Ultima oră
Bogdan Andone, sancţionat drastic de Comisia de Disciplină după eliminarea de la meciul cu Dinamo Bogdan Andone, sancţionat drastic de Comisia de Disciplină după eliminarea de la meciul cu Dinamo
ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră ULTIMĂ ORĂ | A fost anunţat programul etapei a 9-a din play-off şi play-out. Cinci meciuri vor avea loc de la aceaaşi oră
VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1! Ilfovenii pleacă cu un punct mare de pe „Arcul de Triumf” VIDEO | Dinamo - FC Voluntari 1-1! Ilfovenii pleacă cu un punct mare de pe „Arcul de Triumf”
Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie Pedro Rocha a fost numit preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, în ciuda inculpării sale pentru corupţie
VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede” VIDEO EXCLUSIV | Veste excelentă pentru CFR Cluj în finalul acestui sezon. „Cu siguranţă va veni mai repede”
Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam Jaqueline Cristian, victorie de răsunet la Madrid! Succes contra unei câştigătoare de grand slam

Mişcarea serioasă făcută de Real Madrid pentru a-l proteja pe Vinicius de rasism. UPDATE: Sancţiunea clubului Valencia, redusă

Real Madrid Publicat pe 27 mai 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38288/21132222/1/profimedia-0778173898.jpg

UPDATE: Sancţionată iniţial cu o suspendare parţială de cinci meciuri în urma injuriilor rasiste făcute la adresa jucătorului Vinicus Jr, de la Real Madrid, pedeapsa impusă Valenciei a fost redusă acum la trei meciuri.

În plus faţă de suspendare, amenda a fost redusă şi ea de la 45.000 de euro la 27.000 de euro. După ce a sesizat Comisia de Apel a Federaţiei Spaniole de Fotbal, Valencia a avut câştig de cauză.

Situaţia este oarecum paradoxală, având în vedere că, cu o zi înainte, preşedintele La Liga, Javier Tebas, se declarase dispus să se întâlnească cu jucătorul brazilian în încercarea de a-l linişti pe acesta. "îi vom dovedi că La Liga este o instituţie care luptă împotriva rasismului", a spus acesta, conform lefigaro.


Alte informaţii despre subiect 

Clubul Real Madrid a anunţat, luni, că a sesizat Procuratura Generală a Spaniei cu privire la manifestările de rasism care l-a vizat pe Vinicius Junior la meciul din La Liga contra Valenciei.

Gruparea madrilenă consideră că este vorba de o infracţiune motivată de ură.

“Real Madrid C. F. condamnă cu fermitate evenimentele de ieri (n.r.- duminică, 21 mai) care au fost împotriva jucătorului nostru Vinícius Junior. Aceste evenimente reprezintă un atac direct la modelul social şi democratic de convieţuire al statului nostru bazat pe statul de drept.

Real Madrid consideră că astfel de atacuri constituie şi o infracţiune motivată de ură şi, prin urmare, a depus un raport la Procuratura Generală, mai exact la Parchetul împotriva infracţiunilor de ură şi discriminare, pentru ca faptele să fie investigate şi cei vinovaţi să poată fi traşi la răspundere”, a precizat Real Madrid.

Lula condamnă rasismul la adresa lui Vinicius Junior

Preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva a condamnat, luni, rasismul la adresa starului echipei Real Madrid, Vinicius Junior, înregistrat la meciul din LaLiga cu Valencia, relatează AFP.

Lula a spus, într-o conferinţă de presă, că vrea să traansmită un mesaj de solidaritate cu Vinicius.

“A fost atacat. I s-a spus ‘maimuţă’. Nu este posibil în secolul XXI să existe prejudecăţi rasiale atât de puternice pe atât de multe stadioane de fotbal. Este nedrept ca un biet băiat care poate deveni cel mai bun din lume – categoric este cel mai bun la Real Madrid – să fie insultat pe fiecare stadion pe care joacă”, a precizat preşedintele Braziliei.

Fotbalistul echipei Real Madrid, Vinicius Junior, a fost ţinta rasismului publicului la meciul de duminică seară, din deplasare, cu Valencia, pierdut de madrileni cu scorul de 0-1.

Meciul a fost întrerupt zece minute, după ce în minutul 65 Vinicius a intrat în conflict cu fanii Valenciei. Acelaşi Vinicius a primit cartonaş roşu în minutul 90+7, după un conflict cu jucătorii Valenciei.

mail-share icon Email
viewscnt

Real Madrid

Ultimele articole Toate articolele