Ultima oră
VIDEO | Alaves - Athletic Bilbao 0-2. Eşec pentru Ianis Hagi, la primul meci ca titular în La Liga VIDEO | Alaves - Athletic Bilbao 0-2. Eşec pentru Ianis Hagi, la primul meci ca titular în La Liga
VIDEO | Lecce câştigă derby-ul românilor din Serie A VIDEO | Lecce câştigă derby-ul românilor din Serie A
VIDEO EXCLUSIV ǀ Lui Hagi nu o să îi placă deloc! Adrian Mazilu, contestat de George Galamaz: ”Trebuie să fim conştienţi şi realişti!” VIDEO EXCLUSIV ǀ Lui Hagi nu o să îi placă deloc! Adrian Mazilu, contestat de George Galamaz: ”Trebuie să fim conştienţi şi realişti!”
Lider surpriză în Bundesliga! Bayern Munchen şi Bayer Leverkusen au fost detronate Lider surpriză în Bundesliga! Bayern Munchen şi Bayer Leverkusen au fost detronate
VIDEO | Ovidiu Burcă a explodat la adresa lui Politic! Imagini spumoase cu antrenorul dinamovist VIDEO | Ovidiu Burcă a explodat la adresa lui Politic! Imagini spumoase cu antrenorul dinamovist
Naţionala de fotbal feminin, eşec la debutul în Liga Naţiunilor Naţionala de fotbal feminin, eşec la debutul în Liga Naţiunilor

”M-am simţit ca într-o familie!” Baschetbalistul Leo Meindl a vorbit despre ce simte în România

Baschet Publicat de Daian Cutu pe 30 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38217/21213992/1/mendl.jpg

Baschetbalistul brazilian Léonardo Meindl a vorbit pentru News.ro despre experienţa trăită la primul sezon în România, în care a câştigat titlul cu U Banca Trransilvania Cluj şi a jucat în EuroCup, a doua competiţie valorică a continentului. Pentru el urmează joncţiunea cu naţionala Braziliei şi participarea la Cupa Mondială.

Baschetbalistul Léonardo Meindl a fost anunţat în lotul U BT Cluj-Napoca în 7 august 2022, iar atunci fanii nu ştiau probabil totul despre el. Nu e greu de aflat parcursul său în baschet şi nici faptul că este component al naţionalei Braziliei, cu care va participa la Cupa Mondială, între 25 august – 10 septembrie.

A venit din Liga ACB, de la formaţia Fuenlabrada Madrid, după ce în ţara natală, Meindl a jucat la Franca, Bauru, Paulistano, precum şi pentru echipa oraşului natal, São Paulo. Are 30 de ani, iar în sezonul încheiat în urmă cu două zile a impresionat nu doar fanii campioanei U BT Cluj, ci şi adversarii din EuroCup prin jocul său versatil, cu cifre în statistici care nu mint. Cartea sa de vizită este completată de realizările cu naţionala Braziliei – medalii de bronz şi de argint în Campionatul Americii de Sud, alături de medalia de aur la Jocurile Pan Americane (2015).

A plecat de la Cluj-Napoca a doua zi după obţinerea titlului naţional în faţa a 10.000 de fani, alături de care a sărbătorit în tradiţia echipei, inclusiv cu baia în Someş. Leo Meindl a vobit pentru News.ro înaintea plecării spre casă despre experienţa sa în România, ţară despre care nu ştia nimic înaintea semnării contractului cu campioana.

”A fost un sentiment foarte frumos pentru mine să joc în România. Nu ştiam nimic despre această ţară înainte să vin, trebuie să recunosc, dar apoi m-am îndrăgostit de România şi de oameni. Echipa şi toţi cei întâlniţi m-au tratat foarte prietenos, m-au îmbrăţişat de la început şi m-au tratat ca pe un membru al familiei. De aceea, Cluj-Napoca şi România vor avea întotdeauna un loc special în inima mea şi voi ţine minte momentele petrecute aici pentru totdeauna”, a declarat Meindl, pentru News.ro.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Baschet

Ultimele articole Toate articolele