Ultima oră
"O să îi facem absolut toate poftele. Nu îl rugăm decât un singur lucru". Neluţu Varga, mesaj ferm pentru Dan Petrescu | VIDEO EXCLUSIV "O să îi facem absolut toate poftele. Nu îl rugăm decât un singur lucru". Neluţu Varga, mesaj ferm pentru Dan Petrescu | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Universitatea Craiova - FCSB, ASTĂZI, de la 21:00, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Oltenii întâlnesc campioana României VIDEO | Universitatea Craiova - FCSB, ASTĂZI, de la 21:00, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Oltenii întâlnesc campioana României
VIDEO | UTA Arad - FCU Craiova, astăzi, de la 18:00, în direct la Prima Sport 1! Meci crucial pentru olteni VIDEO | UTA Arad - FCU Craiova, astăzi, de la 18:00, în direct la Prima Sport 1! Meci crucial pentru olteni
VIDEO | Hermannstadt - Poli Iaşi, astăzi, de la 15:00, în direct la Prima Sport 1! Sibienii pot urca pe primul loc în play-out VIDEO | Hermannstadt - Poli Iaşi, astăzi, de la 15:00, în direct la Prima Sport 1! Sibienii pot urca pe primul loc în play-out
Lando Norris l-a învins pe Max Verstappen pe circuitul de la Miami şi a obţinut prima victorie în Formula 1 Lando Norris l-a învins pe Max Verstappen pe circuitul de la Miami şi a obţinut prima victorie în Formula 1
Neluţu Varga, decizie finală cu privire la Tachtsidis 
Neluţu Varga, decizie finală cu privire la Tachtsidis

VIDEO | Poli Iaşi – Steaua 5-1. Moldovenii le-au administrat o înfrângere umilitoare ”militarilor” şi au câştigat matematic liga secundă

Liga II Publicat pe 10 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38110/21119634/3/csa-steaua-bucuresti-politehnica-iasi-liga-2-casa-pariurilor-02-09-2022.jpg

Poli Iaşi a învins miercuri, pe teren propriu, formaţia bucureşteanp CSA Steaua, într-un meci al etapei a opta din play-off-ul Ligii 2. Cu această victorie, ieşenii au câştigat matematic liga secundă.

  • Partida a putut fi urmărită în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro.

Poli Iaşi a condus cu 2-0 la pauză, prin golurile marcate de Cătălin Hlistei (min. 27) şi Shayon Harrison (min. 39). CSA Steaua a început mai bine repriza secundă, dominând jocul şi presând pentru gol, reuşind să revină în meci prin golul lui Emilian Pacionel, din minutul 61.

Reacţia gazdelor a fost însă promptă: Shayon Harrison a înscris pentru 3-1 în minutul 65, iar în minutul 69 Alexandru Musi a făcut 4-1. Alexandru Musi a reuşit şi el dubla în minutul 71, când a stabilt scorul final: 5-1 pentru Poli Iaşi.

Ieşenii au 56 de puncte în clasamentul Ligii 2, iar CSA Steaua se află pe locul al doilea, cu 49 de puncte. Poli Iaşi promovează astfel în Superligă.

Poli Iaşi – Steaua 5-1 (Hlistei C. 27', Harrison S. 39',65', Musi A. 70', 73' / Pacionel E. 61')

Echipele de start:

  • Poli Iaşi: Jankov - Kouadio, Tincu, Katanec, Ştefanovici - Marchioni, Itu - Ad. Dumitru, A. Roman, Hlistei - Harrison
  • Rezerve: Ailenei, Martac, Lică, Musi, F.Cristea, Vojtus, Finică, R. Ion, Mogoş
  •  
  • Steaua: Dincă - Corbu, Sabău, Ciocoteală, Ad. Ilie - E. Pacionel, Mihăescu, Şt.Pacionel, Oroian - Bustea, Chunchukov
  • Rezerve: Iancu, Calestru, Ad. Popa, Bodişteanu, Răducanu, Balgiu, Enecnu, Gheorghe, A.Trică

Min. 90+4: Final de meci!

Min. 73: GOOOL marcat de Poli Iaşi! Musi a făcut 5-1 din pasa lui Herrison, iar moldovenii îi calcă în picioare pe elevii lui Opriţa.

Min. 70: GOOOL marcat de Poli Iaşi! Şutul excelent din marginea careului a lui Musi duce scorul la 4-1 pentru ieşeni, care nu mai au emoţii în privinţa victoriei.

Min. 66: GOOOL marcat de Poli Iaşi! Harrison primeşte o minge în profunzime, englezul profită de apărarea lentă a lui CSA Steaua şi înscrie.

Min. 61: GOOOL marcat de CSA Steaua! Rareş Enceanu îi pasează foarte bine lui Pacionel, iar acest reduce din diferenţă cu un şut plasat.

Min. 46: A început repriza a doua!

Min. 45+1: Final de primă repriză!

Min. 39: GOOOL marcat de Poli Iaşi! După ce lovitura de cap excelentă a jucătorului moldovenilor a lovit bara, mingea a ajuns cu noroc la Harrison, iar englezul a înscris simplu.

Min. 27: GOOOL marcat de Poli Iaşi! Sabău respinge centrarea lui Kouadio, iar Cătălin Hlistei reia excelent şi deschide scorul pentru formaţia lui Leo Grozavu.

Min. 17: Ocazie mare pentru Poli Iaşi! Antonio Dumitru putea să profite de eroarea imensă a lui Sabău, dar şutul său trece puţin pe lângă poartă.

Min. 1: A început partida!

_________________________________________________________________________________________________________________________________________

Înaintea meciului direct, Poli Iaşi este practic promovată SuperLigă. Moldovenii sunt pe primul loc în play-off-ul Ligii 2, cu 53 puncte. Steaua Bucureşti ocupă locul secund, cu 49 de puncte şi încă mai speră să I se permită să promoveze, conform performanţei sportive.

De altfel, oficialii echipei din Ghencea au anunţat că au depus dosarul pentru a putea obţine licenţa pentru SuperLigă. Atunci, Steaua ar fi trebuit să joace barajul de promovare, însă FRF nu i-a dat undă verde, astfel că a trebuit să mai continue încă cel puţin un sezon în liga secundă. 

Cele două echipe s-au mai înfruntat de două ori în acest sezon. În sezonul regular, Steaua a câştigat, scor 2-1, pe teren propriu, însă în sezonul regular nu a putut trece de echipa ieşeană. S-a încheiat atunci 2-2, un meci disputat în Ghencea. 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Liga II

Ultimele articole Toate articolele