Ultima oră
VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gazdele au marcat de două ori în trei minute VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Gazdele au marcat de două ori în trei minute
Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova
Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei
Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR” Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR”
Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal" Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal"
VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile! VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile!

”M-am simţit ca într-o familie!” Baschetbalistul Leo Meindl a vorbit despre ce simte în România

Baschet Publicat de Daian Cutu pe 30 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38217/21213992/1/mendl.jpg

Baschetbalistul brazilian Léonardo Meindl a vorbit pentru News.ro despre experienţa trăită la primul sezon în România, în care a câştigat titlul cu U Banca Trransilvania Cluj şi a jucat în EuroCup, a doua competiţie valorică a continentului. Pentru el urmează joncţiunea cu naţionala Braziliei şi participarea la Cupa Mondială.

Baschetbalistul Léonardo Meindl a fost anunţat în lotul U BT Cluj-Napoca în 7 august 2022, iar atunci fanii nu ştiau probabil totul despre el. Nu e greu de aflat parcursul său în baschet şi nici faptul că este component al naţionalei Braziliei, cu care va participa la Cupa Mondială, între 25 august – 10 septembrie.

A venit din Liga ACB, de la formaţia Fuenlabrada Madrid, după ce în ţara natală, Meindl a jucat la Franca, Bauru, Paulistano, precum şi pentru echipa oraşului natal, São Paulo. Are 30 de ani, iar în sezonul încheiat în urmă cu două zile a impresionat nu doar fanii campioanei U BT Cluj, ci şi adversarii din EuroCup prin jocul său versatil, cu cifre în statistici care nu mint. Cartea sa de vizită este completată de realizările cu naţionala Braziliei – medalii de bronz şi de argint în Campionatul Americii de Sud, alături de medalia de aur la Jocurile Pan Americane (2015).

A plecat de la Cluj-Napoca a doua zi după obţinerea titlului naţional în faţa a 10.000 de fani, alături de care a sărbătorit în tradiţia echipei, inclusiv cu baia în Someş. Leo Meindl a vobit pentru News.ro înaintea plecării spre casă despre experienţa sa în România, ţară despre care nu ştia nimic înaintea semnării contractului cu campioana.

”A fost un sentiment foarte frumos pentru mine să joc în România. Nu ştiam nimic despre această ţară înainte să vin, trebuie să recunosc, dar apoi m-am îndrăgostit de România şi de oameni. Echipa şi toţi cei întâlniţi m-au tratat foarte prietenos, m-au îmbrăţişat de la început şi m-au tratat ca pe un membru al familiei. De aceea, Cluj-Napoca şi România vor avea întotdeauna un loc special în inima mea şi voi ţine minte momentele petrecute aici pentru totdeauna”, a declarat Meindl, pentru News.ro.

mail-share icon Email
viewscnt

Baschet

Ultimele articole Toate articolele