Ultima oră
VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău 1-1. Egal în primul meci din play-off-ul Ligii 2 şi un super gol de la mare distanţă VIDEO | Corvinul Hunedoara - Gloria Buzău 1-1. Egal în primul meci din play-off-ul Ligii 2 şi un super gol de la mare distanţă
Tun financiar dat de CFR Cluj! Clubul de top din Premier League a pus pe masă 3,5 milioane de euro pentru jucător: ”Este un fotbalist modern!”

Tun financiar dat de CFR Cluj! Clubul de top din Premier League a pus pe masă 3,5 milioane de euro pentru jucător: ”Este un fotbalist modern!”
Mircea Rednic acuză sancţiunea primită, după incidentele de la Dinamo - UTA. „Eu cu ce am greşit?” Mircea Rednic acuză sancţiunea primită, după incidentele de la Dinamo - UTA. „Eu cu ce am greşit?”
Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri

Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză de Fotbal pentru o nouă serie de infracţiuni legate de pariuri
Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito” Situaţie fără precedent în fotbalul românesc! CSA Steaua trece pe modul „incognito”
Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin Volei Alba Blaj, a treia semifinalistă a Diviziei A la volei feminin

Pregătirea mentală, marea hibă a FCSB. Edi Iordănescu: "Până nu arătăm forţă mentală colectivă, nu vom putea să emitem pretenţii" VIDEO

FCSB Publicat de Andrei Ionascu pe 24 sep 2021
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38227/20406149/1/edi.jpg

FCSB a fost aproape de o eliminare neaşteptată din Cupa României, după ce a fost egalată de la 3-0 de către CS Hunedoara, echipă din Liga 3. Antrenorul Edi Iordănescu a atras atenţia că pregătirea mentală este marea problemă a ‘roş-albaştrilor’.

  • FCSB joacă sâmbătă, pe Arena Naţională, cu Academica Clinceni, de la ora 21:00, în cadrul etapei a 10-a din Casa Liga 1, în direct pe Look Sport+ şi www.primaplay.ro.

FCSB a strâns 15 puncte după primele 9 runde. FCSB a câştigat ultimele două meciuri de campionat fără să primească gol.

Academica Clinceni este ultima clasată în Liga 1, cu doar 2 puncte în 9 meciuri. Ilfovenii n-au câştigat niciun meci în acest sezon, iar antrenorul Ilie Poenaru a fost demis, fiind înlocuit cu Ionuţ Chirilă.

Chirilă a avut un debut nefericit, echipa din Clinceni fiind eliminată de către divizionara secundă FC Buzău în 16-imile de finală ale Cupei României, scor 2-1, după prelungiri.

"Suntem în faţa unui nou joc important, aşa cum sunt toate, mai ales că punctele puse în joc sunt capitale pentru noi, ţinând cont de diferenţă care ne desparte faţă de locurile fruntaşe. Am avut două zile să pregătim acest joc, încercăm să capacităm cât se poate de bine echipa, să o recuperăm, pentru că am venit după o deplasare grea, cu un joc mai lung decât ar fi trebuit şi decât ne-am fi aşteptat. E un joc cu o echipă care a schimbat antrenorul şi care sunt sigur că va crea o emulaţie acolo, cu o determinare diferită faţă de ce a fost până acum. Sunt sigur că această echipă are capacitate şi trebuie să fim în gardă, să facem un joc consistent şi să mai adăugăm trei puncte în clasament.

La Hunedoara am avut o mentalitate duplicitară, am avut 3-0 după care ne-am gândi că putem să jucăm şi fără concentrare şi fără responsabilitate, şi fotbalul a demonstra că te pedepseşte. Nemulţumirile rămân, dar echipă trebuie să demonstreze că a înţeles mesajul meu. Până nu arătăm o forţă mentală colectivă, nu vom putea să emitem pretenţii pentru a îndeplini obiectivul. Sunt multe lucruri de pus la punct, mentalitatea, gândirea, personalitatea din joc, faptul că avem scurtcircuite de concentrare, că facem greşeli de neacceptat. Sunt chestiuni care mă supără, dar sunt sigur că sunt lucruri rezolvabile. Jucătorii trebuie să se alinieze la pretenţiile mele, să înţeleagă că nu lucrez cu jumătăţi de măsură, doar aşa va apărea şi progresul.

Ce mă interesează cel mai mult în momentul de faţă este rezultatul, în viitor vom avea timp să creştem şi ca exprimare. Am o datorie mare faţă de patronul clubului care îmi acordă această susţinere, din punctul meu de vedere necondiţionată, şi am o datorie enormă faţă de suporterii care în număr mare s-au întors lângă echipă. S-a mers pe o structură cu mulţi jucători tineri, susţin în continuare ideea că antrenez jucători cu mult talent, dar nu e suficient în fotbal. Rezultatul este ceea ce contează. Sunt lucruri care sunt specifice tinereţii, îi aştept şi pe jucătorii maturi să mai elimine din greşeli şi fluctuaţii, muncim pentru asta şi fiţi sigur că progresul va apărea pentru că încet, încet se obişnuiesc cu mine, cu cerinţele mele şi cu pretenţiile mele", a spus Edi Iordănescu, la conferinţa de presă.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

FCSB

Ultimele articole Toate articolele