Ultima oră
Constantin Budescu, OUT de la Farul Constantin Budescu, OUT de la Farul
S-a schimbat arbitrul pentru FCSB - Rapid! Kovacs, „retrogradat” după Barcelona - PSG. Cine va fi la centrul partidei de pe „Arena Naţională” S-a schimbat arbitrul pentru FCSB - Rapid! Kovacs, „retrogradat” după Barcelona - PSG. Cine va fi la centrul partidei de pe „Arena Naţională”
Scoţienii au făcut anunţul! Ianis Hagi, pe picior de plecare: „Pare inevitabil” Scoţienii au făcut anunţul! Ianis Hagi, pe picior de plecare: „Pare inevitabil”
Curăţenie totală la Universitatea Craiova după venirea lui Gâlcă! Doar 5 jucători sunt de neatins Curăţenie totală la Universitatea Craiova după venirea lui Gâlcă! Doar 5 jucători sunt de neatins
Guvernul american va despăgubi gimnastele care au fost victimele lui Larry Nassar Guvernul american va despăgubi gimnastele care au fost victimele lui Larry Nassar
Moment inedit în Conference League! A primit două cartonaşe galbene,dar nu a fost eliminat Moment inedit în Conference League! A primit două cartonaşe galbene,dar nu a fost eliminat

Petrolul l-a pierdut pe Diarra, golgheterul decisiv în sezonul promovării. Transferul făcut pentru a-l înlocui: "Ne-am înţeles!"

Petrolul Ploiești Publicat pe 2 iul 2022
mail-share icon Email
//i0.1616.ro/media/581/3142/39486/20760854/1/sd.jpg


Petrolul Ploieşti a rămas fără Sory Ibrahim Diarra (22 de ani), unul dintre artizanii promovării în Superliga. Atacantul malian a lipsit de la reunirea lotului şi din primul cantonament al acestei veri şi a invocat probleme cu paşaportul, dar conducerea ploieştenilor nu crede în varianta jucătorului şi e gata să se adreseze Comisiilor şi să obţină suspendarea acestuia.
 
În sezonul 2021/2022, Diarra a lăsat o impresie foarte bună sub comanda lui Nae Constantin, iar cele 16 goluri şi cinci pase decisive reuşite în 29 de meciuri au reprezentat un aport decisiv în vederea revenirii pe prima scenă a fotbalului românesc. Odată campionatul terminat, Diarra a plecat în Africa, dar nu s-a mai întors la reunirea lotului, invocând unele probleme pe care le-a avut cu paşaportul în momentul în care a încercat să reintre în Europa.
 
Pentru ploieşteni, însă, varianta înaintată de vârful născut la Segou nu stă în picioare. Conducerea petroliştilor consideră că Diarra nu spune adevărul, motiv pentru care-l va chema pe african în faţa Comisiilor şi va încerca să-l suspende:
 
"Diarra e istorie pentru Petrolul, iar clubul se va adresa la comisii pentru ca atacantul malian sa fie suspendat. Noi credem ca nu va avea nicio şansă să câştige în această speţă", a anunţat Claudiu Tudor, directorul sportiv al nou-promovatei, pentru PlaySport.ro.

Petrolul i-a găsit înlocuitor

Rămasă fără omul de gol de sezonul trecut, trupa din Ploieşti i-a înregimentat din timp pe Mirko Ivanovski şi Gicu Grozav, apoi a demarat căutările pentru găsirea unui nou atacant. Iar alesul este Christian Irobiso, vârful nigerian în vârstă de 29 de ani care a retrogradat cu Dinamo la finalul stagiunii trecute:
 
"Ne-am înţeles cu Irobiso, mâine noapte ajunge la Ploiesti. Duminică va semna un contract care se va întinde pe 2 sezoane", a confirmat Claudiu Tudor, pentru sursa mai sus citată.
 
350.000 de euro e cota de piaţă a lui Irobiso, care a reuşit să marcheze de trei ori în cele nouă meciuri în care a îmbrăcat tricoul lui Dinamo în stagiunea în care bucureştenii au retrogradat pentru prima dată în istorie în Liga 2.

//i0.1616.ro/media/581/3142/39486/20760854/2/christian-irobiso.jpg
mail-share icon Email
viewscnt