Ultima oră
VIDEO | Poli Iaşi - UTA, astăzi, de la 18:15, în direct la Prima Sport 1! Moldovenii pot scăpa de „zona roşie” VIDEO | Poli Iaşi - UTA, astăzi, de la 18:15, în direct la Prima Sport 1! Moldovenii pot scăpa de „zona roşie”
VIDEO | CFR Cluj - Sepsi, ASTĂZI, de la 21:00, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Continuă lupta nebună pentru locul 2 în Superliga VIDEO | CFR Cluj - Sepsi, ASTĂZI, de la 21:00, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Continuă lupta nebună pentru locul 2 în Superliga
VIDEO | Gloria Buzău - CS Mioveni, duminică, de la 11:00, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Meci important pentru promovare în Liga 2 VIDEO | Gloria Buzău - CS Mioveni, duminică, de la 11:00, în direct pe Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. Meci important pentru promovare în Liga 2
VIDEO | Oţelul - Hermannstadt, astăzi, de la ora 13:30, în direct la Prima Sport 1! Duel tare în play-out VIDEO | Oţelul - Hermannstadt, astăzi, de la ora 13:30, în direct la Prima Sport 1! Duel tare în play-out
VIDEO | Atletico Madrid - Athletic Bilbao 3-1. Trupa lui Diego Simeone se apropie de podium VIDEO | Atletico Madrid - Athletic Bilbao 3-1. Trupa lui Diego Simeone se apropie de podium
Fotbaliştii de la FCSB au primit o sarcină de la Gigi Becali! "Eu asta le-am cerut" | VIDEO EXCLUSIV Fotbaliştii de la FCSB au primit o sarcină de la Gigi Becali! "Eu asta le-am cerut" | VIDEO EXCLUSIV

Măsuri importante luate de China din cauza COVID-19, înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă

JO 2020 Publicat pe 29 oct 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38215/20447511/1/olympic-games-2020.jpg

Autorităţile chineze au plasat luni în carantină zeci de mii de locuitori din nordul Chinei şi le-au cerut locuitorilor Bejingului să-şi limiteze deplasările din cauza unei creşteri a numărului cazurilor de covid-19 în ţară, cu 100 de zile înaintea lansării Jocurilor Olimpice (JO) de iarnă din capitala chineză, relatează AFP.

China a înregistrat 39 de cazuri noi de covid-19 luni şi peste 100 în ultima săptămână, majoritatea din cauza deplasărilor unui grup de turişt.

Autorităţile chineze - care practică o politică de ”toleranţă zero” faţă de SARS-CoV-2 - au reacţionat prompt - au impus restricţii şi au organizat campanii de depistare în masă în regiunile afectate.

La Beijing, unde la 4 februarie urmează să înceapă JO de Irană, un maraton la care urmau să participe 30.000 de alergători, la 31 octombrie, a fost amânat pe termen nedefinit, ”pentru a preveni riscul transmiterii epidemice”, au anunţat organizatorii.

Maratonul de la Wuhan, la care urmau să ia parte duminică 26.000 de oameni, în oraşul în care noul coronavirus a fost identificat prima oară, la sfârşitul lui 2019, a fost anulat în ultimul moment, din aceeaşi cauză.

Un oficial municipal de la Beijing le-a cerut locuitorilor capitalei să evite atât călătoriile ”care nu sunt necesare” în afara oraşului, cât şi adunări la scară mare, pentru moment.

Orice persoană care soseşte la Beijing dintr-o regiune în care s-au înregistrat cazuri de covid-19 este necesar să prezinte un test negativ, au anunţat autorităţile.

Noile cazuri de covid-19 au fost identificate în 11 provincii, majoritatea situate în nordul Chinei.

La Ejin, un oraş din Mongolia Inferioară (nord), aproximativ 35.000 de oameni au fost plasaţi în carantină, pe o perioadă de două săptămâni, începând de luni.

În oraşe din vest - inclusiv la Lanzhou, capitala provinciei Gansu -, circulaţia autobuzelor şi taxiurilor a fost suspendată, iar situri turistice au fost închise vizitatorilor.

Autorităţile au anunţat duminică suspendarea voiajelor în cinci zone în care s-au înregistrat cazuri de covid-19, inclusiv la Beijing.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

JO 2020

Ultimele articole Toate articolele