinamo e convins de asta, înaintea meciului cu UTA. „Nu contează că are trecut dinamovist”

VIDEO | FC Botoşani - CFR Cluj 1-0. Surpriza începutului de an în Superliga

Superliga Publicat pe 21 ian 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/21462653/3/fc-botosani-fc-cfr-1907-cluj-sa-superliga-superbet-21-01-2024.jpg

FC Botoşani a învins surprinzător duminică, pe teren propriu, scor 1-0, formaţia de pe locul secund în clasament, CFR Cluj, într-un meci din etapa a 22-a a Superligii.

Prima repriză de la Botoşani a fost una fără faze de poartă, care au venit însă în repriza secundă. Portarul oaspeţilor, Răzvan Sava a respins şutul lui Fulop, în minutul 52, apoi Muhar a şutat slab din poziţie bună, în minutul 60.

Eduard Florescu a deschis scorul în minutul 64, din pasa lui Romario Benzar, iar oaspeţii nu au reuşit să egaleze deşi au presat în ultima parte a meciului.

S-a încheiat 1-0 pentru FC Botoşani, care a reuşit a doua victorie stagională şi este ultima clasată, a 16-a, cu 15 puncte. Moldovenii s-au apropiat însă la doar un punct de Dinamo, echipa de pe locul 15.

CFR Bucureşti rămâne pe locul doi, cu 36 de puncte, la opt puncte distanţă de liderul FCSB.â

FC Botoşani - CFR Cluj 1-0 (Florescu 64), în direct pe Prima Sport 2

Echipele de start:

  • FC Botoşani: Ducan - Benzar, Sadiku, Miron, Ţigănaşu - David, Dican, I. Filip - Florescu, Ilici, Kaprof
  • Rezerve: Ureche, Petro, Kupa, Creţ, Dragu, Adams, Dragomir, Cărăuşu, L.Fulop, Mitrov, Aldair
  •  
  • CFR Cluj: Sava - Kresic, Ajteti, M. Ilie - Cr. Manea, Avonou, Tachtsidis, Muhar, Mamic - Otele, Birligea
  • Rezerve: Hindrich, Bălgrădean, Mogoş, Boben, Keita, R. Filip, Fica, Deac, El Kaddouri, Serebe, Ciubăncan

Min. 90+6: Final de meci! FC Botoşani se impune cu 1-0.

Min. 79: Ilie centrează la Deac, acesta reia cu capul. Ducan este aproape să scape mingea în poartă, dar în cele din urme prinde.

Min. 64: GOL Botoşani! Benzar centrează pe jos, mingea se scurge în careul mic, iar Florescu scapă din marcaj şi reia din 3 metri.

Min. 52: Kaprof combină cu Fulop, mingea revine la cel din urma, dar Sava iese bine şi blochează.

Min. 45+4: Final de primă repriză!

Min. 42: Ocazie mare pentru FC Botoşani! Florescu a bătut bine loviutra de colţ, dar şutul lui Kresic se duce într-un coechipier şi iese în out.

Min. 38: Ocazie mare pentru FC Botoşani! Florescu a trimis periculos în careu, dar mingea a fost respinsă de apărarea clujenilor.

Min. 33: Ocazie pentru CFR Cluj! Tachtsidis a primit în marginea careului, dar şutul său moale a fost prins fără probele de Ducan.

Min. 19: Otele a trimis periculos în careu, dar mingea nu a ajuns la niciun coechipier.

Min. 1: A început partida!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Ardelenii reîncep campionatul cu o deplasare ce pare facilă la prima vedere. FC Botoşani se află pe ultimul loc în Superligă, cu doar 12 puncte după 21 de etape.

De asemenea, moldovenii au şi cea mai slabă apărare, cu 39 de goluri încasate. Nici la capitolul ofensiv nu se descurcă bine formaţia lui Bogdan Andone. FC Botoşani are al doilea cel mai slab atac din campionat, cu 20 de goluri marcate. Doar Dinamo stă mai prost, cu 13 goluri înscrise.

CFR Cluj se află pe locul 2 în Superligă după 21 de etape, cu 36 de puncte, la opt de liderul FCSB. Ardelenii vor veni montaţi să ia toate cele trei puncte, acestea fiind vitale în contextul în care CFR stă foarte prost în deplasare şi fiecare punct obţinut pe teren străin contează. În 10 meciuri jucate în deplasare, ardelenii au acumulate doar 11 puncte, clasându-se pe locul 10 la acest capitol.

În tur, CFR s-a impus cu 3-1, graţie dublei lui Otele şi golului înscris de Tachtsidis. Pentru FC Botoşani a marcat Florescu în Gruia.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele