Ultima oră
”Abia duminică după amiază doctorii au reuşit să mă stabilizeze”. Dezvăluire cutremurătoare făcută de Adrian Mititelu Jr. ”Abia duminică după amiază doctorii au reuşit să mă stabilizeze”. Dezvăluire cutremurătoare făcută de Adrian Mititelu Jr.
VIDEO | Meci uluitor în NBA! Denver Nuggets a recuperat un deficit de 20 puncte şi a învins-o pe LA Lakers în ultima secundă VIDEO | Meci uluitor în NBA! Denver Nuggets a recuperat un deficit de 20 puncte şi a învins-o pe LA Lakers în ultima secundă
VIDEO | FC Botoşani - Dinamo, ASTĂZI, de la 19:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Duelul suferinţei în play-out VIDEO | FC Botoşani - Dinamo, ASTĂZI, de la 19:30, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Duelul suferinţei în play-out
VIDEO | FC Voluntari - FCU Craiova, astăzi, de la 17:00, în direct la Prima Sport 1! Partidă crucială pentru evitarea retrogradării VIDEO | FC Voluntari - FCU Craiova, astăzi, de la 17:00, în direct la Prima Sport 1! Partidă crucială pentru evitarea retrogradării
Flavius Stoican a semnat! Flavius Stoican a semnat!
VIDEO | De necrezut! Vedetele de la Inter au încins o horă pe o melodie românească VIDEO | De necrezut! Vedetele de la Inter au încins o horă pe o melodie românească

VIDEO | Lovitură de teatru: Sepsi - FC U Craiova se va rejuca! UPDATE: Când va avea loc partida

Sepsi OSK Publicat pe 10 mar 2023
mail-share icon Email

Partida dintre Sepsi şi FC U Craiova se va rejuca! A venit decizia Comisiei de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal, joi, una surprinzătoare, nesperată de nimeni, cu excepţia patronului oltenilor Adrian Mititelu, care era încrezător că aceasta va fi hotărârea dată de oficialii FRF.

UPDATE: A fost anunţată şi ziua şi ora la care va avea loc confruntarea de la Sfântu Gheorghe. Duelul a fost programat pentru  joi, 16 martie, de la ora 21:00.

Exista informaţia că partida putea să aibă loc pe 15 martie, când se celebrează Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. E posibil ca FRF să fi evitat, în cele din urmă, această variantă, tocmai pentru a nu risca să apară anumite conflicte în Sfântu Gheorghe, chiar dacă suporterii oltenilor nu au dreptul să intre la meci.

Am o voce de nedormit. Nu am avut o stare foarte bună. Sunt dezamăgit nu pentru 3-0, jucăm joi, de la ora 21:00, pe 16 martie. Am primit acum câteva secunde. Fără nicio problemă, mă doar faptul că s-a deschis cutia Pandorei. De aici îmi este puţin frică, orice suporter poate să strige ce vrea el. Consecinţe pentru echipă nu o să fie.

Clubul trebuie să fie responsabil pentru suporteri. Nu comentez decizia, am hotărât să mergem la TAS. Nu contează dacă avem răspuns peste 5 luni, peste 1 an. Ştim că nu mai avem şanse pentru puncte, play-off, play-out. Vrem să vedem dacă am avut sau nu dreptate. Mergem pentru adevăr, pe ideile noastre.

Considerăm că avem dreptate. Nu dăm FRF în judecată dacă vom câştiga la TAS. Nu mergem contra nimănui, doar să vedem dacă avem dreptate. Dacă ne dă dreptate, măcar anul viitor o să se termine cu porcăriile care au fost la noi. Eu credeam că o să rămână aceeaşi decizie şi circul nu o să meargă mai departe.

Noi vrem să jucăm fotbal, de şase săptămâni e o telenovelă întreagă. Toate galeriile au liber la înjurături de acum. Eu nu îi acuz pe cei de la FCU Craiova, fiecare îşi apără interesul. Nu am nicio problemă cu ei, aşa au decis ei să vocifereze mai tare. Până la urmă au câştigat, dar vreau să termin telenovela”, a declarat Laszlo Dioszegi pentru Fanatik.


UPDATE: A venit, ulterior, şi motivarea comisiei din cadrul Federaţiei Române de Fotbal. S-au făcut următoarele precizări:

Desfiinţează în parte Hotărârea CDE nr. 573/15.02.2023, în ceea ce priveşte sancţiunea cu penalitate sportivă, iar în temeiul art. 83.7 din RD al FRF sancţionează clubului ACS Sepsi OSK cu penalitate sportivă 10.000 lei.

Admite recursul formulat de U Craiova 1948 SA împotriva Hotărârii CDE nr. 573/15.02.203. Desfiinţează în parte Hotărârea CDE nr. 573/15.02.2023 în ceea ce priveşte sancţiunea cu forfait (3-0 în favoarea ACS Spesi OSK), iar în temeiul punctului 5, legea 7 din Legile jocului dispune rejucarea jocului dintre ACS Sepsi OSK şi U Craiova 1948 SA din minutul 0. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii recurate. Admite cererile de intervenţie accesorie.

Definitivă şi executorie pe plan intern. Hotărârea poate fi atacată la TAS în termen de 21 zile de la comunicare. Pronunţată azi, 09.03.2023 în şedinţă nepublică la sediul LPF”.


Astfel, poziţia a 6-a din play-off, care se dispută în mod direct între Sepsi şi FC U Craiova, va fi stabilită pe teren, la Sfântu Gheorghe. Clasamentul primelor 10 clasate în SuperLigă, ACUM:

  1. Farul - 61 puncte
  2. CFR Cluj - 60 
  3. FCSB - 54
  4. Rapid - 52
  5. U. Craiova - 51
  6. FC U Craiova - 40
  7. Sepsi - 39 
  8. U. Cluj - 34 
  9. 9 FC Voluntari - 33 
  10. Petrolul - 33

Pe lângă hotărâre, comisia a decis să reducerea penalităţii formaţiei din Sfântu Gheorghe, anume scăderea amenzii de la 25.000 de lei, la 10.000 de lei.

Recurs Craiova: admite in parte. Anulează forfe, dispune rejucare din minutul 0. Menţine sancţiune 6 etape deplasare şi penalitate sportivă 22.500

Recurs Sepsi: admite în parte, reduce penalitatea sportivă la 10.000 lei (de la 25.000)”, se arată în soluţionarea cazului.

În primă fază, Sepsi a fost declarată câştigătoare, la ”masa verde” 

În privinţa situaţiei din clasamentul SuperLigii României, acum FC U Craiova este pe locul 6, cu 40 de puncte, în timp ce Sepsi a căzut pe 7, cu 39 de puncte. Aşadar, duelul de la Sfântu Gheorghe va fi capital pentru accederea în play-off.

Cazul dintre Sepsi şi FC U Craiova a fost decis iniţial în favoarea echipei covăsnene, care era declarată învingătoare cu 3-0 la ”masa verde”.

Comisia de Disciplină a FRF a hotărât în primă fază ca Sepsi Sfântu Gheorghe să câştige cu 3-0 meciul cu oltenii din etapa a 23-a a SuperLigii, după ce a fost oprit din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor oaspeţilor la adresa covăsnenilor.

Decizia era una fără precedent în istoria fotbalului românesc. Comisia de Disciplină a mai hotărât, atunci, ca formaţia patronată de Adrian Mititelu să nu mai beneficieze de susţinerea propriilor fani în următoarele 6 meciuri disputate în deplasare sau pe teren neutru, decizie menţinută şi acum, după recurs.

Adrian Mititelu era oricum foarte decis în cazul acestui episod, omul de afaceri dorind să meargă până la TAS pentru a-şi găsi dreptatea, dacă hotărârea luată joi nu era cea dorită de el.

Sunt încrezător! Dacă decizia le va aparţine celor 5 membri care ne-au judecat astăzi, sunt încrezător. Dacă decizia se ia în altă parte… toate argumentele sunt de partea noastră.  Şedinta a durat mult pentru că au fost expuneri, noi am avut 4 sau 5 avocaţi. Au fost concluzii pe recursul nostru, pe recursul lor. Eu sunt optimist. Cei de la Sepsi nu au avut niciun argument. Domnul Cristian Jura a vorbit foarte bine, s-a văzut că e altă clasă.

Cei de la Sepsi au recunoscut că meciul se putea juca în continuare. Au avut şi eu un avocat şi pe domnul vicepreşedinte. Au fost sinceri! Au zis că se putea juca, dar arbitrul a luat decizia. Eu zic că efectul dorit de Federaţie s-a produs. Nimeni nu a mai câştigat cu 3-0 un astfel de meci. Nu poţi face aşa ceva! În loc să faci o simbioză între relaţiile dintre România şi Ungaria. Şansa noastră, dincolo de faptul că legea e foarte clară şi nu ne impune nicio responsabilitate, este că lipseşte din regulament întreruperea meciului pentru xenofobie. Singurele sancţiuni sunt amenda şi jucarea meciului fără spectatori”, spunea Adrian Mititelu înainte de verdictul venit joi.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sepsi OSK

Ultimele articole Toate articolele