Ultima oră
LIVE VIDEO | Poli Iaşi - FC Voluntari, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. A început partida! LIVE VIDEO | Poli Iaşi - FC Voluntari, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. A început partida!
Nacho, aproape de plecarea de la Real Madrid. Formaţia care îl doreşte Nacho, aproape de plecarea de la Real Madrid. Formaţia care îl doreşte
VIDEO | Corvinul - Mioveni 2-0. Marius Coman a reuşit „dubla”, iar gazdele au urcat pe locul 2 în clasament VIDEO | Corvinul - Mioveni 2-0. Marius Coman a reuşit „dubla”, iar gazdele au urcat pe locul 2 în clasament
Campioana CSM Bucureşti  a eliminat vicecampioana Rapid Bucureşti în prima semifinală a Cupei României Campioana CSM Bucureşti a eliminat vicecampioana Rapid Bucureşti în prima semifinală a Cupei României
Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova Cine va arbitra partida care poate decide campioana din Superliga, Sepsi - Universitatea Craiova
Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei

OFICIAL | Marius Croitoru a plecat de la FC U Craiova. Cine va conduce echipa în perioada următoare

FC U Craiova 1948 Publicat pe 10 oct 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38986/20884322/2/3a.png


Marius Croitoru (42 de ani) şi-a dat demisia, luni seară, din postura de antrenor al echipei FC U Craiova, informaţie confirmată atât de Adrian Mititelu, cât şi de clubul oltean.

UPDATE ora 22:10: Patronul lui FC U Craiova a dezvăluit că i-a acceptat demisia lui Marius Croitoru, luni seară, şi că se află deja în căutarea unui antrenor de top. Printre opţiuni se află Erik Lincar, fostul antrenor de la U Cluj: "I-am aprobat demisia lui Marius Croitoru. Nu mă aşteptam să nu termin campionatul cu el. Încerc să aduc un antrenor de top", a spus Mititelu, pentru gsp.ro.

Până la numirea unui nou antrenor, interimatul va fi asigurat de Paul Răducan şi Florin Drăgan: "În urma discuţiilor purtate după înfrângerea cu Chindia Târgovişte, Marius Croitoru a reziliat de comun acord contractul cu clubul nostru, acest lucru realizându-se la dorinţa expresă a antrenorului. În aceste condiţii, banca tehnică va fi asigurată, până la anunţarea noului antrenor, de cuplul Paul Răducan - Florin Drăgan", anunţă FC U Craiova, pe facebook.
 
"Lucrurile sunt foarte clare. Eu sunt răspunzător pentru rezultat, singurul vinovavat sunt eu. Nu pot sta să-mi bat joc de oameni, de banii acestei familii. O să am o discuţie cu nea Adi (n. red - cu patronul Adrian Mititelu) să vedem exact ceea ce putem găsi. 
 
În momentul de faţă, lucrurile nu sunt cum mi-aş dori să fie. Vreau să am o discutie cu Domnuil Mititelu. Trebuie un şoc la echipă. Cum noi ne-am pierdut încrederea, e clar că lucrurile nu sunt OK. Iar eu nu stau unde lucrurile nu sunt OK. Domnul Mititelu a venit acum în vestiar, eu le-am explicat jucătorilor ceva, rămâne să avem o discuţie. Nu pot să-mi bat joc de sentimentele lui, de investitiţia lui. Voi avea o discuţuie cu el. Când? Zilele acestea, săptîmâana aceasta, vom vedea", a spus Croitoru, în momentul în care a fost întrebat despre şansele de a mai continua pe banca tehnică a celor de la FC U Craiova.
 
Susţinut de fani, care i-au scandat numele la finalul meciului şi şi-au arătat susţinerea faţă de el, Croitoru a pus binele clubului pe primul loc: "Mă mişcă aceste lucruri, dar trebuie să înţeleagă că cel mai important e cum evoluează echipa. Mi-aş fi dorit să reuşesc aici. Dar, cum am mai spus, contează cum pierzi. Când pierzi de o asemenea manieră, mi-e greu să cred că se poate schimba ceva mâine", a mai punctat fostul mijlocaş central.

Erik Lincar, pe lista lui Adrian Mititelu

Conform informaţiilor oferite de Vlad Măcicăşan, realizatorul emisiunii Fotbal Show de pe Prima Sport 1, omul de afaceri din Craiova se gândeşte la aducerea lui Erik Lincar, antrenorul care a readus Universitatea Cluj pe prima scenă a fotbalului românesc, apoi a fost demis de la cârma "Şepcilor Roşii" din cauza startului ratat, cu doar un rezutlat de egalitate obţinut în primele cinci etape ale SuperLigii. Înaintea numirii lui Toni Petrea la cârma Chindiei Târgovişte, Erik Lincar s-a aflat şi pe lista conducătorilor dâmboviţeni, care l-au ales, în cele din urmă, pe fostul tehnician de la FCSB.

Ce l-a nemulţumit pe Croitoru la meciul cu Chindia

Contra Chindiei, oltenii plecau din postura de favoriţi la obţinerea celor trei puncte care să-i ducă pe loc de play-off, dar Croitoru şi fotbaliştii săi au pus în scenă o evoluţie foarte slabă, fără vreun orizont ofensiv şi cu multe greşeli la construcţie şi în apărare. Toni Petrea a dat lovitura, a reuşit a treia victorie consecutivă de când a preluat Chindia şi l-a trimis pe Marius Croitoru într-o zonă mai mult decât gri, iar Croitoru a acuzat lipsa de încredere a fotbaliştilor săi:
 
"Un meci slab! Un meci în care nu prea multe sunt de spus. Chindia a fost mult mai bună, mult mai puternică din toate punctele de vedere. S-a văzut şi în teren. Asta este realitatea, e firesc ca echipa mai puternică să câştige.
 
În fotbal, cel mai usor îţi pierzi increderea, degeaba eşti fotbalist bun. Încrederea înseamnă mai mult decât jumătate din valoarea ta de fotbalist. Am avut o discuţie cu ei, încrederea e cel mai important lucru pe care noi l-am pierdut. Am pierdut şi alte meciuri, dar noi am pierdut şi altceva important, încrederea. Ceea ce s-a întâmplat în seara asta, ceea ce s-a întâmplat la Mioveni nu dă speranţe nimănui!  Poţi pierde cu capul sus sau poţi pierde în genunchi. Când pierzi de maniera asta, e clar că nu există un viitor. Rezultatele sunt totul. Am avut meciuri în care am jucat foarte bine, dar am luat gol în minutul 45, cum a fost cu Voluntari, Petrolul, CSU.
 
Nu mai ţine de absolut nimic din ceea ce lucrez la antrenamente, e vorba de atitudine, de concentrare. Toate lucrurilea acestea i-au dărâmat şi pe ei, dar, până la urmă, vina este a antrenorului", a mai spus încă tehnicianul "juveţilor".

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri