Ultima oră
VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă VIDEO | Mai reuşeşte cineva să o oprească pe Collins? Americanca a câştigat un meci nebun la Madrid şi continuă seria fabuloasă
VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici” VIDEO | Real Sociedad - Real Madrid 0-1. Titlul a devenit o chestiune de zile pentru ”galactici”
Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B Marius Marin a înscris un gol pentru Pisa în Serie B
Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO Flacăra olimpică a fost predată oficial de Grecia organizatorilor francezi ai JO
EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm EXCLUSIV | „Ce fundaşi centrali sunt ăştia!?”. Dinamo, făcută praf în urma unei faza care putea să o coste enorm
VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu” VIDEO | Zeljko Kopic a spus lucrurilor pe nume. ”E foarte greu”

NEWS ALERT ǀ Legenda Barcelonei care a ratat lovitura de departajare decisivă cu Steaua în finala CCE din 1986 a decedat

Barcelona Publicat pe 9 feb 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38287/21012283/1/9fb31228-04df-434f-b496-cbcdc846cebe.jpg

Marcos Alonso, fostul fotbalist care a ratat pentru Barcelona lovitura de departajare decisivă în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, de la Sevilla, câştigată de Steaua Bucureşti (0-0 după prelungiri şi 2-0 de la punctul cu var), a decedat la vârsta de 63 de ani.

Publicaţia Mundo Deportivo a anunţat că Marcos Alonso Pena s-a stins joi ”după o lungă suferinţă”. Defunctul jucător al catalanilor, ce evolua ca aripă dreapta sau atacant, este tatăl actualului fundaş stânga al Barcelonei în vârstă de 32 de ani, care îi poartă numele.

S-a stins al cincilea fotbalist din finala CCE 1986

Alonso a fost al patrulea fotbalist căruia Helmuth Duckadam i-a apărat şutul în loteria de la punctul cu var dintre Barcelona şi Steaua din 1986, în finala CCE. El a tras în stânga lui Duckadam, care i-a ghicit intenţia şi astfel a fost consemnată cea mai mare performanţă din istoria fotbalului românesc.

Javier Urruticoechea (mort în 2001), Angel Pedraza (2011), Lucian Bălan (2015) şi Ilie Bărbulescu (2020) sunt ceilalţi fotbalişti care au decedat şi au jucat în finala Cupei Campionilor din 1986.

”FC Barcelona doreşte să-şi exprime cele mai profunde condoleanţe pentru trecerea în nefiinţă a fostului fotbalist de la Barcelona şi tatăl unui jucător de la prima echipă, Marcos Alonso Peña. Odihnească-se în pace!”, se arată în comunicatul de presă emis de FC Barcelona.

Marcos Alonso a evoluat pentru Barcelona între anii 1982 – 1987 şi pentru Atletico Madrid între 1987 – 1989. Rayo Cantabria, Racing şi CD Logrones, toate din Spania, sunt celelalte echipe pentru care a jucat.

Alonso a strâns 22 de selecţii şi un gol în naţionala Spaniei şi a câştigat de-a lungul carierei sale 5 trofee: un titlu de campion, o Cupă a Regelui, o Supercupă şi două Cupe ale Ligii. Toate cele 5 trofee au fost cucerite cu Barcelona.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Barcelona

Ultimele articole Toate articolele