Ultima oră
Sfârşit de sezon pentru Djibril Sow Sfârşit de sezon pentru Djibril Sow
Radu Petrescu a fost delegat la un meci important Radu Petrescu a fost delegat la un meci important
Se ştiu toate echipele din Europa care vor participa la Campionatul Mondial al Cluburilor Se ştiu toate echipele din Europa care vor participa la Campionatul Mondial al Cluburilor
NEWS ALERT | Un baschetbalist a fost suspendat PE VIAŢĂ din NBA NEWS ALERT | Un baschetbalist a fost suspendat PE VIAŢĂ din NBA
VIDEO | Oţelul - ”U” Cluj, astăzi, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Se decide a doua finalistă a Cupei României VIDEO | Oţelul - ”U” Cluj, astăzi, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Se decide a doua finalistă a Cupei României
Carlo Ancelotti, mesaj ferm după calificarea în semifinale! "Real nu moare niciodată" Carlo Ancelotti, mesaj ferm după calificarea în semifinale! "Real nu moare niciodată"

Lovitură imprevizibilă primită de FCSB? Joyskim Dawa ar fi fost contraofertat din Serie B. UPDATE: ”Roş-albaştrii” au confirmat transferul

FCSB Publicat de Emanoil Ursache pe 22 iun 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/20748411/1/universitatea-craiova-fc-botosani-baraj-europa-conference-league-27-05-2022-2.jpg

Update 2: FCSB a anunţat, miercuri, pe site-ul oficial, că a obţinut serviciile fotbalistului Joyskim Dawa, ultima dată component al FC Botoşani.

Dawa, în vârstă de 26 de ani, va purta la FCSB tricoul cu numărul 5.

Joyskim Aurelien Dawa Tchakonte s-a născut la 9 aprilie 1996, în Colombes, Franţa. A început fotbalul la US Avranches (Franţa), AS Monaco B (Franţa), Gil Vicente (Portugalia), FK Mariupol (Ucraina) sau Valmiera (Letonia) înainte de a semna, pe 1 august 2021, cu Fotbal Club Botoşani. A evoluat, în sezonul 2021-2022, în 31 de partide pentru moldoveni şi a înscris de 4 ori.


Update 1: În cele din urmă, FCSB a reuşit să îşi asigure serviciile fundaşului central Joyskim Dawa. Gigi Becali a anunţat că stoperul camerunez a semnat pentru următoarele două sezoane, cu opţiune de prelungire pe încă trei stagiuni.

În stilul său caracteristic, Becali a anunţat şi o clauză de reziliere de 20 de milioane de euro. Patronul ”roş-albaştrilor” a mai explicat că şi-a încălcat înţelegerea cu Mihai Rotaru, omologul său de la Universitatea Craiova, de a se implica în transferul unui fotbalist dorit de olteni, deoarece CFR Cluj a fost aproape să obţină semnătura lui Dawa.

”Dawa a semnat cu FCSB pentru două sezoane, plus încă trei. Suma de transferuri o ştiţi de la Iftime. Salariul este cât a vrut el şi are clauză de reziliere de 20 de milioane de euro. Am scris că vreau să iau 20 de milioane pe el! Tavi Popescu face 50-100 de milioane de euro.

Am avut o convenţie cu Rotaru. Dacă el vrea un jucător, eu nu mă bag. Eu am vrut să îl iau de mult. Au negociat ce au negociat, am stat trei săptămâni, i-a dat Botoşani ultimatum. Eu le-am spus că nu mă bag peste Craiova.

Într-o seară m-a sunat finul meu (n.r.- impresarul Florin Vulturar) care mi-a spus că impresarul lui Dawa negociază cu CFR şi atunci am zis că mai bine îl iau eu decât să îl ia CFR. La 11-12 noaptea am semnat, am semnat pe loc.”, a declarat Gigi Becali, la prezentarea oficială a lui Dawa.


Ştirea iniţială:

Gigi Becali ar putea primi o lovitură neaşteptată în privinţa transferului fundaşului central Joyskim Dawa (26 de ani), deşi s-a înţeles cu patronul Botoşaniului, Valeriu Iftime, pentru achiziţionarea camerunezului în schimbul unei sume de 350.000 de euro.

Nemulţumit de oferta iniţială pe care a primit-o, Dawa a acceptat ca în cursul zilei de marţi să vină la Bucureşti pentru a negocia cu Gigi Becali eventuala sa mutare la FCSB. Pe fir, însă, ar fi intrat mai multe echipe din Serie A, cum ar fi Salernitana sau Torino, iar divizionara secundă italiană Perugia chiar a trimis o ofertă, conform presei din ”Cizmă”.

”Fundaşul camerunez de la Botoşani este dorit în România atât de Cluj (n.r. CFR Cluj), cât şi de Steaua Bucureşti (n.r. FCSB), dar se află şi în vizorul mai multor cluburi din Serie A.

De la Salernitana la Torino, multe echipe s-au interesat de fundaşul central născut în 1996, care a primit deja o ofertă de la ambiţioasa Perugia din Serie B”, au anunţat jurnaliştii de la Tuttomercatoweb.

650.000 de euro este cota de piaţă a lui Joyskim Dawa, conform site-ului de specialitate Transfermarkt. În ultimul sezon pentru FC Botoşani, stoperul camerunez a fost om de bază. A jucat în 31 de meciuri şi punctat de patru ori pentru formaţia moldavă.

9 selecţii a adunat Joyskim Dawa în prima reprezentativă a Camerunului.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele