Ultima oră
A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off A fost anunţat primul transfer al verii în Superligă! Jucătorul Slaviei Praga va semna cu o echipă din play-off
NEWS ALERT | Verdict în disputa dintre FCSB şi CSA Steaua NEWS ALERT | Verdict în disputa dintre FCSB şi CSA Steaua
NEWS ALERT | Lovitură masivă încasată de Rapid! Un jucător de bază, OUT pentru patru luni NEWS ALERT | Lovitură masivă încasată de Rapid! Un jucător de bază, OUT pentru patru luni
Verdict clar în privinţa principalei ţinte a lui Gigi Becali! „Este o singură echipă la care nu pot să-l las” Verdict clar în privinţa principalei ţinte a lui Gigi Becali! „Este o singură echipă la care nu pot să-l las”
VIDEO | Florinel Coman continuă să şocheze cu gesturile sale! Vedeta de la FCSB a recidivat VIDEO | Florinel Coman continuă să şocheze cu gesturile sale! Vedeta de la FCSB a recidivat
S-a decis cine va fi antrenorul Barcelonei din sezonul viitor! Decizia luată de Xavi, după eşecul cu Real Madrid S-a decis cine va fi antrenorul Barcelonei din sezonul viitor! Decizia luată de Xavi, după eşecul cu Real Madrid

Marius Şumudică, pe picior de plecare de la Al Raed: ”Am albit, nu vezi ce faţă am? Dacă am variantă de rezervă? Am o rezervă la maşină, dar e cam măricică”

Stranieri Publicat pe 1 iun 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38207/21215865/2/sumudica.jpg

Marius Şumudică poate schimba echipa în această vară. El nu ştie dacă va continua sau nu la Al Raed, formaţie cu care a încheiat sezonul pe locul 10 în prima ligă din Arabia Saudită. E posibil ca Şumudică să meargă în altă ţară sau, de ce nu, poate să revină în SuperLiga României.

Întors în ţară după finalul campionatului, antrenorul a declarat că viitorul său la Al Raed va fi decis în câteva zile, după ce vor avea loc alegerile interne, în club, pentru poziţia de preşedinte.

În cazul în care actualul preşedinte le va câştiga, atunci e posibil ca Marius Şumudică să continue. În caz contrar, sunt şanse foarte mari să plece iar în locul său să vină alt antrenor.

Am albit, nu vezi ce faţă am? Am albit, sunt obosit, dar ce să… Asta îmi e meseria! Trebuie să o faci cu plăcere şi astea sunt sacrificiile. Eşti departe de familie, drumuri, nopţi pierdute. Asta e!

(Obiectiv îndeplinit în acest sezon?) Da, am terminat pe locul 10. Eu ieri am jucat fără 6 titulari şi aşa am pierdut cu 3-2. Ei au jucat cu toţi străinii, noi am jucat doar cu doi. Nu am pus mare accent pe acest joc, am vrut să văd mai mulţi jucători care nu prea au jucat ca să văd la ce nivel sunt în momentul actual.

(Ce urmează pentru dumneavoastră?) Nu ştiu, nu ştiu! Mai am un an de contract, dar cred că într-o săptămână vor fi alegeri la club. Presupun că nu voi continua dacă nu o să iasă acelaşi preşedinte, acolo noul preşedinte rade tot clubul, tot ceea ce înseamnă… De la magazioner până la tot… Dacă o să continue preşedintele, atunci probabil voi rămâne la Al Raed, mai am un an de contract. Dacă nu va trebui să îmi plătească ce au de plătit.  (Aveţi vreo variantă de rezervă? O ofertă din altă parte?) Nu, nu vreau să mă întorc în ţară! Nu am nicio variantă, nicio rezervă. Am una la maşină care e măricică. 

Dacă voi continua, voi continua, dacă nu, nu. O să vedem… Trebuie să apară ceva. Nu e uşor să termini un an cap coadă în Arabia Saudită. A fost greu. E greu fără familie, nu am ieşit din hotelul unde am stat. Doar stadion, vizionări, adversari, e greu. Am rămas şi cu amintiri frumoase… L-am întâlnit pe Cristiano, mi-a dat tricoul, am avut jocuri frumoase. Am întâlnit antrenori de calibru, aici vorbesc de Espirito Santo, a luat campionatul cu Ittihad, Rudi Garcia… antrenori buni. Ce să mai… Nu îşi aminteşte el (n.r. Cristiano Ronaldo) de Şumudică, doar i-am amintit şi i-am dat exemplu… Am vorbit cu el şi înainte şi la pauză şi m-a întrebat ce generaţie. Şi-a dat aminte de cei care erau din Funchal, el s-a născut acolo şi ştia jucătorii care erau localnici. Şi-a adus aminte după aceea de generaţia aia, dar nu de Şumudică. Ce să fac (n.r. cu tricoul)? O să îl înrămez. L-am luat să îl vând, ce să fac?”, a spus Marius Şumudică.

Marius Şumudică, atenţionat de Ionuţ Rada: ”Trebuie să aibă o atitudine de respect faţă de Rapid”

Marius Şumudică a oferit declaraţii care au tensionat, cumva, atmosfera din vestiarul Rapidului şi nu numai. A avut anumite reacţii la adresa conducerii, la adresa antrenorului Adrian Mutu, pe care Ionuţ Rada le consideră inadecvate în contextul presiunii oricum prezente în Giuleşti.

Rada, specialist Prima Sport, a declarat în emisiunea Fotbal Show că Marius Şumudică trebuie să aibă mai multă grijă la ce declară, pentru că afirmaţiile cu impact îi fac pe suporteri să aibă poziţii radicale. Oricum, se pare că fanii au un cuvânt important de spus şi că oficialii şi conducătorii Rapidului ţin cont de anumite păreri pe care aceştia le pot avea în funcţie de strategia clubului.

Rada e sigur că la Rapid, dacă se vrea performanţă, trebuie să fie linişte, iar conducerea şi stafful tehnic să fie lăsaţi să lucreze.

La Rapid mi-aş dori să nu mai fie alimentată galeria, pentru că ies oameni care vor să ajungă acolo şi aprind lucrurile prin declaraţiile pe care le fac. Mă refer chiar la Şumudică, a avut atacuri subtile la conducere, dar şi la antrenor. El, ca antrenor, trebuie să aibă o atitudine de respect faţă de Rapid”, a declarat Ionuţ Rada în emisiunea Fotbal Show, de la Prima Sport 1.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Stranieri

Ultimele articole Toate articolele