Ultima oră
Ce a spus Bogdan Lobonţ despre o posibilă colaborare cu Mircea Lucescu Ce a spus Bogdan Lobonţ despre o posibilă colaborare cu Mircea Lucescu
Verona - Fiorentina 2-1. Pas uriaş în lupta pentru salvarea de la retrogradare făcut de gazde Verona - Fiorentina 2-1. Pas uriaş în lupta pentru salvarea de la retrogradare făcut de gazde
Motivul pentru care Alexandru Mitriţă nu este convocat la naţională: „Trebuie să facă şi asta” Motivul pentru care Alexandru Mitriţă nu este convocat la naţională: „Trebuie să facă şi asta”
Valentin Ţicu, afectat vizibil după reacţia fanilor Petrolului. „Etapa trecută am fost scuipat de suporteri” Valentin Ţicu, afectat vizibil după reacţia fanilor Petrolului. „Etapa trecută am fost scuipat de suporteri”
Actorul Will Ferrell a devenit acţionar minoritar la un club englez de tradiţie Actorul Will Ferrell a devenit acţionar minoritar la un club englez de tradiţie
Românii fac spectacol în Italia! Dennis Man a pasat la golul lui Valentin Mihăilă Românii fac spectacol în Italia! Dennis Man a pasat la golul lui Valentin Mihăilă

Polonia şi Ţările Baltice se vor opune prezenţei sportivilor din Rusia şi Belarus la JO din 2024: ”Ar fi o decizie imorală şi greşită”

Sporturi Publicat pe 31 ian 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38128/21000839/1/olympic-games-paris.jpg

Polonia şi Ţările Baltice (Lituania, Letonia, Estonia) se vor opune prezenţei sportivilor ruşi şi belarusi la Jocurile Olimpice de la Paris-2024, chiar şi sub un drapel neutru, a declarat, marţi, ministrul de externe leton, notează AFP.

Săptămâna trecută, Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a anunţat că ia în considerare întoarcerea sportivilor interzişi sub drapel neutru, cu condiţia ca aceştia „să nu fi susţinut activ războiul din Ucraina”.

Kievul a acuzat imediat organismul olimpic de „promovarea războiului” şi a ameninţat că va boicota Jocurile de la Paris, dacă ruşii vor participa.

Marţi, şeful diplomaţiei letone, Edgars Rinkevics, a racţionat: „Decizia de a permite ruşilor şi belaruşilor să participe la următoarele Jocuri este imorală şi greşită”, a scris el pe Twitter, în marja unei întâlniri de la Riga cu omologii polonez, lituanian şi eston.

Prin intermediul preşedintelui său, Zorzs Tikmer, Comitetul Olimpic Leton a ameninţat deja că va boicota Jocurile Olimpice: „Letonia nu va participa la Jocuri alături de ţara agresoare”, a spus el.

Săptămâna trecută, ministrul polonez al Sportului Kamil Bortniczuk a declarat deja că „nu şi-a imaginat” posibilitatea ca ruşii şi belaruşii să participe la Jocurile Olimpice.

În Estonia, prim-ministrul Kaja Kallas a declarat, luni, că dacă s-ar permite ca sportivii ruşi să concureze „ar fi o batjocură la adresa ucrainenilor şi a zecilor de mii de oameni care şi-au pierdut viaţa în cea mai gravă crimă împotriva umanităţii comisă în Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial”.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Sporturi

Ultimele articole Toate articolele