Ultima oră
S-a stabilit când se vor juca amicalele României cu Bulgaria şi Liechtenstein S-a stabilit când se vor juca amicalele României cu Bulgaria şi Liechtenstein
Lista plecărilor de la FCSB! Gigi Becali a anunţat cine pleacă de la echipa campionă în acestă vară. „E subiect închis” Lista plecărilor de la FCSB! Gigi Becali a anunţat cine pleacă de la echipa campionă în acestă vară. „E subiect închis”
Mihai Rotaru, acuze grave la adresa lui Ovidiu Haţegan. „Haţegan arbitrează mereu pentru CFR” Mihai Rotaru, acuze grave la adresa lui Ovidiu Haţegan. „Haţegan arbitrează mereu pentru CFR”
Echipa la care ar putea ajunge Jose Mourinho Echipa la care ar putea ajunge Jose Mourinho
Anunţul neaşteptat făcut de Gigi Becali! FCSB, gata să îl readucă la echipă. „Am nevoie de astfel de fotbalişti” Anunţul neaşteptat făcut de Gigi Becali! FCSB, gata să îl readucă la echipă. „Am nevoie de astfel de fotbalişti”
Antrenorul formaţiei aflate în finala Cupei României. „Am notat în calendarul din vestiar data finalei încă de anul trecut” Antrenorul formaţiei aflate în finala Cupei României. „Am notat în calendarul din vestiar data finalei încă de anul trecut”

VIDEO | Sepsi - Farul, scor 0-1! Un gol controversat validat cu VAR decide partida

Superliga Publicat pe 19 feb 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38109/21496186/2/gol-farul-controversa.png

Farul a învins luni, în deplasare, scor 1-0, formaţia Sepsi OSK, într-un meci din etapa a 26 a Superligii. Arbitrul Sebastian Colţescu a ajuns la 382 de meciuri conduse în prima ligă românească.

Sepsi a avut o primă ocazie în minutul 3, când Buzbuchi a respins şutul lui Marius Ştefănescu. Portarul oaspeţilor a intervenit şi în faţa lui Safranko, în minutul 13, iar elevii lui Hagi au replicat prin şutul pe lângă poartă al lui Ronaldo Deaconu, din minutul 29, şi prin lovitura de cap a lui Larie, din minutul 35. Gazdele au trimis mingea în poartă în minutul 51, prin Safranko, însă acesta se afla în poziţie de ofsaid şi golul a fost anulat.

Farul, victorie cu 1-0 contra Sepsi 

În minutul 85 Farul a marcat, prin Grameni, la o fază în care Andres Dumitrescu a scos mingea din poartă, iar arbitrajul VAR a acordat golul.

S-a încheiat 1-0 pentru oaspeţi şi Farul este pe locul 4 în clasament, cu 40 de puncte, în timp ce Sepsi a ajuns la a patra înfrângere consecutivă şi a rămas pe locul 9, cu 33 de puncte.

Golul marcat de Farul

Cu meciul de la Sf. Gheorghe, Sebastian Colţescu a devenit arbitrul cu cele mai multe partide conduse în campionatul primei divizii din România, 382, depăşindu-l pe Alexandru Tudor.

  • SEPSI OSK: Niczuly (D. Moldovan 81) - Kecskes, Ninaj, D. Ciobotariu - Oroian , Kallaku (K. Varga 77), N. Păun, Fl. Ştefan (A. Dumitrescu 62) - C. Matei (Aganovic 77), M. Ştefănescu - Safranko (Rondon 82). ANTRENOR: Bernd Storck
  • FARUL: Buzbuchi - M. Popescu, Larie (D. Sîrbu 90+3), Kiki - Dussaut , D. Queiros (Nedelcu 54), Grameni, Cr. Ganea (K. Boli 54) - R. Deaconu (Vînă 72), Budescu (Rivaldinho 54) - L. Munteanu. ANTRENOR: Gheorghe Hagi

Sepsi - Farul 0-1 (Grameni 87) 

  • Sepsi: Niczuly - Oroian, Ninaj, Kecskes, D. Ciobotariu,  - N. Păun - Kallaku, Cosmin Matei, Ştefănescu, Fl. Ştefan - Safranko
    Rezerve: Dinu Moldovan - Andres Dumitrescu, H. Gedo, Oteliţă, Popsa, Aganovic, Rondon, J. Rodriguez, Kevin Varga - Debeljuh
    Antrenor: Bernd Storck
  • Farul: Buzbuchi - Dussaut, Larie, M. Popescu, Kiki - R. Deaconu, Queiros, Grameni  - Cr. Ganea, L. Munteanu, Budescu
    Rezerve: Muşat - Boli, Dan Sîrbu, Henrique, Nedelcu, Al. Stoian, Dănuleasa, D. Grosu, S. Cojocaru, Doicaru, Vînă, Rivaldinho
    Antrenor: Gică Hagi

Min. 90+9: Final de meci! 

Min. 87: GOOOL Farul! Grameni marchează cu un şut din careu, după o lovitură liberă acordată foarte uşor. Un jucător de la Sepsi respinge de pe sau după linia porţii, dar golul e validat cu VAR. Nu pare clar dacă balonul a intrat complet în poartă.

Min. 74: Ritm ceva mai scăzut în ultimele minute, Sepsi nu mai e la fel de incisivă în atac după golul anulat pe motiv de offside.

Min. 51: Sepsi marchează, dar golul lui Safranko e anulat corect, în urma analizei VAR, pentru offside. Atacantul marcase cu un şut din prima din careu, după un balon respins în faţă Buzbuchi, în urma unei execuţii de la distanţă a lui Marius Ştefănescu.

Min. 46: Începe repriza secundă. 

Min. 45+2: Final de primă repriză, 0-0. 

Min. 39: Sepsi e echipa mai periculoasă, dar Buzbuchi e în mare formă şi scoate toate şuturile. Farul are atacuri previzibile şi nu reuşeşte prea multe.

Min. 20: Farul are probleme în defensivă. Buzbuchi respinge iar şutul lui Ştefănescu, dar de această dată expediat de la 20 de metri.

Min. 14: Meci încins la Sfântu Gheoghe, cu multe faze de poartă. Farul ripostează prin câteva cornere periculoase, iar gazdele mizează pe atacurile poziţionale. Buzbuchi intervine iar bine, de data aceasta în faţa lui Kallaku.

Min. 3: Prima şansă importantă, în dreptul lui Sepsi. Larie greşeşte, Ştefănescu interceptează, intră în careu, dar şutul său e respins de Buzbuchi în corner. Faza fixă e rezolvată simplu de echipa lui Hagi.

Min. 1: Începe partida de la Sfântu Gheorghe! 


Duelul este unul de o importanţă majoră pentru cele două formaţii. Farul Constanţa ocupă poziţia a cincea, cu 37 de puncte, iar Sepsi se clasează pe locul 9, cu 33 de puncte. 

Covăsnenii au nevoie neapărat de o victorie pentru a rămâne cu şanse importante angranaţi în lupta pentru play-off. De cealaltă parte, cu o victorie, constănţenii şi-ar asigura în mare parte prezenţa în top 6.

În tur, Farul s-a impus la Ovidiu, scor 2-1. Golurile partidei au fost marcate de Larie (minutul 6) şi Constantin Budescu (minutul 55), respectiv Marius Ştefănescu (minutul 45+2).

mail-share icon Email
viewscnt

Superliga

Ultimele articole Toate articolele