Ultima oră
George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi atacantul român George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi atacantul român
Mesaj pentru Adrian Mititelu după haosul de la Craiova: ”O poate bate o echipă de Liga 3!”

Mesaj pentru Adrian Mititelu după haosul de la Craiova: ”O poate bate o echipă de Liga 3!”
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul trei la Mutua Madrid Open. Ea ar putea să o înfrunte pe Iga Swiatek Sorana Cîrstea s-a calificat în turul trei la Mutua Madrid Open. Ea ar putea să o înfrunte pe Iga Swiatek
VIDEO | Ploaia a creat mari probleme la Sibiu! Organizatorii au făcut eforturi mari pentru ca Hermannstadt - Petrolul să se joace VIDEO | Ploaia a creat mari probleme la Sibiu! Organizatorii au făcut eforturi mari pentru ca Hermannstadt - Petrolul să se joace
VIDEO | Hermannstadt - Petrolul 1-0, în direct la Prima Sport 1! Găman deschide scorul VIDEO | Hermannstadt - Petrolul 1-0, în direct la Prima Sport 1! Găman deschide scorul
VIDEO | UTA - Oţelul Galaţi 3-1. Trupa lui Dorinel Munteanu a fost făcută KO la Arad VIDEO | UTA - Oţelul Galaţi 3-1. Trupa lui Dorinel Munteanu a fost făcută KO la Arad

Papa Francisc, consultat de medicul Atletico Madrid. ”El este foarte simpatic, dar poate puţin încăpăţânat”

Special Publicat de Daian Cutu pe 22 nov 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38224/20927931/1/papa.png

Papa Francisc, care suferă de dureri de genunchi şi este nevoit să se deplaseze cu scaunul cu rotile, a fost consultat de către şeful serviciului medical al Clubului de Fotbal Atletico Madrid, anunţă Jose Maria Villalon la un post de radio spaniol, relatează AFP.

Jose Maria Villalon a declarat la postul de radio COPE că a fost ”solicitat” împreună cu alt specialist, ”de către Conferinţa Episcopală Spaniolă şi nunţiul Vaticanului în Spania să îi facă o vizită Papei şi să discute cu echipa medicală a Vaticanului pentru a vedea dacă-l putem ajuta”.

”Este o onoare să avem un astfel de pacient şi mai ales o responsabilitate, pentru că este o personalitate mondială”, declară el într-un interviu postat marţi pe site de către acest post de radio care aparţine Conferinţei Episcopale Spaniole.

”Sunt optimist cu privire la faptul că Papa poate fi ajutat” să facă faţă ”acestui proces al artrozei”, declară medicul, subliniind că ar fi complicat ca Suveranjul Pontif să urmeze cu regularitate şedinţe de kinetoterapie sau de reeducare, din cauza unei ”agende complicate”.

”El este foarte simpatic, dar poate puţin încăpăţânat, pentru că nu vrea să se supună unor operaţii chirurgicale”, declară el zâmbind.

Papa a îndepărtat, într-adevăr, posibilitatea unei intevenţii chirurgicale, convins că are ”sechele” ale unei anestezii din iulie 2012, când a fost operat la colon.

Durerile cronice de genunchi ale lui Jorge Bergoglio îl obligă să se deplaseze cu scaunul cu rotile începând din mai şi au antrenat amânarea mai multor vizite în ultimele luni.

Starea sănătăţii papei face obiectul multor speculaţii. Slăbit de aceste dureri, el a lăsat ”deschisă” posibilitatea de a renunţa într-o bună zi la pontificat.

Medicul Atletico mai spune că a discutat despre fotbal cu papa, un mare fan al acestui sport şi care susţine din copilărie clubul San Lorenzo din Buenos Aires.

”El are multă personalitate. Îi este foarte bine. Este foarte lucid (...), foarte simpatic (...), iar apoi îi place fotbalul. Am putut să vorbim un pic despre asta”, declară Jose Maria Villalon.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Special

Ultimele articole Toate articolele