adplus-dvertising
Ultima oră
Transfer interesant în Liga 2. CSC 1599 Şelimbăr a adus un fundaş cu multă experienţă de la Rapid Transfer interesant în Liga 2. CSC 1599 Şelimbăr a adus un fundaş cu multă experienţă de la Rapid
Universitatea Craiova a bifat primul transfer al verii. Oltenii îşi întăresc defensiva Universitatea Craiova a bifat primul transfer al verii. Oltenii îşi întăresc defensiva
Sepsi vrea să transfere un mijlocaş de la CFR Cluj. ”Putem să obţinem semnătura lui” Sepsi vrea să transfere un mijlocaş de la CFR Cluj. ”Putem să obţinem semnătura lui”
Francesco Bagnaia aduce prima victorie, după 15 ani de ”secetă” pentru Ducati la Assen. Se strânge bătălia la general Francesco Bagnaia aduce prima victorie, după 15 ani de ”secetă” pentru Ducati la Assen. Se strânge bătălia la general
Nadal nu mai resimte dureri la picior: ”Pot să merg normal în fiecare zi!” Nadal nu mai resimte dureri la picior: ”Pot să merg normal în fiecare zi!”
Răzvan Marin, împrumutat cu opţiune de cumpărare definitivă de Cagliari la Empoli Răzvan Marin, împrumutat cu opţiune de cumpărare definitivă de Cagliari la Empoli

Opt specialişti din domeniul sănătăţii vor fi judecaţi în Argentina pentru omor din culpă în cazul Maradona

Fotbal Publicat de Daian Cutu pe joi, 12:25
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38127/20750692/1/maradona-ultimele-ore.jpg

Opt profesionişti din domeniul sănătăţii vor fi judecaţi în Argentina pentru omor din culpă cu circumstanţe agravante, la finalul anchetei privind moartea, în 2020, la vârsta de 60 de ani, în urma unui atac de cord a legendei fotbalului Diego Maradona, a anunţat miercuri un judecător, scrie lefigaro.fr.

Un judecător din San Isidro a confirmat procesul acestor profesionişti, inclusiv un neurochirurg şi un medic de familie, un medic clinician, un psihiatru, un psiholog, un manager de asistenţă medicală şi infirmieri.

Procuratura solicitase acest proces în aprilie, subliniind neajunsuri şi neglijenţă în îngrijirea fostei vedete. Maradona a murit în urma unui atac cardio-respirator pe 25 noiembrie 2020, singur, în patul său medical dintr-o reşedinţă din nordul Buenos Aires, în timp ce se recupera de la o intervenţie neurochirurgicală. A suferit de probleme cu rinichii şi ficatul, insuficienţă cardiacă, deteriorare neurologică şi dependenţă de alcool şi medicamente psihotrope.

Cei opt suspecţi vor fi judecaţi pentru „omucidere simplă”, infracţiune caracterizată atunci când o persoană săvârşeşte neglijenţă ştiind că poate cauza moartea cuiva. Aceştia riscă pedepse cuprinse între 8 şi 25 de ani de închisoare, dar ar trebui să apară liberi la proces, deoarece parchetul din San Isidro nu a cerut niciodată arestarea preventivă a acestora.

Potrivit procurorilor, personalul din conducerea lui Maradona ar fi fost "protagonistul unei spitalizări la domiciliu fără precedent, total deficitar şi nechibzuit”, şi ar fi comis o "serie de improvizaţii, defectuozităţi şi lipsuri”.

Un raport de expertiză, în cadrul anchetei, a concluzionat că fostul jucător a fost „lăsat în voia soartei” de către echipa sa medicală, ducându-l la o agonie lentă. Psiholog, medic sau asistent medical, suspecţii au avut totul în timpul audierilor, şi-au apărat acţiunile, în cadrul domeniului lor de competenţă, la patul campionului. Leopoldo Luque, medic curant şi confident al lui Maradona care a apărut printre acuzaţi, a spus că este "mândru de ceea ce (el) a făcut", susţinând că "a încercat să-l ajute" pe Maradona. În această etapă nu a fost propusă o dată pentru desfăşurarea procesului.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Fotbal

Ultimele articole Toate articolele