Ultima oră
Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League
PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe
AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League
A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO
VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin” VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin”
Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV

Meciul Vieţii | Alex Bologa, campion şi în afara sălii de judo. Sportivul, exemplu pentru noi toţi: ”E uşor să te plângi, dar sunt momente în viaţă când nu ai de ales, trebuie să treci peste”

Sporturi Publicat pe 25 mai 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/20718613/1/alexandru-bologa-judo.png

Alexandru Bologa (26 de ani), medaliat cu bronz la Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2021, a fost invitat în emisiunea ”Meciul Vieţii”, de pe Prima Sport 1. Sportivul a vorbit despre cele mai dificile momente ale carierei şi ale vieţii, dincolo de tatami, dincolo de imaginea pe care o oferă medaliile cucerite la cele mai importante întreceri de judo.

Alexandru Bologa a discutat deschis despre cum este viaţa unui nevăzător care ajunge la un nivel ridicat în sportul persoanelor cu dizabilităţi. Dincolo de calităţile native, Bologa a recunoscut că are un caracter de campion, care îl face să nu cedeze la cea mai mică adiere de vânt, chiar dacă nu a fost uşor la început.

Născut la Derşida, judeţul Sălaj, Alexandru Bologa a avut un început greu, în momentul în care a ajuns la Cluj, când a luat prima dată contact cu judo-ul şi când a fost nevoit să se descurce şi fără părinţi.

Sportivul este un exemplu şi din perspectiva vieţii din afara sălii de judo, urmând două facultăţi de-a lungul anilor. Decizia a fost luată din dorinţa de a ajuta şi alte persoane aflate în situaţia lui, nevăzătoare sau cu alte probleme fizice.

Nu ştiu dacă era unul dintre obiectivele mele să îmi fac părinţii mândri de mine, dar îmi doream să fiu cel mai bun în ce fac. Voiam mereu să fiu cel mai bun! Să mă autodepăşesc! Mereu e uşor să te plângi, dar sunt multe momente în viaţă în care nu ai de ales, trebuie să treci peste, să cauţi soluţii şi să găseşti cea mai bună variantă pentru a depăşi un obstacol.

Am vrut să fac facultate pentru că îmi doream să studiez, să mă cunosc pe mine mai bine. Îmi doresc să ajut şi alte persoane cu dizabilităţi. Educaţia este foarte importantă în viaţa fiecărui om. Cu siguranţă copiilor voi încerca să le transmit ce ştiu eu cel mai bine şi să le spun lucrurile pe care le consider importante”, a declarat Alexandru Bologa în emisiunea ”Meciul Vieţii”.

Alexandru Bologa nu mai vede de la vârsta de 6 ani. Pregătit de antrenorii Tamaş Gergely şi Gianina Andreica, Alex a fost dus în Belgia de părinţi, unde a suferit o operaţie chirurgicală, dar din păcate intervenţia nu a ajutat cu nimic. Cum spuneam, sportivul este şi un exemplu din perspectiva dorinţei a acumula cât mai multe cunoştinţe. A absolvit şcoala generală şi Liceul Special pentru Deficienţi de Vedere Cluj-Napoca, după care două facultăţi (psihopedagogie specială şi kinetoterapie).

În 2012 s-a apucat Alex de judo, cucerind, printre alte medalii, de două ori bronz paralimpic şi fiind dublu campion european.

 

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele