Ultima oră
Răzvan Lucescu, discurs fabulos după ce a câştigat titlul! "Orice om angajat în fotbal visează să aibă o asemenea atmosferă" Răzvan Lucescu, discurs fabulos după ce a câştigat titlul! "Orice om angajat în fotbal visează să aibă o asemenea atmosferă"
Rapid, luată peste picior după finalul sezonului! "Dacă ceri 1-3, te trezeşti pe şase" | VIDEO EXCLUSIV Rapid, luată peste picior după finalul sezonului! "Dacă ceri 1-3, te trezeşti pe şase" | VIDEO EXCLUSIV
Bogdan Lobonţ, luat în colimator! ”Nu are nicio logică” Bogdan Lobonţ, luat în colimator! ”Nu are nicio logică”
Ce urcare în clasamentul WTA pentru Irina Begu! Ce urcare în clasamentul WTA pentru Irina Begu!
Minnesota Timberwolves a eliminat-o pe Denver Nuggets după un comeback senzaţional! Coincidenţă uluitoare Minnesota Timberwolves a eliminat-o pe Denver Nuggets după un comeback senzaţional! Coincidenţă uluitoare
Ce lovitură se pregăteşte în Superligă! Un jucător de la "U" Cluj, dorit de Gigi Becali la FCSB Ce lovitură se pregăteşte în Superligă! Un jucător de la "U" Cluj, dorit de Gigi Becali la FCSB

Maratonul de la Roma, întrerupt pentru scurt timp de activişti de mediu

Atletism Publicat de Daian Cutu pe 17 mar 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/21527070/1/mar.png

Trei activişti de mediu din grupul "Last Generation" au întrerupt pentru scurt timp maratonul de la Roma, duminică, relatează AFP.

Ei au fost arestaţi şi duşi la secţia de poliţie, potrivit unui comunicat al grupului. "În această dimineaţă, la ora 9.00, trei cetăţeni (...) au întrerupt desfăşurarea Maratonului de la Roma. Poliţia municipală a intervenit la ora 9.10, i-a mutat pe manifestanţi pe marginea drumului şi apoi i-a dus la secţia de poliţie", se arată în comunicatul Last Generation

Denunţând "o iarnă plină de anomalii, cu temperaturi care au ajuns la 25°C în unele regiuni", grupul este îngrijorat de ceea ce aşteaptă Italia în primăvară şi vară, cu "oameni care mor la locul de muncă din cauza căldurii şi oameni care mor în oraşe pentru că este imposibil de trăit în ele". 

Mida, o studentă în vârstă de 26 de ani care s-a numărat printre cei trei activişti care au întrerupt maratonul, a explicat în comunicat că au vrut să "tragă un semnal de alarmă pentru că ne vom confrunta cu o secetă incredibilă". 

Grupul solicită guvernului să înfiinţeze un "fond de despăgubiri" în valoare de 20 de miliarde de euro pentru "toţi cei care au suferit daune ca urmare a schimbărilor climatice".

În ultimele luni, activiştii Last Generation au aruncat supă, prăjituri, piure de cartofi şi vopsea lavabilă pe situri culturale şi opere de artă din muzee pentru a avertiza asupra încălzirii globale.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Atletism

Ultimele articole Toate articolele