Ultima oră
Steaua l-a transferat pe Robert Viiber, jucător din naţionala Estoniei de volei Steaua l-a transferat pe Robert Viiber, jucător din naţionala Estoniei de volei
Chiricheş s-a decis! Când va decide dacă revine sau nu lui FCSB Chiricheş s-a decis! Când va decide dacă revine sau nu lui FCSB
Australianul Ange Postecoglou, noul antrenor al celor de la Tottenham Australianul Ange Postecoglou, noul antrenor al celor de la Tottenham
VIDEO | Benzema şi-a luat adio de la Real Madrid. ”A fost o călătorie minunată în viaţa mea” VIDEO | Benzema şi-a luat adio de la Real Madrid. ”A fost o călătorie minunată în viaţa mea”
Fiul lui Narcis Răducan va juca în Superliga, după despărţirea de CSA Steaua Fiul lui Narcis Răducan va juca în Superliga, după despărţirea de CSA Steaua
Karolina Muchova, prima semifinalistă la Roland Garros Karolina Muchova, prima semifinalistă la Roland Garros

Portretul făcut de antrenorul lui Alexi Pitu jucătorului român. Marea calitate şi marele minus al aripei stânga

Stranieri Publicat de Emanoil Ursache pe 24 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38207/21074074/1/profimedia-0764418728.jpg

Antrenorul grupării Bordeaux, David Guion, a vorbit deschis despre modul în care se descurcă Alexi Pitu la noua sa echipă, în al doilea eşalon al fotbalului din Franţa.

Tehnicianul i-a făcut un portret majoritar favorabil tânărului fotbalist român, căruia i-a scos în evidenţă calităţile tehnice, însă i-a atras atenţia că trebuie să se dezvolte din punct de vedere fizic pentru a avea forţa necesară pentru a face faţă în fotbalul din ”Hexagon”.

Un fotbalist tehnic, dar carent la forţă

”Este un băiat pe care mi l-au oferit scouterii, înainte de vacanţa de iarnă. De când a sosit, ne-a adus multă prospeţime. E acolo să se distreze şi să joace. A ajuns în timpul competiţiei şi a performat în puţine meciuri. 

E un adevărat mingicar, dar a avut ceva mai multe probleme la antrenamentul de forţă (...) Am vrut să-i arăt că jocul fizic este important în Franţa şi că va trebui să-şi îmbunătăţească abilităţile fizice. 

A văzut şi a înţeles foarte bine. S-a integrat foarte bine. L-am testat pe diferite poziţii şi în diferite situaţii, pentru a vedea cum s-a obişnuit.

Nu am vrut să-l pun în dificultate în anumite meciuri, aşa că nu l-am introdus. În ultima întâlnire, ne-a arătat că a fost capabil să ne aducă ofensiv în ultimii 30 de metri”, a declarat David Guion, antrenorul grupării Bordeaux, pentru France Bleu Gironde, preluat de Madeingirondins.ouest-france.fr.

7 apariţii a bifat Alexi Pitu pentru Bordeaux în sezonul actual din Ligue 2, de la finalul lunii ianuarie, când a fost transferat de la Farul Constanţa pentru 2 milioane de euro. Aripa stângă în vârstă de 20 de ani a intrat de fiecare data ca rezervă, fără să înscrie sau să ofere o pasă de gol.

În stagiunea din Superligă a marcat de 5 ori şi a oferit alte 5 pase de gol în 20 de apariţii pentru Farul.

Sursa foto: Profimedia

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Stranieri

Ultimele articole Toate articolele