Ultima oră
Spania - Italia 1-0. Diferenţa a fost făcută de un autogol Spania - Italia 1-0. Diferenţa a fost făcută de un autogol
VIDEO | Angel Reese a scris istorie în WNBA VIDEO | Angel Reese a scris istorie în WNBA
S-au înţeles! LA Lakers are un nou antrenor S-au înţeles! LA Lakers are un nou antrenor
Verdict ciudat. Florin Răducioiu, impresionat de o naţională care continuă să dezamăgească. ”O echipă pe care o apreciez mult” Verdict ciudat. Florin Răducioiu, impresionat de o naţională care continuă să dezamăgească. ”O echipă pe care o apreciez mult”
Serbia ameninţă că ar putea părăsi Euro 2024 din cauza scandărilor Serbia ameninţă că ar putea părăsi Euro 2024 din cauza scandărilor
"Puteam fi mai buni cu şi fără minge”. Kane, supărat după remiza cu Danemarca "Puteam fi mai buni cu şi fără minge”. Kane, supărat după remiza cu Danemarca

Messi, luat în colimator! "Acţiunile au fost motivate politic"

Staruri din fotbal Publicat de Tudor Moisa pe 9 feb 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38211/21487541/1/profimedia-0843421350.jpg

Scandalul stârnit de absenţa lui Lionel Messi de la un meci amical în Hong Kong s-a extins în China continentală, unii acuzându-l că încearcă să înjosească Beijingul. Argentinianul şi echipa sa, Inter Miami, au stârnit furia fanilor atunci când Messi a rămas pe bancă în timpul meciului împotriva unei echipe din Hong Kong, duminică, invocând o accidentare, relatează AFP.

Fanii, dintre care unii plătiseră peste 4.800 de dolari din Hong Kong (500 de dolari) pentru a-l vedea pe fostul star de la PSG, au scandat "Banii înapoi", au ridicat pumnii cu degetul mare în jos şi l-au huiduit pe coproprietarul echipei, David Beckham, când acesta a încercat să mulţumească mulţimii.

Dar când a fost văzut jucând 30 de minute dintr-un meci amical în Japonia miercuri, indignarea chinezilor s-a dublat. Influentul ziar Global Times a sugerat că forţele străine au conspirat pentru a afecta reputaţia Hong Kong-ului. "O teorie este că acţiunile (lui Messi) au fost motivate politic, în măsura în care Hong Kong a dorit să stimuleze economia prin acest eveniment şi că forţele externe au dorit în mod deliberat să umilească Hong Kong-ul prin acest incident", a notat publicaţia naţionalistă. Această ipoteză nu poate fi exclusă".

"Cei din Hong Kong îi urăsc pe Messi, pe Inter Miami şi pe mâna întunecată din spatele lor, pentru palma deliberată şi calculată pe care au aplicat-o în faţa Hong Kong-ului".

Guvernul din Hong Kong a cerut explicaţii organizatorilor meciului, care au solicitat finanţare publică, afirmând că a fost asigurat în repetate rânduri că Messi va juca. Jucătorul argentinian a deplâns " ghinionul" de a nu putea juca, sperând să poată reveni. Dar consilierul principal al guvernului din Hong Kong, Regina Ip, a declarat pentru reţeaua de socializare X că Lionel Messi nu ar trebui "să i se permită niciodată să se întoarcă".

În China continentală, absenţa lui Messi de pe teren a fost în fruntea conversaţiilor pe platforma digitală Weibo toată săptămâna. Un mesaj al fotbalistului în care îşi exprima regretele a fost inundat de comentarii şi meme-uri batjocoritoare. Unii l-au portretizat pe Messi ca pe un soldat imperial japonez, cu referire la presupusa sa preferinţă pentru Japonia în detrimentul Chinei.

 
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri