Ultima oră
NEWS ALERT | Patru arbitri români au fost delegaţi la EURO NEWS ALERT | Patru arbitri români au fost delegaţi la EURO
S-a terminat joaca! Dan Petrescu revine mai repede în Gruia, iar Neluţu Varga va băga mâna adânc în buzunar S-a terminat joaca! Dan Petrescu revine mai repede în Gruia, iar Neluţu Varga va băga mâna adânc în buzunar
Uluitor! S-a aflat motivul pentru care Adrian Mititelu Jr. a făcut supradoza Uluitor! S-a aflat motivul pentru care Adrian Mititelu Jr. a făcut supradoza
O nenorocire nu vine niciodată singură! Fratele unui star din NBA a fost suspendat pe viaţă, iar altul a fost condamnat la închisoare cu executare O nenorocire nu vine niciodată singură! Fratele unui star din NBA a fost suspendat pe viaţă, iar altul a fost condamnat la închisoare cu executare
Revenire de senzaţie în Superligă? Declaraţia dată de fostul jucător din Gruia Revenire de senzaţie în Superligă? Declaraţia dată de fostul jucător din Gruia
Gabi Tamaş revine pe teren Gabi Tamaş revine pe teren

Poveşti fabuloase cu ”Generaţia de Aur”! ”Nu i-a dat că e ungur”

Echipa nationala Publicat de Tudor Moisa pe 22 feb 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38206/21501111/1/profimedia-0599609037.jpg

Naţionala României a reuşit cea mai mare performanţă din istorie în 1994, la Campionatul Mondial din Statele Unite ale Americii.

În urmă cu 30 de ani, ”Generaţia de Aur” a ajuns până în sferturile de finală, pierzând, la loviturile de departajare, cu Suedia.

Calificarea la Mondial s-a obţinut pe 17 noiembrie 1993, la Cardiff. Atunci, România, care avea nevoie de măcar un rezultat de egalitate, a învins Ţara Galilor, scor 1-2, după ce Bodin ratase o lovitură de la 11 metri, la scorul de 1-1.

Florin Prunea a rememorat partida respectivă şi a dezvăluit două întâmplări. Fostul portar al naţionalei a vorbit despre o promisiune a lui George Păunescu, respectată cu greu, dar şi despre ce i-a spus Gică Mihali, la Cardiff, înaintea penaltiului ratat de Bodin.

”Când am venit de la Cardiff, ce era la aeroport, frate ... meciul de la Cardiff a fost un meci cu o încărcătură ... greu, un meci rău.

Nu am să îl uit pe Mihali, pe Gică. Noi înainte de meci am avut şedintă cu nea George Păunescu, dimineaţa, la hotel. Ne-a zis: 'Eu vă dau deseară câte un Mercedes. Aveţi 18 maşini'. Şi ni le-a şi dat, dar cu scandal. Am zis că nu ne urcăm în avionul de America dacă nu vin maşinile. Meciul a fost în octombrie, nu mai veneau maşinile. A trecut Revelionul, noi pe Mircea Sandu călare: 'Domnule, maşinile, unde sunt maşinile?'. Până la urmă, cu două săptămâni înainte de America, au venit maşinile, 0 kilometri. 

Tibi a jucat la Cardiff, Selymes, dar nu i-a dat că e ungur, frate şi i-a dat lui Lăcă (n.r. Marius Lăcătuş) şi Lăcă nu a fost la Cardiff, dar jucase şapte meciuri ... şi lui Tibi nu i-a dat, în fine.

La faza cu Bodin (n.r. penalti ratat de Bodin la 1-1), Mihali făcea încălzirea în spatele porţii şi Gică, noi îi spunem 'câh', că se mai bâlbâie când se grăbeşte ... şi când îl aud pe 'Câh': 'Ci***ă, maşinile noastre, mâncaţi-aş! Ci***ă, maşinile noastre, frate!'.

Gică, săracul ... şi când a dat ăla una în bară ...”, a povestit Florin Prunea, la podcastul lui Andi Moisescu.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri