Ultima oră
Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al echipei Arsenal. Actriţa s-a bucurat în timpul unui interviu Anne Hathaway, reacţie devenită virală la un gol al echipei Arsenal. Actriţa s-a bucurat în timpul unui interviu
Fernando Torres a semnat cu prima echipă de seniori în calitate de antrenor Fernando Torres a semnat cu prima echipă de seniori în calitate de antrenor
Belinda Bencic a devenit mamă Belinda Bencic a devenit mamă
VIDEO | Farul - Rapid 0-0, în direct la Prima Sport 1! Gol anulat pentru offside la gazde VIDEO | Farul - Rapid 0-0, în direct la Prima Sport 1! Gol anulat pentru offside la gazde
Surpriza lui Bogdan Lobonţ pentru duelul cu Farul. Un jucător cheie e pe bancă Surpriza lui Bogdan Lobonţ pentru duelul cu Farul. Un jucător cheie e pe bancă
VIDEO | ”U” Cluj - Poli Iaşi 1-0. ”Şepcile roşii” îşi asigură liniştea VIDEO | ”U” Cluj - Poli Iaşi 1-0. ”Şepcile roşii” îşi asigură liniştea

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep vine la Sports Festival. El va vorbi despre The Art of Coaching

Tenis Publicat de Daian Cutu pe 23 mai 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/20716253/1/halep-staff.jpg

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, vine la Sports Festival să vorbească despre The Art of Coaching! Unul dintre cei mai buni antrenori din lume va susţine un Masterclass la Sports Festival, pe 10 iunie, la BT Arena, de la 16:30, conform organizatorilor.

El e cunoscut în special pentru colaborarea avută cu Serena Williams, pe care a ajutat-o să redevină numărul 1 mondial, să domine ani de zile circuitul feminin într-o manieră incredibilă şi să câştige 10 titluri de Grand Slam, plus două medalii olimpice. Cariera lui de antrenor la nivel înalt a început cu adevărat în 2006, cu Marcos Baghdatis, cipriotul ajungând în finala de la Australian Open 2008 avându-l pe francez drept antrenor. Ulterior, a mai antrenat jucătoare precum Arevanze Rezai – pe care a dus-o aproape de Top 10 WTA –,  Anastasia Pavlyuchenova, Coco Gauff, dar a consiliat şi  jucători precum Grigor Dimitrov sau Stefanos Tsitsipas.

Dar francezul nu s-a limitat la a pregăti o jucătoare extraordinară. A încercat să folosească fiecare experienţă acumulată şi să dezvolte şi alte zone.

Cel mai remarcabil proiect al său – şi visul pe care a reuşit să şi-l îndeplinească – este Academia Mouratoglou, pe care a creat-o în 1996. În prezent, Mouratoglou Tennis Academy este cea mai importantă academie din Europa şi din lume, la care se antrenează mai mulţi sportivi de top (printre ei, Novak Djokovic, Andy Murray, Victoria Azarenka, Daniil Medvedev) şi care scoate aproape pe bandă rulantă nu doar jucători mari, cu potenţial de a deveni şi mai mari (Coco Gauff, Stefanos Tsitsipas, Holger Rune, Linda Fruhvirtova), ci şi antrenori şi fizioterapeuţi.

În acest moment, academia are peste 4.000 de jucători şi jucătoare care se antrenează constant şi alţi 200 de studenţi care se antrenează permanent şi beneficiază de toate facilităţile – de la cazare şi până la şcoală şi educaţie.

Adiţional, Mouratoglou a mai pus bazele a două programe mari: o fundaţie şi un eveniment anual.

Fundaţia Champ’seed a fost înfiinţată pentru a ajuta tinerii jucători fără mijloace financiare să poată reuşi în acest sport (Coco Gauff a făcut parte din acest program). Iar Ultimate Tennis Showdown (UTS) e o creaţie de turneu de tenis atipic, desfăşurat în ritm rapid, cu meciuri scurte şi reguli diferite. Scopul, spune Mouratoglou, e de a atrage noua generaţie către jocul de tenis, cât şi o încercare de a încuraja revoluţionarea tenisului.

Mouratoglou s-a făcut remarcat prin felul foarte analitic de a antrena şi de a studia adversarul. Francezul e un om al datelor şi cifrelor; îi place şi ştie cum să folosească statisticile avansate, ştie să găsească povestea ascunsă în spatele cifrelor, ştie să găsească unde s-a făcut diferenţa, cum a evoluat un jucător de la un meci la altul.

Viziunea lui despre relaţia antrenor – jucător e una specială: “Calitatea relaţiei dintre antrenor şi jucător este prima cheie a succesului. Este nevoie de încredere şi comunicare completă. Treaba mea este să ajut jucătorii să-şi găsească puterea în ei înşişi pentru a-şi atinge potenţialul. Aceste obiective pot fi atinse doar dacă jucătorul şi antrenorul cred unul în celălalt 100%. Prea mulţi antrenori trec direct la propunerea de soluţii înainte de a stabili acea relaţie câştigătoare, iar acest lucru nu declanşează niciodată rezultate bune. De asemenea, este important să înţelegem că un jucător este o maşină complexă care începe cu mintea. Înţelegerea modului în care funcţionează întreaga maşină – întreaga persoană – este primul pas pentru a face ajustările necesare pentru a atinge următorul nivel”, spune Patrick Mouratoglou.

Din această primăvară, Patrick a devenit antrenorul Simonei Halep, cea mai bună jucătoare din România din istoria acestui sport.

mail-share icon Email
viewscnt

Tenis

Ultimele articole Toate articolele