Ultima oră
Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League
PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe
AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League
A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO
VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin” VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin”
Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV

Liverpool vs Real Madrid: Tot ce trebuie să ştii despre finala Ligii Campionilor din 2022

Champions League Publicat pe 27 mai 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20720666/2/primasport-1.jpg

Stadionul „Parc des Princes” din Paris găzduieşte pe 28 mai, de la ora 22:00, finala Ligii Campionilor. În acest an, pentru titlul de cea mai bună echipă de pe continent vor lupta Liverpool (cu 6 trofee în vitrină) şi Real Madrid (deţinătoarea recordului, cu 13 trofee cucerite până în prezent). „Cormoranii” sunt favoriţi, agenţia 888sport oferind cota 1.58 pentru triumful lor în acest meci.

Finala celei de-a 66 ediţii a celei mai importante competiţii europene intercluburi trebuia să se dispute la St. Petersburg, dar a fost mutată după ce Rusia a invadat Ucraina.

„Îmi place când Jürgen Klopp spune că elevii săi sunt 'monştri ai mentalităţii', pentru că nu este uşor să faci ce au făcut ei şi ce fac în continuare. Dar finala este altceva. În finală o întâlnesc pe Real Madrid, ai cărei jucători sunt alţi 'monştri ai mentalităţii'. Va fi o înfruntare colosală”, a declarat Xabi Alonso, fost fotbalist la Liverpool şi la Real Madrid.

Drumul spre finală

Liverpool a câştigat Grupa B, din care au mai făcut parte AC Milan (3-2 acasă şi 2-1 în deplasare), FC Porto (5-1 în deplasare şi 2-0 acasă) şi Atletico Madrid (3-2 în deplasare şi 2-0 acasă). În „optimi”, echipa antrenată de Jürgen Klopp a eliminat-o pe Inter (2-0 în deplasare şi 0-1 acasă), în „sferturi” pe Benfica Lisabona (3-1 în deplasare şi 3-3 acasă), iar în semifinale pe Villarreal (2-0 acasă şi 3-2 în deplasare), echipa care trecuse de Bayern Munchen.

Real Madrid a câştigat grupa D, în care a jucat cu Inter (1-0 în deplasare şi 2-0 acasă), cu Sheriff Tiraspol (1-2 acasă şi 3-0 în deplasare) şi cu Şahtior Doneţk (5-0 în deplasare şi 2-1 acasă). În fazele eliminatorii, elevii lui Ancelotti au trecut de PSG (0-1 în deplasare şi 3-1 acasă), de Chelsea (3-1 în deplasare şi acasă) şi de Manchester City (3-4 în deplasare şi 3-1 acasă, după prelungiri).

„Albii” au avut un traseu mult mai dificil decât „cormoranii”, întâlnind două dintre echipele care, la un moment dat, au fost favorite principale la cucerirea trofeului (PSG şi Manchester City).

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20720666/1/primasport-2.jpg

Întâlniri directe

Liverpool şi Real Madrid s-au mai confruntat de opt ori în competiţiile europene intercluburi. „Englezii” s-au impus de patru ori, iar „spaniolii” de trei ori. Ultimul meci direct, jucat pe 14 aprilie 2021, tot în Liga Campionilor, s-a terminat cu o remiză albă, pe „Anfield”.

Jürgen Klopp: „Este ceva masiv”

„Este ceva masiv, extraordinar … simt ca şi cum ar fi prima finală jucată în viaţa mea, pentru că mereu este un moment atât de special”, a declarat Klopp, pentru site-ul UEFA. Tehnicianul german are de ales între Ibrahima Konate şi Virgil van Dijk pentru una dintre poziţiile de fundaş central, olandezul revenindu-şi după accidentare. Pe de altă parte, atacantul Divock Origi va rata finala, din cauza unei întinderi suferite la antrenament. Fabinho şi Thiago Alcantara sunt incerţi, primul având şanse mari de a juca din primul minut în linia de mijloc, alături de Henderson şi de Naby Keita.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/20720666/3/primasport-3.jpg

Carlo Ancelotti: „S-a întâmplat ceva straniu”

„S-a întâmplat ceva straniu. De la începutul sezonului, am jucat împotriva unor adversari foarte puternici, care credeau că pot câştiga trofeul: PSG, Chelsea, Man City. Tot meritul este al jucătorilor şi al fanilor, care ne-au împins de la spate. Tricoul lui Real Madrid este foarte greu, pentru că înseamnă mândria clubului. Pentru mine, finala cu Liverpool este un derby, pentru că ţin cu Everton”, a declarat Ancelotti. Antrenorul italian nu are probleme importante de efectiv, doar Eden Hazard fiind incert. Singura incertitudine este folosirea lui Valverde în detrimentul lui Rodrygo, „eroul” din semifinale. Nu va lipsi de pe teren Karim Benzema, golgheterul competiţiei, cu 15 reuşite.

Echipe probabile

  • Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Konaté, Van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Keïta - Salah, Mané, Luis Díaz
  • Real Madrid: Courtois - Carvajal, Éder Militão, Alaba, Mendy - Kroos, Casemiro, Modrić - Valverde, Benzema, Vinícius Jr.
  • Meciul va fi arbitrat de o brigadă condusă la centru de francezul Clement Turpin.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri