Ultima oră
Rapid a anunţat numele noului director sportiv. ”Cred că acest început de drum este unul destul de optimist” Rapid a anunţat numele noului director sportiv. ”Cred că acest început de drum este unul destul de optimist”
Lovitură stelară pregătită de Dan Şucu! Presa engleză anunţă cine e super antrenorul pe care îl vrea la Rapid Lovitură stelară pregătită de Dan Şucu! Presa engleză anunţă cine e super antrenorul pe care îl vrea la Rapid
Naţionala de handbal a României, victorie mare, în faza play-off a CM din 2025 Naţionala de handbal a României, victorie mare, în faza play-off a CM din 2025
Un mare fotbalist francez îl sfătuieşte pe Mbappe să plece în Arabia Saudită Un mare fotbalist francez îl sfătuieşte pe Mbappe să plece în Arabia Saudită
VIDEO | Corvinul - Csikszereda 3-1. Ciucanii au un final de play-off foarte slab VIDEO | Corvinul - Csikszereda 3-1. Ciucanii au un final de play-off foarte slab
”Vedem dacă va accepta”. FCSB vrea să îşi asigure serviciile unui fotbalist experimentat ”Vedem dacă va accepta”. FCSB vrea să îşi asigure serviciile unui fotbalist experimentat

OFICIAL | Toate cele şase echipe din Premier League s-au retras din Super Liga Europeană

Premier League Publicat de Andrei Ionascu pe 21 apr 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38266/20129034/5/super-liga-fara-anglia.jpg

UPDATE 01:00 Toate cele şase cluburi din Premier League - Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal şi Tottenham - au decis să se retragă din Super Liga Europeană. După această mutare, competiţia va fi anulată, cel mai probabil.

“Manchester United nu va participa la Super Liga Europeană. Am ascultat cu atenţie reacţiile fanilor noştri, ale guvernului Marii Britanii şi ale celorlalte persoane implicate. Ne luăm angajamentul ferm de a colabora cu ceilalţi membri ai comunităţii fotbalistice pentru a găsi soluţii sustenabile la provocările pe termen lung cu care se confruntă fotbalul”

"Putem să confirmăm că am început procedurile formale pentru retragerea din grupul care a întocmit propunerea pentru Super Liga Europeană (ESL). Preşedintele clubului, Daniel Levy a spus: <Regretăm că am creat anxietate şi supărare prin propunerea înfiinţării ESL. Am considerat că este important să participăm la dezvoltarea unei structuri noi, care să asigure fair play-ul financiar şi sustenabilitatea financiară, dar în acelaşi timp să ofere o susţinere suplimentară pentru piramida fotbalului. Considerăm că n-ar trebui să stăm pe loc, iar sportul ar trebui să revizuiască în mod constant competiţiile şi conducerea, pentru a ne asigura că sportul pe care îl iubim continuă să evolueze şi să încânte fanii din întreaga lume. Le mulţumim tuturor suporterilor care ne-au prezentat opiniile lor argumentate>"

"Liverpool FC poate să confirme faptul că implicarea noastră în planurile pentru a crea Super Liga Europeană a fost oprită. În ultimele zile, clubul a primit opinii din partea mai multor persoane direct implicate, atât intern, cât şi extern, şi dorim să le mulţumim pentru contribuţiile valoroase"

"Ultimele două zile ne-au arătat încă o dată profunzimea sentimentelor suporterilor noştri din întreaga lume pentru acest club minunat şi pentru sportul pe care îl iubim. Răspunsul suporterilor ne-a oferit timp de reflecţie şi de gândire profundă. Nu am intenţionat să cauzăm această supărare. Când am primit invitaţia de a ne alătura Super Ligii, am ştiut că nu există garanţii, dar nu am vrut să fim lăsaţi în urmă, am vrut să ne asigurăm că protejăm Arsenal şi viitorul clubului. După ce v-am ascultat pe voi, fanii, şi întreaga comunitate a fotbalului, am decis să ne retragem din Super Liga propusă. Am făcut o greşeală şi ne cerem scuze pentru asta"


Manchester City, liderul din Premier League, a anunţat că se va retrage din Super Liga Europeană, la doar două zile după anunţul participării. Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, şi premierul britanic Boris Johnson au salutat această decizie.

După Manchester City, Chelsea, Atletico Madrid şi FC Barcelona sunt cluburile care sunt la un pas de retragerea din această competiţie nou înfiinţată, care ar fi trebuit să rivalizeze cu Liga Campionilor.

Presa engleză anunţă că toate cele 12 cluburi fondatoare ale competiţiei European Super League au convocat o întrunire de urgenţă pentru a discuta despre abandonarea proiectului.

Fanii celor şase echipe din Premier League care şi-au anunţat participarea la European Super League – Chelsea, Manchester City, Arsenal, Liverpool, Tottenham şi Manchester United – au emis comunicate în care condamnă acest demers şi chiar ameninţă că nu vor mai cumpăra bilete la meciurile echipei, dacă aceste cluburi nu se vor retrage din Super Liga Europeană.

“Manchester City FC poate să confirme faptul că a început în mod format procedurile de retragere din grupul care dezvoltă planuri pentru Super Liga Europeană”, este comunicatul clubului Manchester City.

Anunţul a fost salutat şi de către o parte dintre jucătorii echipei Manchester City, precum Raheem Sterling, Aymeric Laporte şi Kevin De Bruyne.

Preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, s-a declarat "încântat” să o vadă pe Manchester City renunţând la participarea la Super Liga Europeană.

“Sunt încântat să salut revenirea clubului Manchester City la familia fotbalului european. Au dat dovadă de multă inteligenţă prin faptul că au ascultat foarte multe voci – cele mai importante fiind ale fanilor – care au vorbit despre beneficiile vitale pe care le are sistemul actual pentru întreg fotbalul european. Aşa cum am spus la Congresul UEFA, e nevoie de curaj să recunoşti că ai greşit, dar niciodată nu m-am îndoit că au capacitatea necesară de a lua această decizie. Manchester City are o importanţă deosebită pentru fotbal şi sunt încântat să lucrez alături de ei, pentru un viitor mai bun al fotbalului european”, a spus Ceferin, citat de BBC.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38266/20129034/2/cef.jpg

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat că deciziile anunţate de Manchester City şi Chelsea sunt cele corecte.

“Decizia luată de Chelsea şi Manchester City – dacă se confirmă – este în mod absolut cea corectă şi îi felicit pentru asta. Sper ca şi restul cluburilor implicate în Super Liga Europeană să urmeze această cale”, a scris Boris Johnson pe Twitter.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38266/20129034/3/joh.png

La nivel mondial, majoritatea şi-a exprimat dezaprobarea faţă de anunţul făcut de 12 dintre cele mai mari cluburi europene, care au ajuns un acord pentru crearea unei noi competiţii, 'European Super League', guvernată de cluburile fondatoare. AC Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, Inter Milano, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Real Madrid şi Tottenham s-au unit în acest demers.

UEFA şi FIFA au anunţat că vor lua măsuri drastice împotriva cluburilor care vor să înfiinţeze Super Liga Europeană, inclusiv excluderea din competiţii şi interzicerea participării jucătorilor la Cupa Mondială şi Campionatul European.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38266/20129034/4/super-league.jpg

Sursa foto: profimediaimages.ro

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Premier League

Ultimele articole Toate articolele