Ultima oră
Răzvan Lucescu, discurs fabulos după ce a câştigat titlul! "Orice om angajat în fotbal visează să aibă o asemenea atmosferă" Răzvan Lucescu, discurs fabulos după ce a câştigat titlul! "Orice om angajat în fotbal visează să aibă o asemenea atmosferă"
Rapid, luată peste picior după finalul sezonului! "Dacă ceri 1-3, te trezeşti pe şase" | VIDEO EXCLUSIV Rapid, luată peste picior după finalul sezonului! "Dacă ceri 1-3, te trezeşti pe şase" | VIDEO EXCLUSIV
Bogdan Lobonţ, luat în colimator! ”Nu are nicio logică” Bogdan Lobonţ, luat în colimator! ”Nu are nicio logică”
Ce urcare în clasamentul WTA pentru Irina Begu! Ce urcare în clasamentul WTA pentru Irina Begu!
Minnesota Timberwolves a eliminat-o pe Denver Nuggets după un comeback senzaţional! Coincidenţă uluitoare Minnesota Timberwolves a eliminat-o pe Denver Nuggets după un comeback senzaţional! Coincidenţă uluitoare
Ce lovitură se pregăteşte în Superligă! Un jucător de la "U" Cluj, dorit de Gigi Becali la FCSB Ce lovitură se pregăteşte în Superligă! Un jucător de la "U" Cluj, dorit de Gigi Becali la FCSB

Peste 400 dintre cei mai puternici ciclişti din sunt aşteptaţi la primul Campionat European de Mountain Bike din România

Sporturi Publicat de Daian Cutu pe 24 apr 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21570009/1/ciclism.jpg

Peste 400 dintre cei mai puternici ciclişti din Europa sunt aşteptaţi la primul Campionat European de Mountain Bike organizat în România, la Cheile Grădiştei, în perioada 8-12 mai.

La Campionatul European de Mountain Bike la disciplinele Cross Country Olympic (XCO), Cross Country Team Relay (XCR) şi Cross Country Short Track (XCC) pentru categoriile Elite, U23 şi Juniori vor concura sportivi din peste 17 ţări.

Până acum şi-au confirmat participarea aproape 200 de rideri din 17 ţări, între care Franţa, Olanda, Belgia şi Danemarca, dar numărul acestora este aşteptat să crească la 400 de sportivi şi 200 de tehnicieni până la închiderea înscrierilor. 

Cei peste 10.000 de spectatori care sunt aşteptaţi la Cheile Grădiştei în cele cinci zile de competiţie vor avea ocazia să vadă sportivi precum franţuzoaica Pauline Ferrand-Prévot, multiplă campioană mondială la mai multe discipline din Mountain Bike, neerlandeza Puck Pieterse, câştigătoare a Cupei Mondiale la MTB în 2023, atât la XCO, cât şi XCC, sau francezii Joshua Dubau (câştigător al mai multor etape de cupă mondială la XCO şi XCC) şi Victor Koretzky, multiplu campion mondial la Team Relay.

România va fi reprezentată, între alţii, de Vlad Dascălu, care va încerca să îşi apere titlul de campion european la XCO, de Ede Molnar, campion european la Eliminator şi proaspăt câştigător al primei etape din cupa mondială la Eliminator şi de Wendy Bunea, o junioare care deja se afirmă în competiţiile europene.

Potrivit Federaţiei Române de Ciclism, costurile de organizare a evenimentului se ridică la peste 350.000 de euro, sumă ce acoperă costuri efective de organizare, procesul de acreditare, cronometraj, precum şi transmisiunea live a evenimentului prin intermediul Eurosport şi Aplicaţiei Eurosport - către un număr de peste 8 milioane de potenţiali telespectatori.

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele