Ultima oră
Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!” Viorel Moldovan s-a săturat şi a ţinut un discurs manifest pentru fotbalistul din Superligă: ”La muncă, copile, la muncă! Trece trenul pe lângă tine!”
Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”

Giovanni Becali a anunţat marea lovitură din fotbalul românesc: ”A semnat!”
VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale VIDEO | Alexander Zverev a învins revelaţia de la Miami şi s-a calificat în semifinale
Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice Naţionala Românie de Polo va debuta împotriva Greciei la Jocurile Olimpice
Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League Veste excelentă primită de Barcelona! Ce doi ar putea fi apţi pentru meciul cu PSG din Champions League
Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!” Ultimă oră! Antrenorul clubului legendar pleacă de la echipă: ”Vreau să mă concentrez pe ultimele opt meciuri!”

VIDEO | Minunile există, dar nu şi astăzi! Inter e în finala Champions League, după ce s-a impus cu 1-0 în faţa lui AC Milan

Champions League Publicat pe 16 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/21126250/3/profimedia-0776348562.jpg

Inter Milano a câştigat marţi ”Derby della Madonnina”, pe teren propriu, învingând cu 1-0 echipa AC Milan şi este prima calificată în finala Ligii Campionilor ediţia 2023. Inter nu a mai jucat finala competiţiei din anul 2010.

  • Partida a putut fi urmărită în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro.

Prima repriză a meciului de la Milano a fost una echilibrată, în care milanezii au avut două ocazii de a deschide scorul, dar ambii portari au avut intervenţii bune. Cu puţin timp înaintea pauzei s-a accidentat Mkhitaryan, care a şi fost înlocuit.

În partea secundă Lautaro Martinez a înscris unicul gol al partidei în minutul 74, din pasa lui Lukaku şi Inter Milano s-a calificat în finală cu 3-0 scor general în cele două manşe ale semifinalei.

Este pentru prima oară după 13 ani când Inter Milano se califică în finala Ligii Campionilor. În 2010, cu românul Cristian Chivu în primul unsprezece şi cu Jose Mourinho antrenor, Inter a cucerit trofeul, după 2-0 în finală cu Bayern Munchen. A fost pentru ultima oară când o echipă italiană a câştigat Liga Campionilor.

Inter îşi va cunoaşte adversara din finală după meciul care se va disputa miercuri, la Manchester, între Manchester City şi Real Madrid. Scorul din tur a fost 1-1.Istvan Kovacs va fi al patrulea oficial la meciul de miercuri.

Finala Ligii Campionilor din sezonul 2022-2023 se va disputa la Istanbul, în 10 iunie.

Inter - AC Milan 1-0 (Lautaro M. 74')

Echipele de start:

  • Inter: Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Calhanoglu, Mkhitaryan, Dimarco - Lautaro, Dzeko
  • Rezerve: Cordaz, Handanovic, Stankovic, Gosens, de Vrij, D'Ambrosio, Bellanova, Asllani, Brozovic, Galiardini, Lukaku, Correa
  •  
  • AC Milan: Maignan - Calabria, Thiaw, Tomori, Hernandez - Tonali, Krunic - Messias, Diaz, Leao - Giroud
  • Rezerve: Nava, Mirante, Kjaer, Kalulu, Gabbia, Florenzi, Ballo-Toure, De Ketelaere, Origi, Pobega, Rebic, Saelemaekers

Min. 90+3: Final de meci! Inter e în finala Champions League, după ce s-au impus cu 1-0 în faţa lui AC Milan 

Min. 85: Dublă schimbare la Inter, ies Barella şi Lautaro şi intră Galiardini şi Correa.

Min. 82: Krunic, Tomori (AC Milan) şi Lautaro (Inter) văd şi ei avertismenul.

Min. 79: Barella (Inter) şi Tonali (AC Milan) au văzut cartonaşul galben.

Min. 76: Dublă schimbare la AC Milan, ies Messias şi Diaz şi intră Saelemaekers şi Origi.

Min. 74: GOOOL marcat de Inter! Lautaro Martinez înscrie golul care risipeşte orice dubiu, după ce a primit perfect de la Lukaku şi l-a executat pe Maignan cu un şut la colţul scurt.

Min. 69: Mingea trimisă de Rafa Leao cu capul ajunge în braţele lui Onana.

Min. 66: Dublă schimbare făcută de Inzaghi, ies Dzeko şi Dimarco şi intră Lukaku şi Gosens.

Min. 64: Schimbare la AC Milan, iese Thiaw şi intră Kalulu.

Min. 56: Thiaw (AC Milan) vede primul cartonaş galben al partidei.

Min. 55: ”Rossoneri” nu reuşesc să ameninţe poarta lui Inter în acest start de repriză secundă.

Min. 46: A început repriza a doua!

Min. 45+3: Final de primă repriză!

Min. 44: Mkhitaryan se accidentează şi este înlocuit cu Brozovic.

Min. 41: Ocazie bună pentru ”nerazurri”! Martinez trimite penste poartă dintr-o poziţie bună.

Min. 39: Inter trece pe lângă deschiderea scorului! Lovitura de cap a lui Dzeko este parată spectaculos de Maignan şi francezul îşi ţine echipa în joc.

Min. 37: Ocazie imensă pentru AC Milan! Rafael Leao ia acţiunea pe cont propriu şi pătrunde în careul ”nerazzurrilor”, dar şutul său trece puţin pe lângă stâlpul din dreapta porţii.

Min. 30: Jocul a început să aibă multe întreruperi, scenariu care îi convine de minune lui Inter.

Min. 23: Inter are o nouă şansă de a marca! Mkhitaryan şutează din marginea careului, dar execuţia sa trece mult peste poartă.

Min. 11: Ce ocazie! Tonali pătrunde în careu şi pasează perfect în centru, dar şutul lui Brahim Diaz este prins incredibil de Onana.

Min. 10: Şansă mare pentru trupa lui Pioli! Giroud trimte în faţa porţii, iar Darmian respinge salvator.

Min. 5: Ocazie mare pentru AC Milan! Theo Hernandez trmite un şut violent de la mare distanţă, iar mingea trece puţin pe lângă poarta lui Oanan. 

Min. 1: A început partida!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Pentru Inter Milano este prima prezenţă în semifinalele Ligii Campionilor după 13 ani, mai precis de la ediţia din 2009-2010, atunci când echipa interistă a cucerit trofeul, cu Jose Mourinho antrenor şi cu românul Cristian Chivu pe teren.

Săptămâna trecută, în prima manşă, Inter a învins. A deschis scorul repede, în minutul 8, când veteranul Edin Dzeko a reluat din voleu cornerul executat de Hakan Calhanoglu. Apoi, după doar două minute, Inter şi-a majorat avantajul prin reuşita lui Mkhitaryan, din pasa lui Dimarco.

În minutul 32 arbitrul Manzano a dictat penalty pentru Inter, dar după consultarea VAR, a decis să anuleze lovitura de pedeapsă şi la pauză s-a intrat cu oaspeţii la conducere, 2-0. Milan a jucat mai bine în prima parte a reprizei secunde, dar nu a reuşit să marcheze, iar soarta finalei se va decide în meciul retur.

În campionat, înaintea returului din această seară, Inter a învins cu 4-2, acasă, Sassuolo, iar AC Milan a cedat, în deplasare, contra formaţiei Spezia, scor 0-2.

Clement Turpin,  la centru în returul Inter - AC Milan

Centralul francez Clement Turpin arbitrează semifinala retur a Ligii Campionilor dintre Inter şi AC Milan, programată, marţi, de la ora 22.00.

Turpin va fi ajutat de Nicolas Danjos şi Benjamin Pages. Rezervă va fi Stephanie Frappart.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri