Ultima oră
Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League Olympique Marseille îşi salvează sezonul cu accederea în penultimul act din Europa League
PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe PAOK şi Răzvan Lucescu părăsesc Conference League. Club Brugge s-a impus în ambele manşe
AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League AS Roma a câştigat duelul italian cu AC Milan din sferturile Europa League
A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO A pus punctul pe „i”! Marea problemă a formaţiei din Superliga. „Şi alţii sunt responsabili, că nu doar ei sunt pe teren” | EXCLUSIV VIDEO
VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin” VIDEO | Dorinel Munteanu e aproape de încă un trofeu cu Oţelul şi cere public suport financiar. ”Aceşti jucători merită mai mult sprijin”
Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV Verdict clar în privinţa vinovatului pentru eliminarea lui „U” Cluj din Cupa României | VIDEO EXCLUSIV

Messi, în Arabia Saudită? Informaţia momentului în fotbalul mondial

PSG Publicat pe 12 ian 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38299/20979831/1/messi-1.jpg

Tot mai des se discută despre posibilitatea ca şi Messi să ajungă în Arabia Saudită, după ce acolo a ajuns şi Ronaldo. Argentinianul ar înclina către revenirea în Spania, la Barcelona, însă contextul economic al catalanilor nu e unul propice întoarcerii.

Recent, vărul patronului de la PSG, Nasser Al-Attiyah, a afirmat că Messi se va transfera la rândul său în Arabia Saudită, partea financiară fiind imposibil de refuzat, din punctul său de vedere. E sigur că argentinianul, campion mondial la finalul anului trecut, va ajunge la Al-Hilal.

Lui Messi îi este greu să revină la Barcelona de la PSG. PSG are o economie foarte puternică, are un bilanţ bun şi un plan foarte clar. Din câte văd acum, după ce Al-Nassr l-a ademenit pe Cristiano Ronaldo cu o sumă nebună de bani, sunt sigur că Messi, în câteva luni, va ajunge la un club din Arabia Saudită.

Veţi vedea. Şi vă pot spune şi la ce echipă: sunt sigur că va ajunge la Al-Hilal. Fotbalul este o afacere. Ăsta e sentimentul meu. Nu ştiu nimic altceva, dar Messi nu se va întoarce la Barça. Va merge în Arabia Saudită ca şi Cristiano. Sunt foarte mulţi bani acolo şi jucătorii caută un contract mare”, a declarat Nasser Al-Attiyah, potrivit Mundo Deportivo.

Membri ai conducerii Barcelona ar fi scurs în presă, în 2021, detalii din contractul lui Messi

Cotidianul catalan Sport a dezvăluit, joi, că fostul şef al departamentului juridic al FC Barcelona, Roman Gomez Ponti, şi fostul director general Oscar Grau, ar fi oferit, de bună voie, în 2021, informaţii despre contractele mari ale lui Lionel Messi şi Gérard Piqué, potrivit investigaţiilor poliţiei.

Potrivit investigaţiilor efectuate de poliţia catalană, Roman Gomez Ponti şi Oscar Grau i-au transmis în mod expres lui Josep Maria Bartomeu (preşedintele clubului din 2014 până în 2020) disponibilitatea de a oferi presei detalii despre contractele lui Lionel Messi şi Gérard Pique. Între noiembrie 2017 şi vara anului 2021, argentinianul a primit suma de 555.237.619 de euro, adică aproximativ 138 de milioane de euro brut pe an (75 de milioane de euro net).

Căutând să justifice scăderea salariilor, cei doi au transmis, prn email, dorinţa „de a publica toate contractele primei echipe pentru ca oamenii să fie indignaţi”, detaliază anchetele poliţiei catalane. Dacă această dezvăluire a datelor cu caracter personal ar fi atribuită trio-ului, ar constitui o infracţiune.

Într-un comunicat de presă publicat pe 31 ianuarie 2021, Barça a negat totuşi „orice responsabilitate în publicarea contractelor şi s-a asigurat că întreprinde acţiuni legale împotriva El Mundo”.

Însă investigaţiile poliţiei confirmă faptul că influenţa lui Messi şi contractul său au iscat tensiuni în interiorul clubului. Un mesaj pe care l-ar fi trimis Gomez Ponti pe WhatsApp lui Josep Maria Bartomeu se dovedeşte deosebit de virulent cu starul de la Barca: „Barto, într-adevăr, nu poţi fi un om atât de bun cu şobolanul ăla (Messi). Clubul i-a dat totul, dar s-a comportat ca un dictator în privinţa transferurilor. Nu am putut să o fac niciodată, dar prelungirea contractelor lui Luis Suarez şi a lui Jordi Alba ar trebui făcute din veniturile sale".

Messi ar fi influenţat puternic conducerea pentru reînnoirea contractului lui Luis Suarez (a părăsit clubul în 2020) şi Jordi Alba (la Barça din 2012).

Apropiaţii lui Josep Maria Bartomeu ar fi vrut să-l dea vina pe Lionel Messi pentru dificultăţile financiare ale blaugrana. Unii cred chiar că fostul preşedinte a vrut să se răzbune pe actualul jucător al PSG.

Poliţia a făcut şi o legătură între aceste disensiuni şi scurgerea contractului lui Gérard Pique. Pe 21 septembrie 2022, „El Mundo” a publicat şi contractul fostului fundaş catalan, acum retras din activitate.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

PSG

Ultimele articole Toate articolele