Ultima oră
Emilia Corbu a cucerit titlul de campioană a României la floretă Emilia Corbu a cucerit titlul de campioană a României la floretă
Succesul din Cupă vine la pachet cu o primă considerabilă pentru cei de la Corvinul Succesul din Cupă vine la pachet cu o primă considerabilă pentru cei de la Corvinul
VIDEO |  Dramaticul game final în care Hurkacz a capotat. Tommy Paul, pericol la RG? VIDEO | Dramaticul game final în care Hurkacz a capotat. Tommy Paul, pericol la RG?
Mircea Cristescu şi-a anunţat retragerea din structura de conducere a campioanei UBT Cluj la finalul sezonului Mircea Cristescu şi-a anunţat retragerea din structura de conducere a campioanei UBT Cluj la finalul sezonului
VIDEO | Las Palmas - Betis 2-2. Final liniştit de sezon pentru ambele formaţii VIDEO | Las Palmas - Betis 2-2. Final liniştit de sezon pentru ambele formaţii
Dorin Rotariu a ales unde vrea să joace. ”Eu cred că sunt mai mari şanse să meargă” Dorin Rotariu a ales unde vrea să joace. ”Eu cred că sunt mai mari şanse să meargă”

Persoana care i-a recomandat Simonei Halep produsele ce i-au adus 4 ani de suspendare! Greşeala care a dus la marele scandal din tenis

Tenis Publicat pe 14 sep 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38122/21315266/2/profimedia-0804836056.jpg

Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat în octombrie, moment care a şocat lumea tenisului. Se pare că suplimentele luate de sportivă au fost recomandate de o fizioterapeută din echipa lui Patrick Mouratoglou.

Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat că un tribunal independent a suspendat-o pe jucătoarea româncă de tenis Simona Halep pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP).

Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada de ineligibilitate.

Echipa Simonei Halep s-a apărat prin faptul că sportiva nu a consumat substanţa respectivă cu bună ştiinţă, iar cauza apariţiei acestui roxadustat ar fi un supliment de colagen pe care l-a folosit în finalul lunii august 2022. 

Fizioterapeuta din echipa lui Patrick Mouratoglou i-a recomandat suplimentul Simonei 

Din dorinţa de a forţa prezenţa la US Open, după ce s-a retras de la turneul de la Cincinnati în urma unei accidentări la coapsă, Simona a acceptat să ia un supliment de colagen recomandat de fizioterapeuta Candice Gohier.

Gohier a informat-o pe sportiva româncă despre faptul că a verificat cele trei produse recomandate de Frederic Lefebvre, directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou. Simona a recunoscut că nu auzise de aceste produse, dar după verificarea prospectului a decis să le ia.

Cele trei produse pe care le-a folosit tenismena de la mijlocul lunii august sunt: o băutură pe bază de electroliţi (Magneziu, Calciu, Sodiu), un supliment pentru recuperare şi Keto MCT, un supliment cu acizi graşi cu lanţ mediu (care se asimilează direct în fluxul sanguin) şi pulbere de colagen marin.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Tenis

Ultimele articole Toate articolele