Ultima oră
Golgheterul Corvinului face pasul către Superliga! S-a înţeles cu o echipă cu pretenţii Golgheterul Corvinului face pasul către Superliga! S-a înţeles cu o echipă cu pretenţii
VIDEO | Andrei Rublev, eliminat de un jucător aflat pe locul 109 ATP în turul trei la Roma VIDEO | Andrei Rublev, eliminat de un jucător aflat pe locul 109 ATP în turul trei la Roma
Decizie cu privire la viitorul celor de la Voluntari, după retrogradarea în Liga 2 Decizie cu privire la viitorul celor de la Voluntari, după retrogradarea în Liga 2
”Îl vom adăuga pe grupul jucătorilor”. Malcom Edjouma, revenire de senzaţie în Superliga ”Îl vom adăuga pe grupul jucătorilor”. Malcom Edjouma, revenire de senzaţie în Superliga
Noul antrenor al Rapidului ar putea fi prezent la meciul cu FCSB Noul antrenor al Rapidului ar putea fi prezent la meciul cu FCSB
Tudor Băluţă, dorit de o formaţie ce s-a salvat cu emoţii de la retrogradare Tudor Băluţă, dorit de o formaţie ce s-a salvat cu emoţii de la retrogradare

VIDEO | Oţelul - FC Botoşani 0-2. Deziluzia SuperLigii învinge revelaţia şi obţine prima victorie în campionat

Superliga Publicat pe 22 dec 2023
mail-share icon Email

FC Botoşani a învins vineri, în deplasare, scor 2-0, formaţia Oţelul Galaţi, într-un meci din etapa a 21-a a SuperLigii. Este prima victorie a sezonului pentru FC Botoşani, iar duelul s-a văzut LIVE la Prima Sport 2 şi pe aplicaţia www.primaplay.ro.

La Galaţi, gazdele au presat, dar nu au reuşit să marcheze sau să producă ocazii mari de gol, iar moldovenii au trimis primul şut pe spaţiul porţii abia în minutul 38. În minutul 50 golul lui Maciel a fost anulat pentru ofsaid, iar gazdele au rămas în zece din minutul 64, după ce Adrian Rus a primit direct cartonaşul roşu.

După trei minute, Eduard Florescu a executat perfect o lovitură liberă şi a deschis scorul, dar gălăţenii nu au avut reacţie şi, în minutul 90+1, Ilicic i-a pasat în careu lui Eduard Florescu, care a reuşit dubla.

FC Botoşani s-a impus cu 2-0, reuşeşte prima victorie a sezonului şi se află tot pe ultimul loc al clasamentului, al 16-lea, cu 12 puncte. Echipa lui Mihai Ciobanu s-a apropiat însă la numai un punct de Dinamo.

Oţelul are 26 de puncte şi ocupă locul 11.

  • OŢELUL: Dur-Bozoancă – Adăscăliţei (Latouchent 46), Yabre, J. Cisse, Zhelev – Samuel Teles (I. Neagu 71), Zivulic, Jardan (Fatai 71) – Maciel, Al. Pop (G. Cârjan 63), R. Tănasă (A. Rus 46). ANTRENOR: Dorinel Munteanu
  • FC BOTOŞANI: Ducan – Charles Petro, Sadiku, Şeroni, Ţigănaşu – G. David (G. Dragomir 67), V. Dican, Ed. Florescu – A. Dragu (Cioiu 67), Ilicic (L. Fulop 90), Adams Friday (Drole 81).  ANTRENOR: Mihai Ciobanu

Oţelul Galaţi – FC Botoşani 0-2 (Florescu 64, 90+1)

Echipele de start:

  • Oţelul: Dur-Buzoancă – Adăscăliţei, Yabre, Cisse, Zhelev – Teles, Zivulic, Jardan – Frederic, Pop, Tănasă
    Rezerve: Ursu – Bodişteanu, Cîrjan, Fatai, Ghiocel, Latouchent, Lopez, Neagu, Rus
    Antrenor: Dorinel Munteanu 
  • FC Botoşani: Ducan – Petro, Sadiku, Şeroni, Ţigănaşu – David, Dican, Florescu – Dragu, Ilicic, Friday
    Rezerve: Ureche – Carausu, Casap, Cioiu, Creţ, Dragomir, Drole, Fulop
    Antrenor. Mihai Ciobanu

Min. 90+8: Final de meci la Galaţi, FC Botoşani obţine prima victorie din acest campionat, 2-0 cu Oţelul. 

Min. 90+1: GOOOL Botoşani! Florescu face dubla, şut frumos din careu, cu latul, la coţul lung.

Min. 85: E vraişte în apărarea Oţelului, Drole e aproape de 2-0. Trage din câţiva metri, dar Dur-Buzoancă scoate iar.

Min. 75: Oţelul nu pare capabilă să marcheze, mai ales că are şi jucător în minus. Dorinel Munteanu face câteva schimbări, dar nu se vede nimic pe faza de atac, FC Botoşani nu are probleme în apărare.

Min. 64: GOOOL Botoşani! Rus greşeşte, pierde balonul în faţa careului de 16 metri, îl faultează pe Adams Friday şi vede roşu direct. Botoşani are lovitură liberă, iar şutul lui Florescu se duce în poartă. Execuţie preciză a golgheterului oaspeţilor.

Min. 56: Ocazie uriaşă pentru Botoşani! Ilicic scapă singur cu portarul Dur-Buzoancă, dar nu îl poate învinge. Jucătorul lui Dorinel Munteanu scoate în lateral şi rămâne 0-0. 

Min. 50: Oţelul marchează, dar golul e anulat pentru offside. VAR-ul intervine şi confirmă decizia.

Min. 46: Se reia duelul, începe repriza secundă a meciului de la Galaţi. 

Min. 45+2: Final de primă repriză, 0-0! 

Min. 44: FC Botoşani iese mai mult din propria jumătate în acest final de repriză, dar câteva cornere nu aduc şanse periculoase la poarta Galaţiului. Prima repriză se îndreaptă către un rezultat de egalitate. Un şut trimis de Petro, de la aproximativ 25 de metri, e scos în corner de Dur-Buzoancă. 

Min. 25: FC Botoşani rezistă surprinzător de bine până acum, în continuare elevii lui Munteanu au probleme în atac, nu fac diferenţa în ultimii 16 metri. 

Min. 11: Oţelul are posesia, stă mai bine, dar fără mari ocazii de gol până acum. Botoşani, comasată în propria jumătate, iese foarte rar în atac. 

Min. 1: Începe partida! Oţelul lui Dorinel Munteanu, mare favorită în duelul cu moldovenii. 


Oţelul vine după victoria cu 1-0 în faţa lui ”U” Cluj, din runda trecută, şi luptă pentru un loc în play-off. Echipa antrenată de Dorinel Munteanu se află pe locul 11 la trei puncte de ultimul loc care duce în play-off-ul Superligii.

De cealaltă parte, FC Botoşani vine după înfrângerea cu 2-0 în faţa lui Dinamo şi nu a obţinut nicio victorie în acest sezon. Botoşănenii sunt pe ultimul loc în campionat, cu 9 puncte adunate în 20 de meciuri.

Întâlnirea dintre cele două formaţii din turul campionatului regular s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Superliga

Ultimele articole Toate articolele