adplus-dvertising
Ultima oră
CM 2022 | Totul despre turneul final din Qatar! Program complet, rezultate, tabloul sferturilor CM 2022 | Totul despre turneul final din Qatar! Program complet, rezultate, tabloul sferturilor
Olanda - Argentina 2-2 (3-4)! ”Pumele” s-au calificat dramatic în semifinalele CM 2022 la loviturile de departajare Olanda - Argentina 2-2 (3-4)! ”Pumele” s-au calificat dramatic în semifinalele CM 2022 la loviturile de departajare
Thiago Silva, dărâmat de eliminarea Braziliei. ”E greu să găseşti cuvinte şi să te consolezi” Thiago Silva, dărâmat de eliminarea Braziliei. ”E greu să găseşti cuvinte şi să te consolezi”
Miodrag Jesic, fost antrenor la CS Otopeni, în 2008-2009, a murit Miodrag Jesic, fost antrenor la CS Otopeni, în 2008-2009, a murit
Selecţionerul Tite părăseşte naţionala Braziliei, după eliminarea în ”sferturile” Cupei Mondiale Selecţionerul Tite părăseşte naţionala Braziliei, după eliminarea în ”sferturile” Cupei Mondiale
Naţionala de fotbal feminin, locul 40 în clasamentul FIFA Naţionala de fotbal feminin, locul 40 în clasamentul FIFA

Marele maestru Hans Niemann a trişat probabil la cel puţin 100 de meciuri online de şah

Sporturi Publicat pe 5 oct 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/20879105/1/twitter.jpg

Marele maestru american la şah Hans Niemann a trişat probabil la cel puţin 100 de meciuri online, arată un raport Chess.com, citat de presa internaţională.

“Cred că Niemann a trişat mai mult şi recent, ceea ce nu a recunoscut public”, afirma la sfârşitul lunii septembrie Magnus Carlsen, mare maestru norvegian.

Chess.com, platformă de şah cu peste 100 de milioane de membri în întreaga lume, a confirmat în această săptămână afirmaţiile lui Carlsen.

Raportul de 72 de pagini al Chess.com, bazat pe analiza meciurilor, performanţe, comportamentul de la meciuri şi diverse metode de detectare, arată că până în 2020 Niemann a “primit probabil asistenţă ilegală la peste 100 de meciuri online”, inclusiv la meciuri la care erau în joc premii în bani”, notează The Guardian.

L’Equipe scrie că unul dintre meciuri a fost cel cu vicecampionul mondial rus Ian Nepomniachtchi, care în septembrie, la Sinquefield Cup, a cerut ca organizatorii să îmbunătăţească măsurile de supraveghere când a aflat că Niemann urma să participe.

În baza datelor analizate, Chess.com consideră progresul americanului, care a devenit mare maestru în ianuarie 2021, “extraordinar din punct de vedere statistic” şi superior progreselor pe care le-au avut genii din şah ca Bobby Fischer sau Magnus Carlsen.

Totuşi, Chess.com precizează că nu există elemente prin care să demonstreze că Niemann a trişat la meciurile “faţă în faţă” şi a făcut un apel către federaţia internaţională să aprofundeze ancheta cu privire la Hans Niemann.

Niemann a recunoscut până acum că a trişat la două meciuri, când avea 12 ani şi când avea 16 ani. Acum, marele maestru are 19 ani.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele