Ultima oră
VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol VIDEO | Cagliari - Juventus 2-2. ”Bătrâna Doamnă” salvează remiza pe final graţie unui autogol
Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1 Eintracht Frankfurt a învins Augsburg, revenind din minutul 55 de la 0-1
FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa FR Gimnastică anunţă modificări în componenţa echipelor pentru Campionatele Europene, ca urmare a retragerii fraţilor Burtanete şi a incidentului de la Reşiţa
VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final” VIDEO | Cristi Manea a cerut antrenor la CFR şi şi-a anunţat plecarea. ”Eu îmi fac treaba până la final”
Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu, cerut de urgenţă în Gruia! "Ar fi momentul să vină" | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat” VIDEO | Victoria la scor cu CFR Cluj l-a făcut pe Gică Hagi să jubileze. ”Un meci perfect. Tot ce am pregătit s-a întâmplat”

Municipiul Iaşi a preluat de la oraşul indonezian Bali steagul pentru organizarea Campionatelor Mondiale de Esports din 2023

Special Publicat de Daian Cutu pe 13 dec 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/20950178/1/esports.jpg

Oraşul Iaşi a preluat steagul pentru organizarea Campionatelor Mondiale de Esports în 2023, ediţia din acest an având loc în Bali, Indonezia.

La competiţia din Bali au participat peste 600 de jucători, reprezentând 105 ţări. La finalul ceremoniei de închidere, Bali a predat oficial drepturile de organizare către Iaşi, care va găzdui cea de-a 15-a ediţie a finalei WE Championships în 2023. Potrivit organizatorilor, la următoarea ediţie, programată la Iaşi în vara anului viitor, vor participa peste 130 de naţiuni şi 800 de sportivi.

"Esports are puterea de a uni oamenii. Iaşiul are toată încrederea şi sprijinul nostru pentru a oferi un campionat excepţional în 2023", a declarat, într-un comunicat de presă, secretarul general al Federaţiei Internaţionale de Sport Electronic, Boban Totovski.

La rândul său, viceprimarul Iaşiului Daniel Juravle a afirmat că Iaşiul merită o astfel de competiţie, întrucât este un oraş dinamic şi plin de energie.

"Avem cea mai tânără populaţie din România, un tineret creativ şi pasionat de tot ceea ce presupun gamingul şi lumea esports. Fiind un oraş care este inima culturii şi istoriei din România şi, în acelaşi timp, un hub IT&C într-o creştere remarcabilă, avem toate premisele pentru a organiza cea de-a 15-a ediţie a WE Championships într-un mod memorabil", a precizat viceprimarul Daniel Juravle, prezent la evenimentul din Bali.

Primarul de Iaşi, Mihai Chirica susţine că este pentru prima dată când o primărie se va implica în organizarea unui astfel de eveniment.

"Avem responsabilitatea pentru generaţiile viitoare de a crea un mediu prielnic pentru dezvoltarea unor noi sectoare şi industrii, aşa cum sunt cele de Gaming şi Esport", a spus edilul Mihai Chirica.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Special

Ultimele articole Toate articolele