Ultima oră
Duel istoric pe zgura de la Madrid! Rafa Nadal, faţă în faţă cu un puşti de 16 ani Duel istoric pe zgura de la Madrid! Rafa Nadal, faţă în faţă cu un puşti de 16 ani
Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj Alertă în Bănie! Universitatea Craiova va avea o absenţă de marcă la duelul cu CFR Cluj
Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari Brigada de arbitri delegată pentru partida care poate fi decisivă în lupta la retrogradare, Dinamo - FC Voluntari
Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League Iuliana Demetrescu, delegată la o semifinală de Champions League
Aprobat! Schimbare majoră la CSA Steaua Aprobat! Schimbare majoră la CSA Steaua
Variantă surpinzătoare de antrenor pentru Bayern Munchen! Tehnicianul a fost contactat Variantă surpinzătoare de antrenor pentru Bayern Munchen! Tehnicianul a fost contactat

O nouă seară în care s-a stins nocturna pentru fotbalul românesc. CFR Cluj, umilită de-a dreptul de Steaua Roşie. Sârbii nici n-au forţat, dar s-au impus cu 4-0

Europa League Publicat pe 17 aug 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38108/20364276/3/cfr-2021-1.jpg

CFR Cluj a fost învinsă, marţi, în deplasare, cu scorul de 4-0 (2-0), de echipa Steaua Roşie Belgrad, în prima manşă a play-off-ului Ligii Europa.

Golurile au fost marcate de Pavkov '5, Katai '38, Ben '68 şi Ivanic '77.

Echipele utilizate: 

  • Steaua Roşie: Borjan - Gobeljic, Dragovic, Degenek (Pankov '45+3), Rodic - Kanga (Krsticic '73), Sanogo, Ivanic (Srnic '80) - Ben Nabouhane, Katai - Pavkov (Krstovic '80). Antrenor: Dejan Stankovici
  • CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Ciobotariu, Cestor, Camora - Sigurjonsson, Rodriguez - Deac, Petrila, Omrani (Alibec '62) -  Debeljuh (Costache '62). Antrenor: Marius Şumudică

Returul va avea loc la 26 august, de la ora 21.30.

Steaua Roşie - CFR Cluj 4-0 (Pavkov 5, Katai 38, Nabouhane 68, Ivanic 77)  

Echipele de start: 

  • Steaua Roşie: Borjan - Gobeljic, Dragovic, Degenek, Rodic - Kanga, Sanogo, Ivanic - Ben Nabouhane, Katai – Pavkov
    Rezerve: Gordic, Popovic - Babic, Diony, Erakovic, Gajic, Krsticic, Krstovic, Nikolic, Pankov, Petrovic, Srnic
    Antrenor: Dejan Stankovic
  • CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Ciobotariu, Cestor, Camora - Sigurjonsson, Rodriguez - Deac, Petrila, Omrani -  Debeljuh
    Rezerve: Bălgrădean, Hindrich - Alibec, Costache, Fofana, Graovac, Hoban, Itu, Latovlevici, Susic, Tahiri
    Antrenor: Marius Şumudică

Min. 90+3: Final de meci. CFR, ca şi eliminată din Europa League.

Min. 86: Alibec, aproape să marcheze golul de onoare. Loveşte transversala cu un şut din careu, după pasa lui Petrila.

Min. 77: GOOOL Steaua Roşie! O nouă eroare în apărarea CFR-ului, un nou gol pentru sârbi. Ivanic marchează cu capul, după un corner.

Min. 68: GOOOL Steaua Roşie! Nabouhane face 3-0 după o incursiune pe zonă centrală. Greşeală mare a lui Deac la centrul terenului, pierde balonul.

Min. 66: Steaua Roşie încearcă să liniştească jocul, să abordeze o strategie de trecere a timpului.

Min. 62: Dublă modificare la CFR. Ies Debeljuh şi Omrani, intră Costache şi Alibec.

Min. 59: Se joacă pe contre în aceste minute. Steaua Roşie iese mai mult la joc în această repriză a doua, după un start în defensivă.

Min. 52: Pavkov trece pe lângă 3-0! Reia liber din careu cu capul, dar trimite modest şi Arlauskis prinde uşor.

Min. 49: Omrani e faultat la 22 de metri. Deac bate bine, balonul cade pe plasă.  

Min. 46: Începe partea a doua.

Min. 45+5: Pauză la Belgrad.

Min. 45: Steaua Roşie marchează iar, dar avem noroc. E offside.

Min. 38: GOOOL Steaua Roşie! Fază spectaculoasă de atac pentru Steaua Roşie. Fază în viteză, Nabouhane centrează din stânga, Pavkov îi aşează balonul cu pieptul lui Katai, care nu-l iartă pe Arlaukis. Îl învinge cu un şut din prima.

Min. 35: Debeljuh obţine o fază fixă, după ce e faultat în stânga careului sârbilor. Deac bate, portarul Borjan iese şi boxează.

Min. 27: CFR scapă de trac şi e mai periculoasă pe fază ofensivă. Are mai multe faze fixe, dar nu trimite pe poarta sârbilor.  

Min. 24: Pavkov, aproape de autogol! Respinge puţin peste transversală o lovitură de colţ bătută de Petrila.

Min. 22: Şansă bună pentru CFR. Deac bate o lovitură liberă din partea stângă, însă Ciobotariu reia cu capul pe lângă poartă.

Min. 20: Aproape la toate atacurile, Steaua Roşie ajunge în preajma careului lui Arlauskis. Un şut al lui Ivanic de la marginea careului se duce pe lângă.

Min. 17: Jocul e fragmentat mult, în special pentru că Steaua Roşie faultează des. Jucătorii sunt foarte agresivi.

Min. 15: Petrila ia o acţiune pe cont propriu şi trage de la linia de 16 metri, dar Borjan  reţine uşor.  

Min. 14: Echipa lui Şumudică nu reuşeşte să ajungă mai aproape de ultmii 20 de metri de poarta sârbilor. Toate atacurile se rup cel mai departe acolo. Steaua Roşie presează bine în preajma propriului careu.

Min. 12: CFR Cluj resimte golul primit. Pasele nu se leagă, iar jucătorii sunt vizibil afectaţi de începutul slab. Katai trage de la distanţă, Arlauskis prinde uşor.

Min. 5: GOOOL Steaua Roşie! Pavkov marchează cu capul, după ce în primă fază Arlauskis scoate în faţa lui Katai.

Culmea, înaintea partidei, în urmă cu câteva zile, Miodrag Belodedici atrăgea atenţia chiar asupra atacantului Pavkov:

E foarte important ca CFR-ul să nu primească gol acolo. Nu ştiu dacă merg la meci la Belgrad. Poate la Cluj. Nu mai au jucătorii pe care îi aveau odată! Au foarte, foarte mulţi spectatori! Sunt pe primul loc la galerie. Neînvinşi. Neînvinşi. În Belgrad o să fie ceva extraordinar. Presiunea o să fie mare pe CFR! Nu arată un joc extraordinar. Cred că şi Steaua Roşie şi CFR-ul au şanse egale. Au cam acelaşi stil.

Nu au un joc extraordinar. Ei au un atacant foarte înalt, Milan Pavkov, care nu a jucat acum şi joacă pe el cu minge lungă, dar nu prea e în formă. Cum joacă şi CFR Cluj. Şi cu pressing susţinut. Au cam acelaşi joc”.

Min. 3: CFR începe mai bine şi stă în jumătatea sârbilor. Adversarii ardelenilor nu ies din propria jumătate până acum.

Min. 1: Începe partida de la Belgrad! 


20:35: Avem echipele de start. Marius Şumudică apelează la Denis Ciobotariu în centrul defensivei şi intră cu un 4-2-3-1 ofensiv, cu Omrani în spatele lui Debeljuh şi Deac şi Petrila în cele două benzi ale terenului.

Cei de la Steaua Roşie au ajuns în această competiţie, după ce au fost eliminaţi surprinzător de Sheriff Tiraspol, în turul III preliminar al Ligii Campionilor. Campioana Moldovei a obţinut astfel cea mai importantă performanţă din istorie.

Absenţe importante pentru Şumudică

CFR Cluj va juca în primul meci al dublei turului 3 din Europa League, cu Steaua Roşie Belgrad, fără cel puţin doi jucători importanţi. Ardelenii au făcut deplasarea în Serbia fără două nume care ar putea fi titulare oricând.

În primul rând, este vorba de Rachid Bouhenna, care este accidentat şi nu s-a urcat în avionul cu care CFR Cluj a mers în Serbia. În plus, lui i se adaugă şi Alexandru Păun, acesta fiind eliminat în meciul retur cu Young Boys Berna, din turul 3 al Ligii Campionilor, din Elveţia.

Pe lângă cei doi, mai sunt probleme cu încă doi jucători, Chipciu şi Petrila, după cum a şi declarat Marius Şumudică după partida cu Farul, din Casa Liga 1.

Şumi ştie că urmează un meci complicat

Antrenorul celor de la CFR, Marius Şumudică a declarat că va fi un meci extrem de complicat, de luptă. El a precizat că temperatura extrem de ridicată ar putea constitui o problemă.

"Temperatura va fi un adversar pentru noi, dar şi pentru ei. Când m-am dat jos din avion am crezut că am aterizat la Dubai, este foarte, foarte cald. Şi fanii de la Steaua Roşie vor emana căldură. Ne pregătim ghetele, lăsăm maioul la hotel şi intrăm la treabă.

Va fi un război format din două bătălii, e clar că mâine este prima bătălie. Dacă pierzi toţi soldaţii, a doua bătălie cu cine o mai câştigi? Îmi doresc un rezultat care să ne dea speranţe în a doua partidă. Niciodată n-am pregătit un meci numai defensiv sau numai ofensiv, dacă aş face lucrul ăsta aş juca cu 11 fundaşi sau cu 11 atacanţi. O echipă este formată atât din apărători, cât şi din atacanţi.

Steaua Roşie este un club puternic, care în trecut a câştigat Champions League şi care în ultimii doi ani a jucat în grupele Champions League. E clar că fanii lor nu sunt mulţumiţi de situaţia actuală. Mâine trebuie să ne luptăm pentru un rezultat favorabil care să ne dea speranţe în a doua manşă. E clar că mi-aş dori să ne calificăm în grupele Europa League"
, a spus Şumudică, la conferinţa de presă oficială.

 

Echipele probabile:

Steaua Roşie: Borjan - Gajic, Dragovic, Degenek, Rodic - Sanogo, Ivanic - Srnic, Falco, Katai - Diony

CFR Cluj: Arlauskis - Manea, Cestor, Grahovac, Camora - Susic, Fofana, Sigurjonsson - Deac - Omrani, Alibec

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Europa League

Ultimele articole Toate articolele