Ultima oră
Selecţionerul Ucrainei, sincer când a fost întrebat despre partida cu România: ”Eram consideraţi favoriţi!”

Selecţionerul Ucrainei, sincer când a fost întrebat despre partida cu România: ”Eram consideraţi favoriţi!”
Albania a scris istorie, după ce a marcat cel mai rapid gol din istoria Euro Albania a scris istorie, după ce a marcat cel mai rapid gol din istoria Euro
Italia - Albania 2-1! Italienii au reuşit să întoarcă partida şi să o câştige Italia - Albania 2-1! Italienii au reuşit să întoarcă partida şi să o câştige
Leo Borlovan, primul câştigător din 2024 în Campionatul Naţional de Super Rally Leo Borlovan, primul câştigător din 2024 în Campionatul Naţional de Super Rally
Un junior, aproape de o surpriză imensă la Super Rally Alba Iulia Un junior, aproape de o surpriză imensă la Super Rally Alba Iulia
România, învinsă de Cehia în semifinalele Turneului F4 al Golden League, de la Ostrava România, învinsă de Cehia în semifinalele Turneului F4 al Golden League, de la Ostrava

Premieră în motorsport: Dominic Marcu aduce prima Tesla Model S Plaid de curse din Europa la startul etapei Transalpina Challenge

Auto-Moto Publicat de Daian Cutu pe 23 mai 2024
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38216/21601887/1/marcu.jpg

Pe 25-26 iunie, va avea loc la Rânca o etapă spectaculoasă din cadrul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă. Transalpina Challenge este un traseu legendar în lumea motorsportului, cunoscut pentru dificultăţile şi provocările pe care le prezintă. Urcarea de la Rânca, cu cele 5.025 de metri lungime şi o diferenţă de altitudine de 342 de metri, reprezintă o adevărată încercare pentru orice maşină şi pilot.

După două sezoane de performanţă remarcabilă cu Tesla Model 3 Performance, marcând multiple premiere şi stabilind recorduri, pilotul Dominic Marcu îşi propune să continue tradiţia cu noua sa maşină de curse.

În acest weekend este momentul mult aşteptat al debutului său cu prima Tesla Model S Plaid de curse din Europa, marcând o altă premieră în lumea competiţiilor auto.

Maşina reprezintă o altă premieră în Europa: este prima Tesla Model S Plaid de curse din Europa. Lansată cu fast la Bucureşti, această maşină aduce o combinaţie de performanţe şi tehnologie de vârf, având trei motoare electrice, însumând 1020 de cai putere şi un cuplu de 1420 de nm, capabilă să atingă 0-100 km/h în mai puţin de 2 secunde. Modificată integral pentru competiţie, Tesla Model S Plaid a suferit transformări remarcabile. Echipată cu rollbar omologat FIA cu nr. 1 în lume, elemente de siguranţă suplimentare, frâne de carbon şi o suspensie îmbunătăţită, maşina este pregătită de startul competitional.

Cu o serie de succese la activ, inclusiv patru podiumuri generale, multipe titluri de campion la clasa electricelor, titlul de Vicecampion la categoria turisme în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, precum şi, Dominic Marcu este pregătit de un nou capitol.

După finalizarea testelor şi pregătirilor finale, Dominic Marcu este optimist şi aşteaptă cu nerăbdare debutul oficial la etapa din Ranca. "Sunt mulţumit şi optimist în privinţa performanţei noii maşini. Deşi există diferenţe semnificative faţă de Tesla Model 3 pe care am pilotat-o până acum, sunt sigur că mă voi adapta rapid", a declarat Dominic.

Dominic şi echipa sa condusă de campionul Gunther Graef au reuşit să dezvolte şi să pregătească această maşină unică având sprijinul celor de la Unplugged Performance, care au contribuit cu piese şi cunoştinţe valoroase în domeniul motorsportului electric. Astfel, acest proiect a devenit realitate şi este pregătit să marcheze o nouă eră în competiţiile auto.

În acest sezon, Dominic va participa cu ambele maşini în Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, pregătindu-se pentru un total de 10 etape. Vor fi 5 etape cu Tesla Model S Plaid şi 5 etape cu Model 3 Performance.

Visurile lui Dominic Marcu nu se puteau materializa fără susţinerea partenerilor care împărtăşesc pasiunea pentru inovaţie şi sustenabilitate: George - primul banking inteligent din România, o inovaţie BCR, BCR Leasing, E.ON, Hama Romania, Bergenbier Fără Alcool, Nepi Rockcastle prin Mega Mall, Promenada Craiova, Ploieşti Shopping City, Shopping City Târgu Mureş, Shopping City Timişoara, Pringles, Duracell, Tecnet, AutoChelu, Unplugged Performance, Thor prin Edotec, Plus Autotrade, Dronshop şi Ministerul Mediului.

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Auto-Moto

Ultimele articole Toate articolele