Ultima oră
Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal" Decizia luată de FIFA care i-ar afecta pe agenţi! "Cea mai mare parte a acestor bani pleacă din fotbal"
VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile! VIDEO | FCSB - Rapid, ASTĂZI, de la 20:30, în direct la Prima Sport 1! Derby-ul ce le poate aduce titlul „roş-albaştrilor”. Echipele probabile!
Volei feminin | Eliza Inneh, componenta naţionalei, campioană în Polonia şi MVP al finalei Volei feminin | Eliza Inneh, componenta naţionalei, campioană în Polonia şi MVP al finalei
Decizia luată în cazul partidei din Serie A, după prăbuşirea pe teren a fundaşului Ndicka. Ce se întâmplă cu meciul Udinese - AS Roma Decizia luată în cazul partidei din Serie A, după prăbuşirea pe teren a fundaşului Ndicka. Ce se întâmplă cu meciul Udinese - AS Roma
Fostul căpitan Sergej Barbarez a fost numit selecţioner al Bosniei Fostul căpitan Sergej Barbarez a fost numit selecţioner al Bosniei
Max Verstappen, imbatabil şi pe teritoriul Chinei. Campionul mondial a câştigat cursa de sprint Max Verstappen, imbatabil şi pe teritoriul Chinei. Campionul mondial a câştigat cursa de sprint

Premieră istorică pentru România în Esports! Andrei ”Odoamne” Pascu, primul român campion european de League of Legends

Noutăți Publicat pe 13 sep 2022
mail-share icon Email

//i0.1616.ro/media/581/3142/38116/20858105/1/cas.jpg

Andrei ”Odoamne” Pascu, component al echipei de esports Rogue, a devenit primul român din istorie campion european de League of Legends, câştigând League European Championship Summer 2022 (LEC Summer 2022), cea mai prestigioasă competiţie a acestui joc la nivel european, după ce a învins cu scorul de 3-0 echipa G2 in finala ce a avut loc pe 11 septembrie la Malmo, în Suedia.

În faţa unui public de circa 10000 de persoane, la care s-au adăugat alte milioane care au urmărit finala online, Andrei ”Odoamne” Pascu a ridicat primul său trofeu major dintr-o carieră ce se întinde pe mai bine de 7 ani la cel mai înalt nivel.

Andrei ”Odoamne” Pascu are 27 de ani este născut la Bucureşti şi joacă League of Legends la nivel de esports pe postul de top laner pentru franciza nord-americană Rogue începând din sezonul 2021. Finala recentă a fost meciul lui cu numărul 478 (top 3 jucători din Europa ca apariţii) în cadrul acestei competiţii şi prima câştigată după alte patru finale consecutive pierdute.

”Încă nu realizez pe deplin ce s-a întâmplat, m-am trezit a 2-a zi şi încă nu-mi vine să cred. E o performanţă atât de importantă pentru mine şi au fost multe momente de-a lungul timpului în care am simţit că n-o să ajung aici niciodată după ce am dat greş de atâtea ori. Vă mulţumesc tuturor!” a declarat Andrei Pascu pe contul său de Twitter.

LEC (League European Championship), echivalentul campionatului european, este franciza oficială la nivel european al jocului League of Legends, cel mai popular MOBA din lume, cu peste 60 de milioane de jucători la nivel global. Odată cu titlul de campion european, Andrei ”Odoamne” Pascu şi echipa sa, Rogue, s-au calificat automat la Worlds 2022, campionatul mondial ce va loc în Statele Unite ale Americii începând cu 25 septembrie şi la care participă cele mai bune 24 de echipe din lume.

//i0.1616.ro/media/581/3142/38116/20858105/2/ce.jpg

mail-share icon Email
viewscnt

Ultimele Videouri

Noutăți

Ultimele articole Toate articolele