Ultima oră
VIDEO | Alaves - Athletic Bilbao 0-2. Eşec pentru Ianis Hagi, la primul meci ca titular în La Liga VIDEO | Alaves - Athletic Bilbao 0-2. Eşec pentru Ianis Hagi, la primul meci ca titular în La Liga
VIDEO | Lecce câştigă derby-ul românilor din Serie A VIDEO | Lecce câştigă derby-ul românilor din Serie A
VIDEO EXCLUSIV ǀ Lui Hagi nu o să îi placă deloc! Adrian Mazilu, contestat de George Galamaz: ”Trebuie să fim conştienţi şi realişti!” VIDEO EXCLUSIV ǀ Lui Hagi nu o să îi placă deloc! Adrian Mazilu, contestat de George Galamaz: ”Trebuie să fim conştienţi şi realişti!”
Lider surpriză în Bundesliga! Bayern Munchen şi Bayer Leverkusen au fost detronate Lider surpriză în Bundesliga! Bayern Munchen şi Bayer Leverkusen au fost detronate
VIDEO | Ovidiu Burcă a explodat la adresa lui Politic! Imagini spumoase cu antrenorul dinamovist VIDEO | Ovidiu Burcă a explodat la adresa lui Politic! Imagini spumoase cu antrenorul dinamovist
Naţionala de fotbal feminin, eşec la debutul în Liga Naţiunilor Naţionala de fotbal feminin, eşec la debutul în Liga Naţiunilor

Naţionala feminină de fotbal a României a lansat campania ”Modele de Femeie 2023”

Fotbal Publicat de Daian Cutu pe luni, 18:20
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/21319179/1/rom-fem.jpg

Naţionala feminină de fotbal a României a lansat, luni, campania „Modele de Femeie 2023”, o iniţiativă inspiraţională care are ca scop principal normalizarea prezenţei femeilor în fotbal şi încurajarea acestora să-şi urmeze pasiunea şi să-şi atingă potenţialul, atât în acest domeniu, dar şi în oricare altă sferă a vieţii, informează frf.ro.

În cadrul campaniei, jucătoarele din Naţionala Feminină de Fotbal a României au un rol activ în promovarea mesajului de normalizare şi împărtăşesc poveştile lor personale despre provocările şi succesele din cariera lor în fotbal. Ele devin modele puternice pentru toate femeile şi fetele care visează să îşi urmeze pasiunea pentru fotbal sau pentru oricare alt domeniu.

Evenimentul de lansare a adunat în sala Nicolae Dobrin de la Casa Fotbalului jucătoarele Naţionalei Feminine, pe selecţionerul Cristian Dulca, reprezentanţi ai Federaţiei Române de Fotbal şi invitaţi speciali, precum Oana Băluţă, cercetătoare specializată în gen şi politică.

Campania cuprinde şi alte iniţiative, precum concursul „Şi fetele joacă fotbal”, care invită părinţii fetelor ce cochetează cu fotbalul să trimită fotografii inspiraţionale cu acestea pe teren, în poartă sau acasă, driblând, pasând sau apărând, sărind sau strigând de bucurie. Fotografiile vor fi publicate în Galeria Viitoarelor Modele pe site-ul campaniei „Model de femeie”.

„Prin intermediul acestei campanii, Echipa Naţională de Fotbal Feminin se angajează să fie un model pentru tinerele femei din România şi din întreaga lume. Noi credem că fiecare femeie are dreptul de a alege ceea ce vrea să realizeze în viaţă, fără a fi limitată de stereotipuri sau aşteptări preconcepute. Fiecare dintre jucătoarele noastre este un exemplu viu de ambiţie, curaj şi determinare”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

“Nu îmi imaginam în urmă cu nişte ani că la Federaţia Română de Fotbal va avea loc o astfel de discuţie despre egalitatea de gen. Mă bucură această iniţiativă! Relaţia dintre normele sociale, culturale şi fenomenul sportiv este una importantă şi trebuie să fie recunoscută. Trebuie să îmbrăţişăm o perspectivă realistă. Genul influenţează sporturile, dar şi sportul influenţează normele de gen”, a spus Oana Băluţă, conferenţiar universitar, cercetătoare în gen şi politică.

„Mi-aş fi dorit şi eu să fi avut la vârsta de 9 ani, când am început fotbalul, toată infrastructura, toate competiţiile care există acum în fotbalul feminin. Chiar îmi doresc ca tot mai multe fetiţe să aibă şi opţiunea de a juca fotbal. Atunci când au de ales între atletism, handbal sau alte sporturi, să fie acolo şi fotbalul”, a spus şi Ştefania Vătafu, jucătoare cu peste 100 de selecţii la echipa naţională.

Campania se va desfăşura pe parcursul a trei luni.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Fotbal

Ultimele articole Toate articolele