Ultima oră
Raliul Argeşului, următoarea oprire pentru MaNS Motorsport Raliul Argeşului, următoarea oprire pentru MaNS Motorsport
Echipajul Scîrlet - Itu se reuneşte la Raliul Argeşului CATENA Echipajul Scîrlet - Itu se reuneşte la Raliul Argeşului CATENA
Florin Maxim, antrenorul ce a impresionat fotbalul românesc a semnat! Florin Maxim, antrenorul ce a impresionat fotbalul românesc a semnat!
Fostul căpitan al echipei de rugby a Scoţiei, acuzat de violenţă domestică, nu mai are voie să se apropie de soţia sa Fostul căpitan al echipei de rugby a Scoţiei, acuzat de violenţă domestică, nu mai are voie să se apropie de soţia sa
O echipă din Europa ce e aproape să câştige titlul a intrat în cursa pentru Albion Rrahmani O echipă din Europa ce e aproape să câştige titlul a intrat în cursa pentru Albion Rrahmani
Apelul formaţiei din Premier League a fost respins! Sancţiunea rămâne Apelul formaţiei din Premier League a fost respins! Sancţiunea rămâne

OFICIAL | Manchester City a atacat la TAS decizia UEFA de a o exclude din cupele europene

Champions League Publicat pe 26 feb 2020
mail-share icon Email

Manchester City a depus oficial documentaţia necesară la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Laussane pentru a ataca decizia UEFA de a exclude formaţia din Premier League pentru două sezoane din cupele europene, ca urmare a încălcării regulamentului fair-play-ului financiar.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38107/19279691/1/city-man.jpg

Acţiunea celor de la City vine la aproape două săptămâni după anunţul UEFA privind suspendarea şi amendarea clubului cu 30 de milioane de euro.

Potrivit forului continental, Manchester City a exagerat când a declarat veniturile din sponsorizări şi informaţiile declarate la UEFA în perioada 2012-2016. În plus, camera decizională a Corpului de Control financiar al Cluburilor a precizat că gruparea nu a cooperat în anchetă.

Astfel, Manchester City a primit interdicţie de participare în sezoanele 2020/2021 şi 2021/2022 în cupele europene şi a fost amendată cu 30 de milioane de euro.

Imediat după acest anunţ, City a reacţionat printr-un comunicat oficial în care preciza că va ataca decizia la TAS.

“În decembrie 2018, investigatorul şef al UEFA a prezentat public deznodământul şi sancţiunea pe care intenţiona să o dicteze Manchester City, înainte să înceapă orice anchetă. Procesul UEFA care a urmat, defectuos şi în mod constant cu informaţii scurse, a însemnat că erau îndoieli mici în privinţa rezultatului pe care îl va oferi. Clubul s-a plâns oficial la Corpul de Disciplină al UEFA, plângere care a fost validată de o decizie TAS. Pe scurt, acesta este un caz iniţiat de UEFA, instrumentat de UEFA şi judecat de UEFA. Acum procesul dăunător fiind încheiat, clubul va căuta să aibă parte de o judecată imparţială cât mai curând posibil, astfel că în primă instanţă va începe procedurile la Tribunalul de Arbitraj Sportiv”, se arată în comunicatul grupării engleze.

mail-share icon Email
viewscnt