Ultima oră
Mitriţă, la echipă naţională? ”Ar fi bun, chiar dacă nu ar juca titular!” | VIDEO EXCLUSIV Mitriţă, la echipă naţională? ”Ar fi bun, chiar dacă nu ar juca titular!” | VIDEO EXCLUSIV
VIDEO | Aston Villa - Liverpool 3-3. ”CormoraniI” au avut două goluri avans până pe final VIDEO | Aston Villa - Liverpool 3-3. ”CormoraniI” au avut două goluri avans până pe final
VIDEO | Barcelona - Real Sociedad 2-0. Catalanii revin pe locul secund în La Liga VIDEO | Barcelona - Real Sociedad 2-0. Catalanii revin pe locul secund în La Liga
Irina Begu, eliminată de Danielle Collins, în optimi la Roma. Românca a luat doar 3 game-uri Irina Begu, eliminată de Danielle Collins, în optimi la Roma. Românca a luat doar 3 game-uri
VIDEO | Gică Hagi vrea să ia măsuri drastice! ”A fost frumos la Farul, s-a plătit bine” VIDEO | Gică Hagi vrea să ia măsuri drastice! ”A fost frumos la Farul, s-a plătit bine”
E gata! Louis Munteanu a anunţat unde vrea să joace din sezonul următor. ”Nu ştiu nimic despre interesul celor de la FCSB” E gata! Louis Munteanu a anunţat unde vrea să joace din sezonul următor. ”Nu ştiu nimic despre interesul celor de la FCSB”

Poveşti fabuloase cu ”Generaţia de Aur”! ”Nu i-a dat că e ungur”

Echipa nationala Publicat de Tudor Moisa pe 22 feb 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21501111/1/profimedia-0599609037.jpg

Naţionala României a reuşit cea mai mare performanţă din istorie în 1994, la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii.

În urmă cu 30 de ani, ”Generaţia de Aur” a ajuns până în sferturile de finală, pierzând, la loviturile de departajare, cu Suedia.

Calificarea la Mondial s-a obţinut pe 17 noiembrie 1993, la Cardiff. Atunci, România, care avea nevoie de măcar un rezultat de egalitate, a învins Ţara Galilor, scor 1-2, după ce Bodin ratase o lovitură de la 11 metri, la scorul de 1-1.

Florin Prunea a rememorat partida respectivă şi a dezvăluit două întâmplări. Fostul portar al naţionalei a vorbit despre o promisiune a lui George Păunescu, respectată cu greu, dar şi despre ce i-a spus Gică Mihali, la Cardiff, înaintea penaltiului ratat de Bodin.

”Când am venit de la Cardiff, ce era la aeroport, frate ... meciul de la Cardiff a fost un meci cu o încărcătură ... greu, un meci rău.

Nu am să îl uit pe Mihali, pe Gică. Noi înainte de meci am avut şedintă cu nea George Păunescu, dimineaţa, la hotel. Ne-a zis: 'Eu vă dau deseară câte un Mercedes. Aveţi 18 maşini'. Şi ni le-a şi dat, dar cu scandal. Am zis că nu ne urcăm în avionul de America dacă nu vin maşinile. Meciul a fost în octombrie, nu mai veneau maşinile. A trecut Revelionul, noi pe Mircea Sandu călare: 'Domnule, maşinile, unde sunt maşinile?'. Până la urmă, cu două săptămâni înainte de America, au venit maşinile, 0 kilometri. 

Tibi a jucat la Cardiff, Selymes, dar nu i-a dat că e ungur, frate şi i-a dat lui Lăcă (n.r. Marius Lăcătuş) şi Lăcă nu a fost la Cardiff, dar jucase şapte meciuri ... şi lui Tibi nu i-a dat, în fine.

La faza cu Bodin (n.r. penalti ratat de Bodin la 1-1), Mihali făcea încălzirea în spatele porţii şi Gică, noi îi spunem 'câh', că se mai bâlbâie când se grăbeşte ... şi când îl aud pe 'Câh': 'Ci***ă, maşinile noastre, mâncaţi-aş! Ci***ă, maşinile noastre, frate!'.

Gică, săracul ... şi când a dat ăla una în bară ...”, a povestit Florin Prunea, la podcastul lui Andi Moisescu.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri