Ultima oră
VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. A început partida! VIDEO | Corvinul - Mioveni, în direct la Prima Sport 1 şi PrimaPlay.ro. A început partida!
Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei Max Verstappen, de neoprit! A câştigat cursa sprint şi apoi şi calificările la Grand Prix-ul Chinei
Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR” Ar putea fi primul transfer a lui Dan Petrescu la CFR Cluj. „Va juca din vară la CFR”
Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal" Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal"
VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile! VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile!
Volei feminin | Eliza Inneh, componenta naţionalei, campioană în Polonia şi MVP al finalei Volei feminin | Eliza Inneh, componenta naţionalei, campioană în Polonia şi MVP al finalei

OFICIAL | Plamen Iliev, transferat de U Cluj

U Cluj Publicat pe 5 sep 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38242/20850527/1/plam.jpg


În ultimele ore ale perioadei de transferuri, U Cluj a bifat o nouă mutare şi îl aduce la Cluj pe goalkeeper-ul Plamen Iliev. În vârstă de 30 de ani, portarul cu o înălţime de 1,82 metri are în palmares trei titluri de campion în Bulgaria şi o cupă în ţara vecină, anunţă clujenii.
 
Primul contact pentru Plamen Iliev cu fotbalul a avut loc la clubul Balkan Botevgrad în localitatea sa natală. La 15 ani avea loc prima mutare din cariera sa, ajungând la academia clubului Vidima Rakovski.
 
În 2009, pe când avea doar 17 ani, debuta la seniori pentru Vidima Rakovski, formaţie care era atunci în liga secundă din Bulgaria. A devenit rapid titular pe postul de portar şi a fost remarcat imediat de Levski Sofia, transferul în prima ligă venind în decembrie 2010.
 
A reuşit să se impună rapid şi la noua echipă, în doar jumătate de sezon strângea 14 prezenţe în toate competiţiile, 10 partide fiind fără gol primit. Evoluţiile sale au ajutat-o pe Levski să încheie sezonul pe poziţia a doua şi să ajungă în preliminariile Europa League.
 
A jucat timp de patru ani şi jumătate la Levski Sofia, timp în care a strâns 123 de partide, dintre care 54 fără gol primit.
 
La începutul sezonului 2015/2016, Plamen Iliev se transfera în România la FC Botoşani. În primul an petrecut la formaţia din nordul Moldovei bifa 28 de partide. După încă jumătate de an, schimba echipa şi semna cu Astra Giurgiu. Pentru giurgiuveni a jucat pe o perioadă de doi ani, în care a îmbrăcat tricoul echipei în 58 de meciuri, dintre care 20 în care a închis poarta.
 
În ianuarie 2019, goalkeeper-ul revenea în Bulgaria la Ludogorets Razgrad. În returul sezonului 2018/2019, acesta era utilizat în 12 partide, şapte dintre acestea fără gol primit, având o contribuţie importantă la cel de-al optulea titlu consecutiv câştigat de formaţia din Razgrad.
 
Alături de Ludogorets a câştigat încă două campionate în sezoanele 2019/2020 şi 2020/2021, dar şi Supercupa în sezonul 2019/2020. De asemenea, în tricoul lui Ludogorets a bifat şi primele prezenţe în grupele unei competiţii europene. Se întâmpla în sezonul 2019/2020, când apăra în cinci dintre partidele jucate de bulgari în grupele Europa League, ajungând până în 16-imi, unde au fost eliminaţi de Inter. În total, Plamen Iliev a bifat 59 de partide pentru Ludogorets, dintre care 27 fără gol primit.
 
În prima parte a sezonului trecut, Iliev a jucat pentru Dinamo Bucureşti, după care în a doua parte a stagiunii a jucat la Hermannstadt, echipă alături de care a promovat în Liga 1.
 
Constanţa arătată pe teren i-a adus portarului şi prezenţe în echipa naţională a Bulgariei. Debutul său a avut loc pe 29 mai 2012, într-un meci amical pierdut cu Turcia. În total, acesta a strâns 19 partide în tricoul ţării sale, dintre care 14 în competiţiile oficiale.
mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

U Cluj

Ultimele articole Toate articolele