Ultima oră
Echipa ultimei etape din play-off. CFR Cluj a dat cei mai mulţi jucători Echipa ultimei etape din play-off. CFR Cluj a dat cei mai mulţi jucători
Lucas Vasquez şi-a stabilit viitorul Lucas Vasquez şi-a stabilit viitorul
A venit nota de plată! Sancţiunile dictate de Jandarmerie la meciul dintre Rapid şi FCSB A venit nota de plată! Sancţiunile dictate de Jandarmerie la meciul dintre Rapid şi FCSB
Ioan Ovidiu Sabău, veste uriaşă pentru fanii Universităţii Cluj! ”Este aproape rezolvat” Ioan Ovidiu Sabău, veste uriaşă pentru fanii Universităţii Cluj! ”Este aproape rezolvat”
Răzvan Lucescu, discurs fabulos după ce a câştigat titlul! "Orice om angajat în fotbal visează să aibă o asemenea atmosferă" Răzvan Lucescu, discurs fabulos după ce a câştigat titlul! "Orice om angajat în fotbal visează să aibă o asemenea atmosferă"
Rapid, luată peste picior după finalul sezonului! "Dacă ceri 1-3, te trezeşti pe şase" | VIDEO EXCLUSIV Rapid, luată peste picior după finalul sezonului! "Dacă ceri 1-3, te trezeşti pe şase" | VIDEO EXCLUSIV

O supravieţuitoare a cancerului la sân va alerga topless la maratonul de la Londra pentru a contribui la eliminarea stigmatului mastectomiei

Atletism Publicat de Daian Cutu pe 18 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38219/21563234/1/atl.jpg

Britanica Louise Butcher va deveni duminică prima femeie care aleargă topless la Maratonul de la Londra. Ea a suferit o dublă mastectomie în 2022, relatează Reuters.

În vârstă de 50 de ani, femeia supravieţuitoare a cancerului la sân va alerga topless pentru a ajuta la înlăturarea stigmatului legat de această boală - şi spune că există puţine platforme mai mari decât una dintre cele mai mari competiţii de alergare din lume.

"M-am gândit la cum putem să o normalizăm, cum putem reduce acel stigmat care înconjoară mastectomiile şi faptul că nu avem sâni?". a declarat Butcher într-un interviu acordat Reuters. "Şi nu există o modalitate mai bună decât să o facem în timpul unui maraton, pentru că vezi pe cineva în viaţa reală, făcând ceva puternic şi de impact, alergând un maraton, continuându-şi viaţa, fără sâni, după cancer - acest tip de mesaje pe care nu le vezi de obicei".

Conturile de socializare ale lui Butcher sunt pline de clipuri cu antrenamentele sale topless în preajma casei sale din Braunton, Devon, în sud-vestul Angliei, unde localnicii nu mai închid ochii atunci când ea aleargă pe lângă ei.

Mama a doi copii a început să se antreneze pentru epuizanta cursă cu şase luni înainte de a fi diagnosticată cu cancer mamar lobular şi a terminat primul ei maraton, complet îmbrăcată, la şase săptămâni după dubla mastectomie. Ea a ales să nu se supună unei operaţii de reconstrucţie.

Antrenamentul a fost un prilej de alinare în mijlocul întunericului diagnosticării şi recuperării sale după cancer. De asemenea, alergarea topless a ajutat-o să îşi accepte noul corp.

"M-a ajutat să trec peste cancer pentru că mi-a dat ceva pe care să mă concentrez şi care nu se schimba", a spus Butcher. "Cancerul a schimbat totul. A schimbat modul în care oamenii se uitau la mine, familia mea, mentalitatea mea... dar eu aveam concentrarea, aveam acest maraton de alergat şi asta a rămas la fel."

 

mail-share icon Email
viewscnt

Atletism

Ultimele articole Toate articolele