Ultima oră
Ladislau Boloni, după triumful promovării cu Metz în Ligue 1: ”Sunt mândru de munca noastră!” Ladislau Boloni, după triumful promovării cu Metz în Ligue 1: ”Sunt mândru de munca noastră!”
Cinci persoane arestate după busculada de pe stadionul din El Salvador rămân în custodia autorităţilor Cinci persoane arestate după busculada de pe stadionul din El Salvador rămân în custodia autorităţilor
Gheorghe Hagi schimbă strategia de transferuri la Farul Constanţa: ”Vezi? M-ai făcut să zic!” Gheorghe Hagi schimbă strategia de transferuri la Farul Constanţa: ”Vezi? M-ai făcut să zic!”
SCM Craiova a anunţat desfiinţarea echipei de senioare SCM Craiova a anunţat desfiinţarea echipei de senioare
Prestaţie de lider ATP! Carlos Alcaraz s-a calificat în optimile Roland-Garros Prestaţie de lider ATP! Carlos Alcaraz s-a calificat în optimile Roland-Garros
Discursul de bun-simţ, demn de un profesionist, al lui Joonas Tamm după despărţirea de FCSB Discursul de bun-simţ, demn de un profesionist, al lui Joonas Tamm după despărţirea de FCSB

Manchester United se vinde pe o sumă imensă. Şeicul Jassim bin Hamad Al Thani a depus a treia ofertă pentru preluarea clubului

Manchester United Publicat pe 29 apr 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38268/21109722/1/zduxytllnjlmndvmyzlkmdc1mty2y2m5yje-thumb.jpg

Preşedintele Qatar Islamic Bank (QIB), şeicul Jassim bin Hamad Al Thani şi CEO-ul Ineos, Jim Ratcliffe, au depus fiecare, vineri, a treia ofertă pentru preluarea Manchester United, relatează AFP.

Familia Glazer, aflată în fruntea clubului de 18 ani, va trebui acum să decidă dacă acceptă una dintre ofertele primite sau dacă rămâne la echipă.

Tocmai acest ultim scenariu a căpătat credibilitate de-a lungul celor cinci luni de când clubul a fost scos la vânzare, mai ales că totul sugerează că suma de 7 miliarde de euro pe care familia din Florida a sperat s-o primească din această vânzare nu va fi atinsă.

”Putem confirma că şeicul Jassim şi-a depus oferta finală”, a declarat pentru AFP o sursă familiarizată cu problema, la câteva minute după ora 23:00, termenul stabilit de proprietari.

Potrivit Sky Sports, această ofertă este de peste 5,7 miliarde de euro, ceea ce ar fi un record mondial pentru acest tip de tranzacţie.

”Nu putem discuta detaliile ofertei în această etapă”, a spus sursa, dar ”oferta şeicului Jassim include şi un plan de a investi o sumă substanţială direct în capitalul şi infrastructura clubului”.

Oferta şeicului include şi rambursarea datoriilor clubului de 700 de milioane de euro, a asigurat aceeaşi sursă.

Tot potrivit Sky Sports, celălalt candidat principal la preluare, miliardarul britanic Jim Ratcliffe, fan al echipei încă din copilărie, a depus şi o a treia ofertă, dar care nu acoperă tot capitalul.

Încă de la începutul procesului de vânzare, omul de afaceri care controlează deja cluburile Lausanne, Elveţia, şi OGC Nice, Franţa, a avertizat că nu va plăti ”sume nebuneşti pentru lucruri, iar apoi să regreţi”.

mail-share icon Email
viewscnt