Ultima oră
FCSB a scăpat de cei mai bine cotaţi jucători de la Maccabi FCSB a scăpat de cei mai bine cotaţi jucători de la Maccabi
LIVE TEXT | FCSB - Maccabi Tel Aviv, astăzi, de la ora 20:30. Echipele de start LIVE TEXT | FCSB - Maccabi Tel Aviv, astăzi, de la ora 20:30. Echipele de start
Atacantul Alexandru Işfan pleacă de la Petrolul Atacantul Alexandru Işfan pleacă de la Petrolul
Guardiola spune că De Bruyne nu va pleca de la Manchester City Guardiola spune că De Bruyne nu va pleca de la Manchester City
A fost desemnat jucătorul etapei a doua din Superliga A fost desemnat jucătorul etapei a doua din Superliga
”S-a aprobat”. Veste uriaşă pentru cei de la Steaua ”S-a aprobat”. Veste uriaşă pentru cei de la Steaua

Mihai Leu, absent de la Super Rally Alba Iulia, dar se anunţă spectacol total pe străzile oraşului Alba Iulia, sâmbătă, de la ora 14:00, pe Prima Sport 1

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 13 iun 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21629092/1/sr.jpg

Noul sezon din Campionatul Naţional de Super Rally este gata de start, iar prima bătălie a cailor putere se va da pe circuit urban, special amenajat pe străzile din centrul Municipiului Alba Iulia. Piloţi selectaţi special pentru a putea concura, dar şi maşini extrem de puternice, sunt gata să ofere un spectacol automobilistic de top în oraşul Marii Uniri.

Este pentru a doua oară când Alba Iulia devine scena acestui eveniment de amploare, care va avea loc în zona Cetăţii Alba Iulia, pe un traseu identic cu cel utilizat în 2023. Circuitul, cu o lungime totală de 4.40 km (2 ture), este plin de provocări, incluzând şicane şi devieri, lovirea acestora fiind penalizată în timp.

În total, au fost selectaţi 22 de piloţi de top pentru a concura în runda inaugurală a sezonului 2024. Nu vor lipsi nume consecrate precum Costel Căşuneanu, Vali Porcişteanu, Radu Benea, Adrian Teslovan sau Danny Ungur, dar şi tineri de perspectivă precum Nicolas Benea şi Alexandra Teslovan.

Sâmbătă, de la ora 09:00, vor începe cele două manse de recunoaşteri, dar ulterior, de la 10:00 se vor desfăşura antrenamentele oficiale. Cele două manşe de concurs, care vor stabili câştigătorul etapei vor avea loc la ora 14:00 şi sunt transmise în direct pe Prima Sport 1.

Chiar dacă nu va putea fi prezent pe traseul de concurs cu superbul său Audi R8, din cauza unor probleme de sănătate, în urma cărora acum se recuperează, promotorul Mihai Leu a coordonat întreaga etapă şi le-a transmis un mesaj piloţilor, dar şi celor care vor fi prezenţi de pe margine pentru a urmări spectacolul automobilistic. Accesul publicului la evenimentul organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia va fi gratuit.

„Îmi pare nespus de rău că nu pot fi acolo alături de voi. Mi-aş fi dorit să concurez la Alba Iulia, e o cursă superbă. Sunt cu gândul şi cu sufletul alături de noi. Vreau să le doresc tuturor din oraş numai bine, să se bucure de un spectacol frumos. Multă baftă piloţilor! Ţin să mulţumesc şi autorităţilor, domnului primar, domnului viceprimar pentru sprijinul pe care ni l-au oferit”, a transmis Mihai Leu, a cărui maşină de concurs, Audi R8 GT3 LMS, va fi putea fi admirată în zona parcului de service.
Sezonul 2024 din Campionatul Naţional de Super Rally powered by Superbet va programa un total de 4 etape. Pe lângă Alba Iulia, campionatul va mai ajunge la Timişoara (9-10 august), Bucureşti (4-5 octombrie) şi Mangalia (18-19 octombrie).

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele