Ultima oră
LIVE VIDEO | Real Madrid s-a calificat după 3-4 cu Man. City la loviturile de departajare! Bayern este cealaltă semifinalistă, după 1-0 cu Arsenal LIVE VIDEO | Real Madrid s-a calificat după 3-4 cu Man. City la loviturile de departajare! Bayern este cealaltă semifinalistă, după 1-0 cu Arsenal
VIDEO | Bayern îşi salvează sezonul! Kimmich îi duce pe bavarezi în semifinalele Ligii Campionilor VIDEO | Bayern îşi salvează sezonul! Kimmich îi duce pe bavarezi în semifinalele Ligii Campionilor
Florin Maxim vrea să ducă până la final povestea. ”Să dea Dumnezeu să marcăm şi în finală” Florin Maxim vrea să ducă până la final povestea. ”Să dea Dumnezeu să marcăm şi în finală”
Istorie în motorsportul românesc: Dominic Marcu aduce primul titlu absolut într-un campionat de viteză în coastă cu o maşină electrică Istorie în motorsportul românesc: Dominic Marcu aduce primul titlu absolut într-un campionat de viteză în coastă cu o maşină electrică
Corvinul scrie cea mai frumoasă poveste a anului în fotbalul românesc. ”O calificare istorică pentru această echipă minunată, gaşca nebună” Corvinul scrie cea mai frumoasă poveste a anului în fotbalul românesc. ”O calificare istorică pentru această echipă minunată, gaşca nebună”
Juventus Torino trebuie să îi plătească 10 milioane de euro lui Cristiano Ronaldo Juventus Torino trebuie să îi plătească 10 milioane de euro lui Cristiano Ronaldo

Pas în faţă: Chelsea se poate vinde până la finalul lunii!

Chelsea Publicat pe 14 mar 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/38272/20637138/1/chelsea-fb.jpg


Compania americană de investiţii care se ocupă de vânzarea clubului Chelsea se aşteaptă ca schimbarea proprietarului grupării să aibă loc până la sfârşitul lunii, după discuţii pozitive cu guvernul britanic, informează BBC.
 
Guvernul va trebui să modifice licenţa acordată, pentru ca echipa să fie vândută, după ce actualul proprietar Roman Abramovici a fost palsat pe lista oligarhilor sancţionaţi din cauza războiului din Ucraina.
 
După un acord conform căruia vânzarea va fi aprobată de guvern, iar fondurile obţinute astfel vor merge către o organizaţie caritabilă, există speranţe că va fi stabilit un amendament pentru efectuarea tranzacţiei.
 
Guvernul a emis o licenţă specială pentru a permite clubului să continue să funcţioneze după îngheţarea activelor lui Abramovici, din cauza legăturilor sale cu preşedintele rus Vladimir Putin.
 
Cu toate acestea, conform condiţiilor actuale ale licenţei, clubul nu poate fi vândut.
 
Termenul de depunere a ofertelor a fost prelungit până vineri, 18 martie, fiind interesate peste 20 de părţi credibile.
 
Tranzacţia va fi supusă şi aprobării proprietarilor şi directorilor din Premier League.
 
"Cea mai rapidă vânzare pe care am făcut-o a fost de 10 zile, dar asta nu înseamnă că acest termen nu poate fi bătut. În mod normal, este o chestiune de săptămâni, dar depinde de complexitate şi de numărul potenţialilor proprietari", a declarat directorul executiv al Premier League, Richard Masters, la începutul acestei luni.
 
Compania americană de investiţii Raine Group a emis, sâmbătă, o scrisoare către potenţialii cumpărători, asigurând investitorii că "se va merge mai departe cu procesul de vânzare”.
 
"Înţelegem că încheierea cu succes a vânzării clubului de fotbal Chelsea va necesita aprobarea unei licenţe speciale de către guvernul Marii Britanii, care să aprobe atât sursa, cât şi utilizarea fondurilor. Vom lucra cu autorităţile din Marea Britanie pentru a obţine această licenţă pentru orice tranzacţie", a adăugat Raine Group.
 
Toate părţile sunt dornice ca vânzarea să aibă loc cât mai curând posibil, având în vedere că salariile lunare ce trebuie plătite de Chelsea se ridică la 28 de milioane de lire sterline (peste 33 de milioane de euro) şi licenţa guvernamentală a oprit efectiv veniturile obţinute în zilele de meci, lăsând clubul într-o situaţie financiară incertă.
 
Vineri, cardurile de credit ale clubului au fost suspendate temporar, pentru ca băncile să evolueze implicaţiile sancţiunilor impuse miliardarului rus Abramovici. Totodată, compania de telecomunicaţii Three şi-a suspendat contractul de sponsorizare cu Chelsea FC.
mail-share icon Email
viewscnt

Chelsea

Ultimele articole Toate articolele