Ultima oră
Simona Halep nu se dă bătută după retragerea de la Trophee Clarins: ”Cred în continuare în călătoria mea” Simona Halep nu se dă bătută după retragerea de la Trophee Clarins: ”Cred în continuare în călătoria mea”
Golgheterul Corvinului a semnat în Superliga! ”Cu condiţia să poată pleca dacă primeşte o ofertă mai bună” Golgheterul Corvinului a semnat în Superliga! ”Cu condiţia să poată pleca dacă primeşte o ofertă mai bună”
Sezon peste aşteptări la Mioveni. Constantin Schumacher speră să dea lovitura. ”Jucătorii mei trebuie să se autodepăşească” Sezon peste aşteptări la Mioveni. Constantin Schumacher speră să dea lovitura. ”Jucătorii mei trebuie să se autodepăşească”
FIFA va propune instituirea de sancţiuni obligatorii pentru combaterea rasismului FIFA va propune instituirea de sancţiuni obligatorii pentru combaterea rasismului
Cristi Balaj, propus la o rivală a CFR-ului: "Este compatibil cu patronul" Cristi Balaj, propus la o rivală a CFR-ului: "Este compatibil cu patronul"
”Mereu mă voi duce îmbrăcat militar când va câştiga Steaua campionatul”. Ilie Năstase a venit cu replica pentru Florin Talpan ”Mereu mă voi duce îmbrăcat militar când va câştiga Steaua campionatul”. Ilie Năstase a venit cu replica pentru Florin Talpan

VIDEO | Olanda - Croaţia 2-4. Modric & Co s-au calificat în finala Nations League, în urma unui meci spectaculos care s-a decis în prelungiri

Fotbal Internațional Publicat pe 15 iun 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21225958/3/profimedia-0783353033.jpg

Croaţiei s-a calificat în finala Ligii Naţiunilor învingând în semifinale, miercuri seară, la Rotterdam, selecţionata Ţărilor de Jos, scor 4-2 după prelungiri. Olandezii au condus cu 1-0 şi în minutul 90+6 au făcut ca scorul să devină 2-2 şi partida să intre în prelungiri. Meciul a fost arbitrat de Istvan Kovacs.

Din brigada lui Istvan Kovacs au mai făcut parte doi români: asistenţii Vasile Florin Marinescu şi Ovidiu Artene.

În  doua semifinală se întâlnesc Spania şi Italia, joi seară, de la ora 20.45, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro.

Finala mare a competiţiei şi finala mică vor avea loc duminică, la Rotterdam, respectiv Enschede.

Olanda - Croaţia 2-4 (Malen D. 34', Lang N. 90+6' / Kramaric A. 55' (p), Pasalic M. 73', Petkovic B. 98', Modric L. 116')

Echipele de start:

  • Olanda: Bijlow - Dumfries, Geertruida, Van Dijk, Ake - Wieffer, Koopmeiners, F. De Jong - Malen, Gakpo, Simons
  • Croaţia: Livakovic - Juranovic, Sutalo, Vida, Perisic - Modric, Brozovic, Kovacic - Pasalic, Ivanusec - Kramaric

Min. 120+4: Final de meci! Modric & Co s-au calificat în finala Nations League, în urma unui meci spectaculos.

Min. 116: GOOOL marcat de Croaţia! Kovacs acordă un nou penalty pentru croaţi, iar Modric înscrie fără emoţii şi face 4-2.

Min. 110: Ocazie mare pentru Olanda! Bergwijn intră în careu, dar Livakovic reuşeşte să respingă până la Lang, care ratează cu poarta goală.

Min. 98: GOOOL marcat de Croaţia! Petkovic a trimis un şut superb din afara careului şi şi-a adus echipa din nou în avantaj.

Min. 90: A început prima repriză de prelungiri!

Min. 90+8: S-a încheiat timpul regulamentar, urmează prelungiri.

Min. 90+6: GOOOL marcat de Olanda! Defensiva Croaţiei a respins slab balonul, iar mingea a ajuns la Lang care înscrie golul egalizator.

Min. 90+1: Ocazie mare pentru Olanda! Gakpo se trezeşte cu mingea într-o poziţie ideală, dar jucătorul lui Liverpool nu reuşeşte să cadreze pe poartă şutul. 

Min. 73: GOOOL marcat de Croaţia! Ivanusec l-a găsit perfect pe Pasalic, iar jucătorul Atalaneti finalizează perfect şi îţi aduce echipa în avantaj.

Min. 55: GOOOL marcat de Croaţia! Modric este faultat în careu de Gakpo, iar Kovacs arată punctul de la 11 metri. Kramaric transformă lovitura de pedeapsă şi egalează scorul.

Min. 49: Ocazie a Croaţiei! Kramaric a trimis un şut periculos din afara careului, dar execuţia sa a trecut pe lângă poartă.

Min. 46: A început repriza a doua!

Min. 45+1: Final de primă repriză!

Min. 34: GOOOL marcat de Olanda! Wieffer l-a servit perfect pe Malen, iar atacantul Borussiei Dortmund a deschis scorul.

Min. 31: Ocazie mare de partea Olandei! Koopmeiners primeşte o minge în adâncime de la Ake, dar şutul său trece peste poartă.

Min. 1: A început partida!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Olanda a încheiat grupa 4 din Nations League pe prima poziţie cu 16 puncte, grupă din care au mai făcut parte Belgia, Polonia şi Ţara Galilor. Olandezii au defilat pur şi simplu, reuşind 5 victorii şi un singur rezultat de egalitate, 1-1 cu Polonia, în cele 6 partide.

De cealaltă parte, Croaţia a terminat pe primul loc în grupa 1, unde a reuşit să adune 13 puncte. Danemarca, Franţa şi Austria au făcut parte din aceeaşi grupă şi doar ultimele două menţionate au reuşit să câştige puncte în faţa Croaţiei.

Ultima întâlnire dintre cele două echipe naţionale a fost 2008, într-un meci amical unde Olanda s-a impus cu 3-0. 

Echipele probabile:

  • Olanda: Bijlow; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Ake; De Roon, De Jong, Wijnaldum; Bergwijn, Gakpo, Simons
  • Croaţia: Livakovic; Juranovic, Sutalo, Erlic, Sosa; Kovacic, Brozovic, Modric; Pasalic, Kramaric, Perisic
mail-share icon Email
viewscnt