Ultima oră
Elias Charambous, anunţ de ultim moment despre accidentarea lui Florinel Coman! Cât va lipsi golgheterul Superligii
Elias Charambous, anunţ de ultim moment despre accidentarea lui Florinel Coman! Cât va lipsi golgheterul Superligii
Mai este "U" echipa Clujului? Medii surprinzătoare de spectatori la meciurile celor două rivale Mai este "U" echipa Clujului? Medii surprinzătoare de spectatori la meciurile celor două rivale
 Jucătorul Rapidului care ar face faţă fără problemă la granzii fotbalului: „Joacă la jumătate dintre echipele valoroase ale Europei” Jucătorul Rapidului care ar face faţă fără problemă la granzii fotbalului: „Joacă la jumătate dintre echipele valoroase ale Europei”
FRF a anunţat echipele care au primit licenţa pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara FRF a anunţat echipele care au primit licenţa pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara
Irina Bara a fost învinsă în sferturi la turneul de la Oeiras Irina Bara a fost învinsă în sferturi la turneul de la Oeiras
Canotaj | Patru echipaje tricolore s-au calificat vineri în finalele pentru medalii. În total, sunt zece bărci ale României în finalele A

Canotaj | Patru echipaje tricolore s-au calificat vineri în finalele pentru medalii. În total, sunt zece bărci ale României în finalele A

Olanda - Argentina 2-2 (3-4)! ”Pumele” s-au calificat dramatic în semifinalele CM 2022 la loviturile de departajare

CM 2022 Publicat pe 9 dec 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/39606/20942178/2/profimedia-0743593618.jpg

Echipa naţională a Argentinei a învins vineri seara, la loviturile de departajare, scor 2-2 (4-3), naţionala Ţărilor de Jos şi s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale din Qatar.

Golurile Argentinei au fost înscrise de Nahuel Molina, în minutul 35, dintr-o pasă a lui Lionel Messi, şi de Messi, în minutul 73, din penalty.

Naţionala Ţărilor de Jos a revenit în joc prin golurile marcate de un jucător intrat pe teren în minutul 78, Wout Weghorst. Mai întâi a redus din diferenţă în minutul 83, apoi a egalat la ultima fază a meciului, în minutul 90+11, după o lovitură liberă executată de Koopmeiners.

La loviturile de departajare portarul argentinian Martinez a parat primele două execuţii ale olandezilor, Van Dijk şi Berghuis. Argentinienii au marcat prin Messi, Paredes, Montiel şi Lautaro Martinez, iar Ţările de Jos au înscris prin Koopmeiners, Weghorst şi Luuk de Jong. Enzo Fernandez a fost singurul care a ratat pentru Argentina.

 

În semifinale, Argentina va evolua cu naţionala Croaţiei, care a eliminat Brazilia, tot în urma loviturilor de departajare.

Olanda - Argentina 2-2 (Weghorst 83, 90 + 11 / Molina 35, Messi 73 p), ACUM. Echipele de start:

  • Olanda (3-4-1-2): Noppert - Timber, Van Dijk, Ake - Dumfries, De Roon, F. De Jong, Blind - Depay - Gakpo, Bergwijn
  • Rezerve: Bijlow, Pasveer - Berghuis, L. de Jong, M. de Ligt, S. de Vrij, Frimpong, Janssen, Klaassen, Koopmeiners, Lang, Malacia, Simons, Taylor, Weghorst
  • Selecţioner: Louis van Gaal
  •  
  • Argentina (3-5-2): E. Martinez - Romero, Otamendi, Li. Martinez - Molina, De Paul, E. Fernandez, Mac Allister, Acuna - Messi, J. Alvarez
  • Rezerve: Armani, Rulli - Almada, A. Correa, Di Maria, Dybala, Foyth, La. Martinez, Montiel, Palacios, Papu Gomez, Paredes, Pezzella, G. Rodriguez, Tagliafico
  • Selecţioner: Lionel Scaloni

4-3! Lautaro Martinez transformă lovitura de la punctul cu var, iar Argentina se califică în dauna Olandei în semifinalele CM 2022, unde se va duela contra Croaţiei. 

3-3! Luuk de Kong marchează pe centrul porţii, după ce l-a fentat pe portarul Argentinei. Totul depinde de Lautaro Martinez, care dacă înscrie Argentina se califică în semifinale.

3-2 pentru Argentina! Enzo Fernandez nu şi-a putut controla emoţiile şi a trimis pe lângă poartă mingea de calificare pentru ”pume”.

3-2 pentru Argentina! Weghorst punctează pentru Olanda şi de la punctul cu var. Martinez a sărit în cealaltă parte.

3-1 pentru Argentina! Montiel înscrie. Noppert s-a aruncat în direcţia opusă.

2-1 pentru Argentina! Koopmeiners punctează cu un şut puternic. Martinez a rămas pe centrul porţii. 

2-0 pentru Argentina! Paredes transformă de la 11 metri imparabil, în plasa laterală.

1-0 rămâne pentru Argentina! Martinez reuşeşte să apere din nou de la punctul cu var, de data aceasta în faţa lui Berghuis.

1-0 pentru Argentina! Lionel Messi îl fentează pe portarul Olandei şi înscrie cu o execuţie apropiată de centrul porţii.

 

0-0 Martinez îi ghiceşte colţul lui Van Dijk şi reuşeşte să apere prima lovitură de departajare în faţa căpitanului Olandei.

Min. 120 + 2: Meciul se termină 2-2! Urmează loviturile de departajare.

Min. 120 + 1: Ocazie pentru Argentina! Şutul lui Enzo Fernandez din afara careului loveşte bara. Olanda scapă din nou cu faţa curată. 

Min. 120: Ocazie pentru Argentina! Di Maria execută direct pe poartă lovitura de colţ, dar Noppert este atent şi reuşeşte să intervină.

Min. 120: Şutul lui Lionel Messi este deviat în corner. 

Min. 119: Ocazie pentru Argentina! Noppert boxează în lateral şutul din afara careului expediat de Lautaro Martinez. 

Min. 116: Ocazie pentru Argentina! Di Maria centrează, iar Pezzella reia cu capul peste poarta ”portocalei mecanice”. 

Min. 115: Ocazie pentru Argentina! Şutul lui Enzo Fernandez este deviat şi pică pe plasa porţii lui Noppert. 

Min. 114: Ocazie pentru Argentina! Şutul lui Lautaro Martinez este respins eroic cu bărbia de Virgil Van Dijk. 

Min. 113: Schimbare la Olanda: iese Gakpo, intră Lang. 

Min. 113: Ocazie pentru Olanda! Luuk de Jong şutează de două ori din careul ”pumelor”, însă de fiecare dată o face în blocajul defensivei sud-americanilor. 

Min. 112: Pezzella (Argentina) primeşte şi el cartonaşul galben. 

Min. 111: Schimbare la Argentina: intră Di Maria, iese Li. Martinez. 

Min. 110: Lionel Messi încearcă un şut cu interiorul la colţul lung, de pe flancul drept, dar mingea se duce departe de poartă. 

Min. 109: Montiel (Argentina) primeşte cartonaşul galben pentru proteste, 

Min. 106: A început a doua repriză! Schimbare la Argentina: intră Montiel, iese Molina. 

Min. 105 + 1: Finalul primei reprize de prelungiri: scorul rămâne 2-2!

Min. 104: Messi centrează din lovitură liberă periculos, dar Otamendi nu reuşeşte să ajungă la balon, iar faza se termină cu out de poartă pentru Olanda.

Min. 90 + 5: Centrarea lui Gakpo pică pe plasa superioară a porţii argentiniene, fară a-i crea emoţii portarului Martinez. 

Min. 91: A început prima repriză de prelungiri!

Min. 90 + 12: Otamendi (Argentina) primeşte cartonaşul galben. 

Min. 90 + 11: GOL Olanda! Argentina este păcălită de o schemă a olandezilor. ”Pumele” se aşteptau la un şut pe poartă din lovitură liberă al lui Koopmeiners, însă acesta i-a pasat balonul lui Weghorst, care a punctat ca un atacant veritabil. 

Min. 90 + 10: Lionel Messi primeşte cartonaşul galben pentru proteste.

Min. 90: Meciul se prelungeşte cu cel puţin 10 minute.  

Min. 89: Se produce un conflict între jucătorii ambelor naţionale. Parades (Argentina) este cel avertizat cu cartonaşul galben, alături de Van Dijk (Olanda). 

Min. 88: Berghuis este nemulţumit de lovitura liberă obţinută de Lionel Messi din duelul cu el şi primeşte un cartonaş galben pentru proteste.

Min. 85: Ocazie de gol pentru Olanda! Berghuis trimite un şut puternic, din careul ”pumelor”, în exteriorul plasei laterale, însă. 

Min. 83: GOL Olanda! Weghorst reaprinde speranţele ”portocalei mecanice” printr-o lovitură de cap superbă din centrarea lui Berghuis. 

Min. 82: Schimbare la Argentina: intră Lautaro Martinez, iese Alvarez. 

Min. 78: Dublă schimbare: Ies Acuna şi Romero la Argentina, unde intră Tagliafico şi Pezzella. Schimbare şi la Olanda: iese Depay, intră Weghorst. 

Min. 76: Lisandro Martinez (Argentina) şi Depay (Olanda) primesc cartonaşul galben.

Min. 73: GOL Argentina! Lionel Messi transformă imparabil lovitura de pedeapsă în dreapta sa. Noppert a rămas pe centrul porţii. 

Min. 71: Dumfries îl faultează în careu pe Acuna. Se acordă penalty pentru Argentina. 

Min. 66: Schimbare la Argentina: iese De Paul, intră Paredes.

Min. 64: Schimbare pentru Olanda: Luuk de Jong în locul lui Blind.

Min. 63: Ocazie mare pentru Argentina! Messi execută lovitura liberă de la marginea careului la câţiva centimetri de transversala porţii argentiniene. Faza fixă a fost acordată în urma unui fault aplicat de Van Dijk lui Messi. 

Min. 51: Lionel Messi este lansat în adâncime de De Paul, însă portarul Noppert iese oportun şi reţine balonul înainte să ajungă la argentinian. 

Min. 46: A început a doua repriză! Dublă schimbare la Olanda: intră Berghuis şi Koopmeiners, ies Bergwijn şi De Roon. 

Min. 45 + 7: La pauză Argentina conduce Olanda cu 1-0!

Min. 45 + 2: Weghorst, rezervă a Olandei, primeşte cartonaşul galben pentru proteste. 

Min. 45: Romero (Argentina) încasează cartonaşul galben din cauza unui henţ făcut intenţionat. 

Min. 43: Timber (Olanda) primeşte cartonaşul galben pentru că l-a împins pe Acuna, avertizat şi el. Acuna va fi suspendat pentru semifinale, în cazul în care se va califica Argentina. 

Min. 40: Messi, întâmpinat de trei adversari, trage din careul olandez, însă o face moale cu dreptul, direct în braţele portarului.

Min. 35: GOL Argentina! Messi îl găseşte cu o pasă de geniu pe Molina, care înscrie primul său gol în tricoul ”pumelor” cu o execuţie simplă, fără speranţe pentru portarul Noppert.

Min. 33: De Paul şutează de la aproximativ 22 de metri. Execuţia sa este reţinută cu siguranţă de Noppert. 

Min. 24: Bergwijn primeşte balonul de la Depay, dar şutul său din poziţie periculoasă, de la circa 15 metri de poarta apărată de Martinez, se duce departe de ţintă. 

Min. 22: Lionel Messi încearcă un şut de la aproximativ 23 de metri de poarta adversă, dar execuţia sa cu interiorul se duce mult peste ţintă.

Min. 5: Ocazie pentru Argentina! Şutul lui De Paul din afara careului este respins de defensiva ”portocalei mecanice”.

Min. 1: A început meciul!


Ziua 18 a Cupei Mondiale ne aduce un meci de gală în ”sferturile” Cupei Mondiale, Olanda va întâlni Argentina, de la ora 21:00. Partida va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe site-ul PrimaSport.ro.

Olandezii au trecut fără mari emoţii de SUA cu 3-1, după ce terminaseră grupa A pe primul loc, cu 7 puncte. Naţionala Ţărilor de Jos a arătat ca o echipă solidă la acest Campionat Mondial şi cu siguranţă va fi un adversar greu pentru ”pume”.

De cealaltă parte, Argentina s-a calificat cu ceva emoţii în faţa Australiei, reuşind să se impună cu 2-1. Trupa lui Messi este una dintre favoritele la câştigarea trofeului, dar meciul contra Olandei va fi primul test serios pentru formaţia sud-americană.

Cele două naţionale s-au mai întâlnit la Cupa Mondială din 2014, în semifinale, când Argentina s-a calificat în finala turneului din Brazilia, graţie loviturilor de departajare. 

Echipele probabile:

  • Olanda: Noppert; Timber, Van Dijk, Ake; Dumfries, De Jong, De Roon, Blind; Klaassen; Gakpo, Depay
  • Argentina: Martinez; Molina, Romero, Otamendi, Acuna; Fernandez, De Paul, Mac Allister; Di Maria, Messi, Alvarez
mail-share icon Email
viewscnt

CM 2022

Ultimele articole Toate articolele