Ultima oră
Scoţienii au făcut anunţul! Ianis Hagi, pe picior de plecare: „Pare inevitabil” Scoţienii au făcut anunţul! Ianis Hagi, pe picior de plecare: „Pare inevitabil”
Curăţenie totală la Universitatea Craiova după venirea lui Gâlcă! Doar 5 jucători sunt de neatins Curăţenie totală la Universitatea Craiova după venirea lui Gâlcă! Doar 5 jucători sunt de neatins
Guvernul american va despăgubi gimnastele care au fost victimele lui Larry Nassar Guvernul american va despăgubi gimnastele care au fost victimele lui Larry Nassar
Moment inedit în Conference League! A primit două cartonaşe galbene,dar nu a fost eliminat Moment inedit în Conference League! A primit două cartonaşe galbene,dar nu a fost eliminat
Transferul lui Florinel Coman în Qatar, din ce în ce mai criticat: „Acolo te duci când ai 34-35 de ani” Transferul lui Florinel Coman în Qatar, din ce în ce mai criticat: „Acolo te duci când ai 34-35 de ani”
Răzvan Lucescu, mesaj categoric după eliminarea din Conference League: „Nu am fost la nivelul la care trebuia” Răzvan Lucescu, mesaj categoric după eliminarea din Conference League: „Nu am fost la nivelul la care trebuia”

Negocieri intense între Roman Abramovici şi un miliardar elveţian pentru vânzarea clubului Chelsea

Chelsea Publicat pe 2 mar 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38272/20622818/1/profimedia-0333133838.jpg

Roman Abramovici vrea să vândă clubul Chelsea, al cărui patron este din 2003. Hansjörg Wyss, un miliardar elveţian, vrea să cumpere gruparea engleză, dar consideră pretenţiile oligarhului rus exagerate, scrie lefigaro,fr, citând cotidianul Blick.

"Ca toţi ceilalţi oligarhi, şi el a intrat în panică. Vrea să scape repede de Chelsea. Împreună cu alte trei persoane am primit o ofertă de cumpărare marţi", a declarat Wyss, în vârstă de 86 de ani, care locuieşte în SUA şi este considerat "cel mai influent elveţian din lume".

Acordul este departe de a fi încheiat, iar pretenţiile rusului nu ajută. "Trebuie să aştept patru sau cinci zile. Abramovici cere prea multe acum”, a declarat Wyss, care spune că nu a reuşit să cuantifice "preţul exact de vânzare".

Miliardarul a mai spus că va studia oferta şi o va lua în considerare doar alături de un "consorţiu de şase sau şapte oameni".

Clubul are o datorie de 1,8 miliarde la proprietarul său, pe care viitorul proprietar va trebui să o plătească.

Wyss a făcut avere investind în echipamente medicale de ultimă generaţie în anii 1970. El se defineşte drept "filantrop" şi a donat deja un miliard de dolari asociaţiilor de mediu. Averea sa este estimată la 6 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Abramovici, considerat un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, se teme de sancţiuni economice după invazia Rusiei în Ucraina.

El a fost solicitat de ucraineni să ajute la restabilirea păcii şi a făcut acest lucru după ce a încredinţat conducerea grupării Chelsea administratorilor fundaţiei clubului.

Sub conducerea lui Abramovici, Chelsea a ajuns dintr-o formaţie de mijlocul clasamentului să facă parte din elita fotbalului englezesc.

Din 2003, Chelsea a câştigat de cinci ori campionatul Angliei, de cinci ori Cupa Angliei, de trei ori Cupa Ligii Angliei, de două ori Supercupa Angliei, de două ori Cupa Mondială a Cluburilor, de două ori Liga Europa şi de două ori Liga Campionilor.

mail-share icon Email
viewscnt

Chelsea

Ultimele articole Toate articolele