Ultima oră
VIDEO | Arbitrul finalei Ligii Europa şi familia sa, atacaţi de suporterii echipei AS Roma la aeroport VIDEO | Arbitrul finalei Ligii Europa şi familia sa, atacaţi de suporterii echipei AS Roma la aeroport
Aproape 300 de sportivi, din cinci ţări, la Internaţionalele României ”Iolanda Balaş Soter” Aproape 300 de sportivi, din cinci ţări, la Internaţionalele României ”Iolanda Balaş Soter”
EXCLUSIV | Cristi Dulca, opinie despre cine va antrena CFR Cluj în sezonul următor  EXCLUSIV | Cristi Dulca, opinie despre cine va antrena CFR Cluj în sezonul următor
Inter Miami s-a despărţit de tehnicianul Phil Neville Inter Miami s-a despărţit de tehnicianul Phil Neville
Anchetă a UEFA după ce Szymon Marciniak, arbitrul finalel Ligii Campionilor, a ţinut un discurs la o reuniune organizată de un politician de extremă dreapta
Anchetă a UEFA după ce Szymon Marciniak, arbitrul finalel Ligii Campionilor, a ţinut un discurs la o reuniune organizată de un politician de extremă dreapta
EXCLUSIV VIDEO | Se retrage Adrian Mititelu de la FCU Craiova? ”Este vorba de 20 de ani de patimă şi de suferinţă”. Decizia luată după meciul cu CFR Cluj EXCLUSIV VIDEO | Se retrage Adrian Mititelu de la FCU Craiova? ”Este vorba de 20 de ani de patimă şi de suferinţă”. Decizia luată după meciul cu CFR Cluj

Precizările departamentului juridic al FRF după motivarea deciziei Comisiei de Recurs în cazul Sepsi – FC U Craiova

Sepsi OSK Publicat pe 30 mar 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38234/21081630/1/sepsi-fc-u-craiova-1.png

Comisia de Recurs a FRF a publicat, joi, motivarea deciziei în cazul partidei Sepsi OSK – FC U Craiova, notează frf.ro, care prezintă câteva precizări ale departamentului juridic.

Având în vedere numeroasele comunicări publice cu privire la hotărârea Comisiei de Recurs în cauza jocului oprit dintre echipele Sepsi şi FC U Craiova, anterior motivării respectivei decizii, departamentul juridic al FRF consideră că se impun următoarele precizări ca urmare a comunicării deciziei motivate de către organismul jurisdictional al FRF, scrie frf.ro.

Comisia de Recurs a reţinut că:

Rasismul care face diferenţe între persoane cu privire la <rasă> sau <etnie> include şi xenofobia.

Procedura de oprire a jocului în conformitate cu art. 58 pct. 10 din ROAF a fost una regulamentară”.

Comisia de Recurs consideră că în mod legal şi temeinic Comisia de Disciplină şi Etică a FRF a reţinut răspunderea disciplinară a recurentei (U Craiova 1948) în temeiul art. 54 pct. 2 din Regulamentul Disciplinar.

Reprezentanţii intimatei ACS Sepsi OSK au susţinut în faţa Comisiei de Recurs că meciul putea să nu fie întrerupt şi ar fi putut continua pe teren deoarece nu punea în pericol siguranţa şi ordinea publică”.

Comisia de Recurs a considerat că sancţionarea U Craiova 1948 SA cu forfait este excesivă în prezenta cauză”.

Având în vedere că art. 54 pct. 6 RD prevede că sancţiunile aplicate pe baza acestui articol pot fi reduse … dacă alte motive serioase o justifică, iar art. 54 pct. 4 RD lasă o opţiune organului disciplinar, în funcţie de circumstanţele concrete ale cauzei, de a aplica şi alte sancţiuni complementare, luând în considerare argumentele mai sus-expuse, Comisia de Recurs urmează a înlătura sancţiunea de forfait în favoarea SEPSI OSK”.

După cum rezultă din cele de mai sus, pentru corecta informare, menţionăm că din motivarea deciziei Comisiei de Recurs reiese că xenofobia şi rasismul nu sunt două noţiuni distincte şi că arbitrul şi observatorul de joc au procedat corect, subliniază departamentul juridic al FRF.

La 9 martie, Comisia de Recurs din cadrul FRF a decis rejucarea meciului dintre echipele Sepsi Sfântu Gheorghe şi FC U Craiova, suspendat la 29 ianuarie din cauza scandărilor rasiste şi xenofobe ale suporterilor.

 

 

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Sepsi OSK

Ultimele articole Toate articolele