Ultima oră
Se ştiu toate echipele din Europa care vor participa la Campionatul Mondial al Cluburilor Se ştiu toate echipele din Europa care vor participa la Campionatul Mondial al Cluburilor
NEWS ALERT | Un baschetbalist a fost suspendat PE VIAŢĂ din NBA NEWS ALERT | Un baschetbalist a fost suspendat PE VIAŢĂ din NBA
VIDEO | Oţelul - ”U” Cluj, astăzi, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Se decide a doua finalistă a Cupei României VIDEO | Oţelul - ”U” Cluj, astăzi, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Se decide a doua finalistă a Cupei României
Carlo Ancelotti, mesaj ferm după calificarea în semifinale! "Real nu moare niciodată" Carlo Ancelotti, mesaj ferm după calificarea în semifinale! "Real nu moare niciodată"
LIVE VIDEO | Real Madrid s-a calificat după 3-4 cu Man. City la loviturile de departajare! Bayern este cealaltă semifinalistă, după 1-0 cu Arsenal LIVE VIDEO | Real Madrid s-a calificat după 3-4 cu Man. City la loviturile de departajare! Bayern este cealaltă semifinalistă, după 1-0 cu Arsenal
VIDEO | Bayern îşi salvează sezonul! Kimmich îi duce pe bavarezi în semifinalele Ligii Campionilor VIDEO | Bayern îşi salvează sezonul! Kimmich îi duce pe bavarezi în semifinalele Ligii Campionilor

Premier League a semnat un acord pe mai mulţi ani cu jocul de fotbal fantasy Sorare, bazat pe NFT-uri

Premier League Publicat pe 31 ian 2023
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38266/21000081/1/sorare.jpg

Sorare, jocul de fotbal fantasy de 4,3 miliarde de dolari, a semnat un contract pe mai mulţi ani cu Premier League, care va oferi licenţe pentru carduri oficiale de jucători, transmite CNBC.

Jucătorii vor putea să cumpere şi să utilizeze NFT-uri oficiale licenţiate de Premier League, în baza acordului exclusiv pe mai mulţi ani.

Startup-ul Sorare, cu sediul la Paris, care are 3 milioane de utilizatori în întreaga lume, le permite oamenilor să concureze în jocuri de fotbal fantezie de câte cinci. Şansele de succes se bazează pe performanţa în timp real a jucătorilor pe teren.

Sorare a spus că lansează şi două funcţii noi în joc. Acestea includ capacitatea de a concura cu cărţi de jucător specifice ligii şi o funcţie de ”fair play financiar” care îi împiedică pe utilizatori să aleagă echipe all-star.

În octombrie 2022 s-a zvonit pentru prima dată că Sorare ar fi în discuţii cu Premier League cu privire la un acord de licenţă.

CEO-ul Sorare, Nicolas Julia, a spus că lucrurile au durat mai mult decât se anticipa, deoarece Premier League a avut un acord de licenţă NFT existent cu o altă firmă.

Sky News a raportat mai devreme că afacerea valorează 30 de milioane de lire sterline.

Julia a refuzat să împărtăşească detalii despre condiţiile financiare şi durata tranzacţiei.

Vestea vine în ciuda unei scăderi puternice a activităţii de tranzacţionare cu NFT-uri.

Valorile NFT, sau jetoanele nefungibile, au scăzut pe fondul unei diminuări a preţurilor criptomonedelor, cunoscută sub numele de ”iarna cripto,” exacerbată în ultimele luni de falimentul platformei de tranzacţionare FTX.

Potrivit site-ului de date CryptoSlam, preţul mediu de vânzare al unui NFT a fost în decembrie 2022 de 143,22 de dolari, în scădere cu 63% faţă de 383,73 de dolari în decembrie 2021.

Volumul de tranzacţionare a scăzut, de asemenea, semnificativ. Vânzările totale de NFT-uri au scăzut cu 78% în decembrie, la 678,2 milioane de dolari, de la 3,1 miliarde de dolari cu un an în urmă.

Julia a spus că Sorare ”a avut tendinţe foarte diferite de restul spaţiului”.

Schimburile totale de carduri pe platformă s-au ridicat la 500 de milioane de dolari anul trecut, aproape dublându-se de la 270 de milioane de dolari în 2021.

Cu toate acestea, compania a observat o schimbare în utilizare, jucătorii fiind mai înclinaţi să folosească modul său ”free-to-play”, unde nu trebuie să concureze cu cardurile plătite.

Aproximativ 87% dintre jucătorii din Sorare ”nici măcar nu cheltuie bani pe platformă”, a spus Julia.

Aceasta a ridicat o întrebare evidentă cu privire la sustenabilitatea modelului Sorare: cum câştigă bani atunci când majoritatea utilizatorilor săi nu fac tranzacţii?

La rândul său, Julia a spus că utilizatorii care cheltuie mult au fost suficienţi pentru a ancora generarea de venituri.

Sorare este a treia cea mai mare colecţie de NFT-uri la nivel mondial, conform datelor CryptoSlam.

Compania procesează tranzacţii de aproximativ un milion de dolari într-o perioadă de 24 de ore, arată cifrele CryptoSlam.

Parteneriatul Premier League cu Sorare se adaugă la o serie de oferte între ligile sportive şi platformele cripto.

Sorare însăşi a anunţat anterior înţelegeri cu Major League Baseball şi National Basketball Association.

Unele acorduri, cum ar fi acordul Crypto.com pentru drepturile de denumire a arenei Staples Center din Los Angeles şi sponsorizarea acum dispărută de către FTX a Arena Miami-Dade, s-au înrăutăţit pe fondul scăderii preţurilor cripto.

Julia a spus că Sorare a fost la adăpost de probleme, deoarece firma sa se concentrează mai degrabă pe acordarea de licenţe pentru proprietatea intelectuală decât pe sponsorizări.

Startup-ul francez a fost evaluat ultima dată de investitori la 4,3 miliarde de dolari, în septembrie 2021.

Sorare este susţinută de nume de top, inclusiv SoftBank din Japonia, şi firmele de capital de risc Accel şi Benchmark. De asemenea, îi numără ca acţionari pe vedetele sportului Lionel Messi, Serena Williams şi Kylian Mbappe.

Sorare nu a fost lipsită de controverse şi a fost criticată din cauza acuzaţiilor că încurajează jocurile de noroc.

Comisia pentru jocuri de noroc din Marea Britanie investighează firma ”pentru a stabili dacă Sorare.com necesită o licenţă de operare sau dacă serviciile pe care le furnizează nu constituie jocuri de noroc”, potrivit unei notificări din 8 octombrie 2021.

Julia a spus că nu a putut oferi încă o actualizare cu privire la ancheta din Regatul Unit.

În noiembrie, startup-ul s-a angajat să facă unele modificări în platforma sa, după acţiunile întreprinse de Autoritatea Naţională a Jocurilor de Noroc din Franţa.

Acestea au inclus consolidarea elementelor free-to-play ale jocului. Compania este obligată să aplice aceste măsuri până la 31 martie.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Premier League

Ultimele articole Toate articolele